Ilgai laukta akimirka: „Apple“ pristatė „iPhone 7“, „Super Mario“ ir dar daugiau (Video)  (22)

Tegul pusę pasaulio apžvalgininkų jau savaitę prieš pristatymą rėkė, kad norintys tikrų naujovių „Apple“ gerbėjai turės palaukti „iPhone 8“ ar bent „iPhone 7s“. Tegul ši kompanija šiemet patyrė pirmą pardavimų kritimą ir netikėtai prasiskolino Europai 14 milijardų dolerių. Legenda nemiršta ir rugsėjo 7 dieną 20.00 val. Lietuvos laikus prie kompiuterių ekranų palinkę milijonai godžiai gaudo kiekvieną Timo Cooko žodį. Ar pateisins „iPhone 7“ visas pranašystes, svajones, ir klejones?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir mums smalsu, kokių stebuklų žada naujausias „iPhone 7“? Ar parodys šiandien „Apple Watch 2“? Ar tikrai telefone nebeliko ausinių lizdo, o namų mygtuką pakeitė kažkokia kosminė jutiklių sistema iš ateities? Ar gale bus dviguba kamera? Ar šis telefonas pagaliau tapo pirmuoju nuo lašo vandens neužsilenksiančiu „iPhone“?

Santechnikai Mario į „iPhoną“! 

20:00 val. Į salės Cupertino (Kalifornija, JAV) sceną kopia „Apple“ vadovas Timas Cookas. Aišku, pradžia nieko bendro neturi su jokiais telefonais. Taigi, kantriai klausomės apie „Apple Music“ išskirtinumą, festivalį Londone, tiesioginę nemokamą jo transliaciją.

Trumpa Citata: „Apple Music“ darosi vis geresnė.“   Antra Timo Cooko tema – irgi įprasta. 140 milijardų programėlių atsisiųsta iš „App Store“. Uždirbo dvigubai daugiau negu „artimiausias konkurentas“ (spėsime, kad ne „Windows Phone“).

500 tūkst. žaidimų toje „Apple“ parduotuvėje. Tačiau T.Cookui ten kai ko dar trūko ir tai šiandien ateina! Aha, „Nintendo“ žengia į „App Store“ ir ten bus žaidimas apie brolius santechnikus Mario. 

„Super Mario Run“ bus „iPhone“, žaidimas lygiai toks, kaip prieš šimtmetį, tad nenuostabu, kad Timui Cookui tai atrodo labai patrauklu. Nenuostabu kodėl taip džiaugiasi šiuo pasiekimu ir „nintendo“ prezidentas. Kiek keisčiau, kad scenoje jis kalba japoniškai. 

Didžiausia naujovė – „Battle mode“ galima kovoti su žaidėjais visame pasaulyje. Žodžiu, Pokemonų nepakanka – dabar visi rinks monetas su santechnikais.

Toliau kalba apie išsilavinimą, vaikų mokymo programą. Tarp 140 „Apple“ remiamų mokyklų lietuviškų nėra, mums niekas nemokamų kompiuterių nedalins, tad „ConnectED“ nėra pati aktualiausia programa mums.

Programinė įranga „iWork“ gavo realaus laiko bendradarbiavimo funkciją. Kokiu įrenginiu bedirbsi, galima bus tą patį dokumentą arba tą patį pristatymą redaguoti tiesiogiai iš kelių įrenginių. Išties fantastiškai patogi funkcija – galime dokumentą pildyti nuotraukomis, tekstais ir vaizdo filmais tiesiogiai, realiu laiku.  

Tai veikia labai patogiai, puikiai tiktų mokymuisi (jei mokytojai tuo naudotųsi). Ne veltui „Google“ dokumentuose ji seniai realizuota. 

Pirma naujovė: naujas „Apple“ Laikrodis!

Timas Cookas: „Mūsų jau išleistas „Apple Watch“ išties labai patinka žmonėms. Tačiau tai buvo tik pradžia. Birželį pristatyta nauja programinė įranga OS3 taip pat dar ne viskas.“

Scenoje Jeffas Williamsas kalba apie laikrodžio naujoves. Atrodo, kad kol kas pagrindinė – „Pokemon Go“ ateina į „Apple Watch“ laikrodį! Pusę milijardo atsisiuntimų duoda nemažą pelną „Apple“, taigi scenoje „Niantic“ įkūrėjas Johnas Hanke. Žodžiu, supratome – žaisti bus galima neatsitraukiant nuo nieko ir žaidžiant bus galima užmiršti viską.  

Beje, atrodo, žaidimas gražiai integruotas su sporto aplikacijomis, tad virs tam tikra gimnastika. Bet laukiame juk ne to.

„Šiandien aš su džiaugsmu pristatau naują „Apple Wach“ kartą. Vadiname jį „Watch series 2“ ir tai visiškai iš naujo sukurtas įrenginys. Pirmosios kartos įrenginys buvo atsparus taškymui, šis tiks plaukiojimui. Vienintelė neuždengta vieta – garsiakalbis. 

Atnaujinome ir plaukimo sporto programėlę. Skaičiuoti kiek plaukiant deginama kalorijų gana sunku, todėl atlikome labai daug skaičiavimų ir dabar turime du skaičiavimo metodus – vieną sausumai, kitą vandeniui“, – pagaliau ištraukė naują, bet iš išorės itin panašų į pirmąjį, „Apple Watch“ J.Williamsas.  

Naujajame telefone visiškai dviejų branduolių procesorius ir atnaujinta grafikos sąsaja. Antros kartos ekranas daugiau negu dukart ryškesnis negu anksčiau. Tai pats ryškiausias kada nors „Apple“ sukurtas ekranas – 1000 nit šviesumo. Tai – daug. 

Šiame laikrodyje įdiegtas ir autonominis GPS imtuvas – tad tikslius duomenis apie savo judėjimą galima bus gauti ir be telefono. Be to, jau yra ir specialiai tam skirtų programėlių laikrodžiui. Pavyzdžiui kopimo į kalnus.

Naujasis „Watch Series 2“ bus gaminamas ne tik iš įprastų medžiagų, bet ir iš keramikos. Keraminis korpusas gerokai stipresnis net už aliuminį ar metalą. 

Taigi – ryškesnis, atsparus vandeniui, turintis galingesnį procesorių ir gaminamas ekologiškai laikrodis „Watch series 2“. Yra dar vienas modelis, skirtas specialiai „Nike“ – nes laikrodį itin mėgsta bėgikai. „Nike“ laikrodis bus siūlomas keturių spalvų ir jo kaina bus tokia pati, kaip „Series 2“ laikrodžių – 369 doleriai.

Pagaliau: naujas „iPhone“

Pristatymas kaip visada prasideda nuo kažko mažiau svarbaus, bet tiek pat neįtikėtino. Timas Cookas pasakoja apie „iOS 10“ funkcijas, sąsajas su daiktų internetu „Apple Home Kit“, valdymo naujoves ir t.t. Tačiau naujai programai reikia naujo įrenginio.  

Pasidalinkite su draugais
(15)
(21)
(-6)

Komentarai (22)