10 išskirtinių „Samsung Galaxy Note 7“ savybių, kurių neturi nei vienas „iPhone“  (2)

„Samsung“ kompanija pristatė savo naująjį flagmaną – išmanųjį telefoną „Samsung Galaxy Note 7“, kuris Lietuvoje pasirodys rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonas yra aprūpintas 5,7 col. ekranu, „S Pen“ rašikliu ir galingais vidinės konstrukcijos elementais. Techniškai „Samsung Galaxy Note 7“ – tai didelis išmanusis telefonas su 5,7 col. įstrižainės lenktu kraštuose ekranu. Lyginant telefoną su „Samsung Galaxy Note 5“, jo plotis sumažėjo nuo 76,2 iki 73,9 mm, o svoris – iki 169 gramų. Techniškai ekranas niekuo nesiskiria nuo dabartinių „Samsung“ flagmanų – ta pati 2560×1440 pikselių raiška, o procesorius, lyginant jį su tuo, kurį turėjo „Galacy Note 5“, tapo galingesnis, tačiau identiškas tam, kokiu pasižymi „Samsung Galaxy S7 Edge“.

Šiai dienai „Samsung Galaxy Note 7“ yra pažangiausias Pietų Korėjos gamintojo mobilusis įrenginys, todėl kai kuriuose užsienio žiniasklaidos šaltiniuose naujiena jau drąsiai lyginama su „iPhone“ įrenginiais. Ką turi „Samsung Galaxy Note 7“ ko neturi „iPhone“?

1. „S Pen“ rašiklis

„Samsung Galaxy Note 7“ turi „S Pen“ rašiklį, kuris tapo atsparus vandeniui ir išsiskiria patobulintu jautrumu bei mažesniu reakcijos laiku bei nedideliu galiuku, kuris savo dydžiu priartėjo prie standartinio rašiklio. Gamintojo teigimu, patobulintas rašiklis uždavinius leidžia atlikti žymiai greičiau. Pavyzdžiui, funkcijos „Išskirti ir išsaugoti“ dėka galima kurti GIF animacijas ar paprastu prisilietimu padidinti vaizdą. Rašiklio dėka taip pat galima maišyti įvairias spalvas ar greitai perjungti teptukus.  

2. Visada įjungtas ekranas

„Samsung Galaxy Note 7“ paveldėjo iš kitų modelių „Always-On Display“ funkciją. Jos esmė slypi tame, jog užrakinto režimo ekrane visada atvaizduojamas laikas, data, kalendorius, baterijos įkrovimo laikas ir pan. Iš tikrųjų „Always-On Display“ galėtų tapti visų „Samsung“ išmaniųjų telefonų su „Super AMOLED“ ekranais išskirtinumu, tačiau tai yra tik naujausių flagmanų ypatybė.

3. Greitos pastabos

„S Pen“ dėka „Samsung Galaxy Note 7“ leidžia kurti pastabas išjungtame ekrane. Tereikia išsitraukti rašiklį ir rašyti pastabas neįjungiant ekrano. Naudotojas gali greitai ką nors parašyti ar nupiešti, o vėliau išsaugoti „S Note“ programėlėje. 

4. „Super AMOLED“ ekranas

Apie „AMOLED“ ir „LCD“ ekranų privalumus ir trūkumus galima kalbėti ilgai. Jei palikti nuošalyje technologijas ir pažvelgti į kitus ekranų parametrus, „Samsung“ įrenginiai būtų priekyje.  

5. 2K raiška

„Samsung Galaxy Note 7“ turi lenktą kraštuose ekraną, kuris pasižymi 2560×1440 pikselių (518 ppi) raiška. Be to, tai vienas pirmųjų mobiliųjų įrenginių ekranų su HDR funkcijos palaikymu. Palyginumui, 4,7 col. „iPhone 6s“ ekranas pasižymi 1334 × 750 pikselių (326ppi), o „iPhone 6s Plus“ – 1920 x 1080 pikselių (401 ppi) raiška.

6. Akies rainelės skenavimas

Vienas svarbiausių naujojo „Samsung“ flagmano inovatyvumų – rainelės skenavimas. Ši funkcija leidžia atrakinti įrenginį nukreipto į ekrano centrą žvilgsnio dėka. Rainelės skenavimo technologijos dėka taip pat galima atidaryti programėles ir atlikti mokėjimus „Samsung Pay“. „Samsung“ teigimu, skirtingai nei pirštų atspaudų skaitytuvas, rainelės skenavimas nepalieka jokių pėdsakų įrenginyje, todėl jos negalima nukopijuoti.

7. „Saugumo aplankas“

Siekiant užtikrinti duomenų telefone saugumą, čia pridėtos dvi naujos funkcijos: „Saugumo aplankas“ ir „Samsung Pass“. Aplanke galima saugoti nuotraukas, vaizdo įrašus ir programėles, kurios pasižymi informacija apie mokėjimus.

8. Apsauga nuo vandens ir dulkių – IP68 standartas

„Samsung Galaxy Note 7“ gali pasigirti apsauga nuo vandens ir dulkių, t.y. su juo galima gaudyti pokemonus lietuje ar visai nebijoti, kad ant jo nugrius smėlio pilis. Telefonas turi IP68 standarto apsaugą, o tai reiškia, kad jis visiškai apsaugotas nuo dulkių ir gali būti panardinamas į 1 m gylį.

9. microSD kortelių palaikymas

Taip pat kaip ir „Galaxy S7“, „Galaxy Note 7“ modelis palaiko microSD korteles, o tai supaprastina, pagreitina ir padaro produktyvesnį apsikeitimą duomenimis tarp telefono ir kompiuterio. Pranešama, jog maksimali kortelių talpa yra 256 GB.

10. Talpi baterija

Naujasis „Samsung“ flagmanas gavo 3500 mAh talpos bateriją. Palyginimui, „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ turi atitinkamai 1715 ir 2750 mAh baterijas. Nepaisant to, Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistai rekomenduoja nepamiršti, kad įrenginio veikimo laikas nėra užkoduotas tik talpos skaičiuose, bet yra kelių veiksnių, daugiausiai – stabilumo, programinės įrangos optimizacijos, vidinės konstrukcijos komponentų kokybės ir ekrano energijos efektyvumo – rinkinys. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(26)
(29)
(-3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: