„Apple“ apkaltinta plagijavimu ir jau pralaimėjo pirmąjį teismo posėdį  ()

Teisinis mūšis tarp „Apple“ ir „Samsung“ truko daugiau nei penkerius metus. Viena pagrindinių amerikiečių kompanijos pretenzijų buvo tai, kad „Galaxy S“ išmanusis telefonas panašus į „iPhone“, nes jo forma yra „stačiakampis su suapvalintais kampais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keista, bet dabar „Apple“ apkaltino dizaino kopijavimu. Dar įdomiau tai, kad kaltintojas – Kinijos bendrovė. „Baili“ apkaltino JAV bendrovę, kad ji nukopijavo jos sukurto išmaniojo telefono „100C“ dizainą, kuris parduodamas su „100+“ prekiniu ženklu.

Nuotrauka viršuje leidžia savarankiškai įvertinti, ar iš tiesų „Apple“ dizaineriai, kurdami modelius „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ (būtent šie modeliai minimi ieškinyje), įkvėpimo sėmėsi ir „nepaprastai elegantiško ir harmoningo“ kinų prietaiso.

„100+“ parduodamas nuo 2014 metų balandžio mėnesio, t.y. dar iki „iPhone 6“ pristatymo. Verta paminėti, kad „Baili“ ieškinį prieš „Apple“ Pekino teismas nusprendė patenkinti, o tai amerikiečių bendrovei grėsė draudimu pardavinėti prietaisus visoje šalyje.

Tačiau „Apple“ greitai apskundė sprendimą, paduodama apeliacinį skundą, kurį nagrinės aukštesnis teismas. Kol sprendimas nepriimtas, gamintojas turi teisę pardavinėti savo išmaniuosius telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(34)
(6)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: