Vyriausybė palaimino SIM kortelių registravimą: skelbiama, kiek tai kainuos ir iki kada reikės viską susitvarkyti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jonas112 2016-12-08 19:19
Gal kas turintis gilias teisines žinias gali pakomentuoti ar išvis toks sprendimas konstituciškas?
Arns 2016-12-08 19:40
Nėra stora konstitucija, atsiversk ir bent susipažink apie ką ji. Registravimas nėra tas pats kas pokalbių pasiklausymas ir jokių fundamentalių teisių pažeidimu negali būti.
azotas 2016-12-08 19:44
lb idomu kaip jie jas registruos, jeigu per interneta butu galimybe tai, bet kokio durniaus nusius dokumento kopija ir patvirtins ? juk niekas nedraudzia turet daugiau negu 1 sim.
Arns 2016-12-08 19:52
Atvyksi į vietą ir registruosi. Ar nežinojau jog vieno asmens vardu galima turėti tik vieną telefoną, automobilį, butą, paskolą...?
jonas112 2016-12-08 19:52
Būtent mane ir domina kaip interpretuojama šitą vietą: Asmens susirašinėjimas, pokalbiai telefonu, telegrafo pranešimai ir kitoks susižinojimas neliečiami. Informacija apie privatų asmens gyvenimą gali būti renkama tik motyvuotu teismo sprendimu ir tik pagal įstatymą. Būtent tai ir keisčiausia, kodėl kažkas turi žinoti su kuo aš bendraju ir kas bendrauja su manimi. Suprantu, kad valstybė visada nori didinti galimybes rinkti informacija apie gyventojus ir visada ras priežastis dėl ko. Antras dalykas, kad įvedus tokią registraciją ir pamačius, tarkim, kad ji nepasiteisino, nes telefoniniai sukčiai rado apėjimų ar bus grąžinta pradinė tvarka?
Arns 2016-12-08 20:08
jonas112, kas tau neaišku? Ant kieno vardo tavo automobilis/butas/draudimas? Naudojiesi internetu, ko gero turi sutartį, ar ji anoniminė? Sim kortelės registracija iš tos pačios serijos, tu atskleidi savo asmens duomenis produktui, t.y kortelei įsigyti. Daugiau duomenų nei dabar renkama niekas nerinks. Tiesiog jei įtars jog iš tavo vardu registruoto numerio vykdoma nusikalstama veikla, pas tave pirmą pasibels, kaip nutiktu ir su tavo vardu registruotu automobiliu/garažu/internetu. Jei norėtu tave sekti, apie išduota teismo leidimą klausytis tu vistiek nežinotumei. Juolab kartoju, net įsigydamas prekybos centro nuolaidų kortelę prisistatai ir nesuki galvos. Tad kur problemos jei nedarai blogos veiklos?
jonas112 2016-12-08 20:32
Blogos veiklos darymas yra atskira tema. Aš tai kaip tik suku galva kur patenka duomenys apie mane, nepildau įvairių "akcijų lankstinukų" prekybos centruose, nes nenoriu poto gaut skambučių iš telemarketingo kompanijų. Aš manau kad pati blogiausia pozicija yra nesukti galvos apie asmeninių duomenų sklaidą. Gerai, telefonai yra vienas dalykas. Kaip su elektroniniu paštu? Su juo gali būti įvykdyta šimtai apgaulės schemų, galbūt čia reikėtų įvesti registraciją su A.K.? Ką manai?
vardasas 2016-12-08 20:53
kadangi telefona galima atsekti metro tikslumu tai registruota kortele leis sekti zmones metro tikslumu. koks prasme leisti milijonus? apgavo keleta zmoniu bendroi sumoi uz milijona per 20 metu taidabarisleis 8 milijonus nebukit naivus. kas valdo informacija tas valdo viska
kestutisz 2016-12-08 21:27
Tikrai nepasiteisins, bet ir tikrai negrįš atgal nes niekad to nepripažins. Dar nebuvo tokio nuostolingo "projekto" dėl kurio kas nors bent atsiprašytų. Ir nebus :)
TomasK 2016-12-08 22:11
O tai cia visas abonentines sutartis pasirasinejant verkiat, kad esat sekami, ar tik cia ir dabar paverkt atejot? Kuo daugiau sunkumu bus telefoniniams sukciams ir pan. tuo saugesni busim patys ir musu artimieji. Kad visiskai pavyks juos sustabdyti tai net kalbos nera, bet bent jau keliom babulem apgautom maziau bus - tai jau pasiekimas.
Niemand 2016-12-08 23:05
Tas, kas aukoja laisvę vardan saugumo, nenusipelno nei to, nei kito... Aš suprantu, kad dauguma yra ekshibicionistai, kuriems didžiausias siaubas, kad nieks nepalaikins detalaus paskutinio apsipirkimo aprašymo snukiaknygėje, ir kurie su malonumu toje pačioje snukiaknygėje pasidalins raktais nuo namų. Bet tai tik jų protinio išsivystymo ir asmeninio pasirinkimo problemos. Šiuo atveju privatumas rimtai nepaliečiamas, nes visi sveiko proto nenaudoja telefono konfidencialiai info, bet tai labai blogas žingsnis ta kryptimi.
zipper 2016-12-08 23:21
immortallt 2016-12-08 23:36
Paranoikai nelaimingi, su privatumo iliuzija. Žinot kada privatumo mažiausiai buvo? Kai visi kaimuose gyveno. Tada visi žinojo kada pabezdėjai ir kuo kvepia. Juokingiausia, kad visi norit gyventi kaip vakaruose, bet dauguma kažkodėl žiūri, kaip daro rytai. Kitas konstitucija mojuoja, bet nėra jos net skaitęs.
zipper 2016-12-08 23:53
Nebūna durnų klausimų. Jei kas nors paklausia kitų žmonių nuomonės tai nereikia jo iškart varyt pasiskaityt. Man iš pirmo žvilgsnio atrodo kad įstatymas (jei niekur kitur tų duomenų nenaudos) neprieštaraus konstitucijai, o kaip iš tikrųjų bus matyti. Nes neaišku kaip sklandžiai viskas vyks ar kaip kai kurie elgsis su SIM kortelėmis, t.y. ar nebus žmonių kurie savo vardu parduos korteles, ar kokie apsimetėliai eis pas bobutes ale keisti SIM kortelių, ar kokia didelė paranojikų grupė kaip prieštaraudami įstatymui susikaitalios naujomis SIM kortelėmis ar pan. Ir ar netyčia dėl to nebus apkaltinti o gal net įtariami ir stebimi.
AAA000 2016-12-09 01:21
Taigi REIKS registruotis daba. Jum patiktu - jei pvz perkant duonos kepala - ir jum nuima pirstu antspaudus kiekvienakart? Nes matai KAZKAS nukniso duonos kepala kazkur ir su juo padare nusikaltima - sudziovino ir kazkokiai bobutei per galva uzdave, issoko jai didelis guzas ir mentai dabar nezino, kas ta kepala pirko... Butu zinoje - butu tipo darba atlike, surade niekadeja... Va cia tokio lygio istorija dabar vyksta. Kai masinom numerius sugalvojo - irgi aiskino, kad tada nei vienos masinos niekas nebepavogs... Ir kaip - nebevagia? Tik kaina registracijos dideja ir visokie suknisti reikalavimai sudetingeja... Cia bus taspac. Prieis iki to, kad mobiliam telefonui isigyt ministro leidimo reikes ir pazymos is ligonines, kad tu ne ufonautas... O mentai kaip giedojo savo giesmeles - taip ir giedos - sakys nepakankamas registracijos lygis, mes neigalus del techniniu priezasciu... Arba ives pvz telefono mokescius valstybes naudai, pradziai sakykim 100 euru metams. Uz kiekviena numeri. Paskui 1000 euru metams. Kol nera visuotines registracijos - nera kaip rinkt... Vadinas neregistruotus pirma reikia uzdraust... Dabar gerai pagalvokit - ar ten kazkokia durna bobute to verta? Viskas cia del tos bobutes juk daroma... Ribojama musu laisves ir pasirinkimai... Ribojama tai VISU... --------- Cia dar ne viskas - toliau bus dar idomiau. Kai telefono mumeris yra registruotas - ATSIRANDA zmogaus teisine kalte ir atsakomybe uz ta numeri. Nes tu padejai parasa. Sakykim jum telefona pavoge ir padare koki nors rimtesni nusikaltima. Nu ir atvaro mentai, ir purto visas tavo gimines ir draugus, daro kratas visose vietose, kur tas telefonas pabuvojo ir galima atsekt pagal issaugotus duomenis... Arba vagys pagudres, isras kokias telefonines technologijas, kai galima paskambint tavo numeriu tau nezinant - tai paskui irodinek, kad tu ne kupranugaris... O galiausiai ivedama mirties bausme - ir jus susaudo ---------- Ir cia viskas del tos bobutes...nebijokit registruotis, cia juk JUSU labui daroma...
kernel_panikuoja 2016-12-09 08:13
Kruva paaugliu pasipiktino, nes dabar negales prisipirke ezio korteliu forumuose ir komentaruose rasinet grasinimu Privatumui pazeisti jau dabar yra visos technines galimybes, o kas naudojasi kortele is paprastu zmoniu ir taip trivialu suzinoti, nes numeriai palikinejami visur nuo CV ir email/skype etc. parasu iki blondiniu gatvese, jau net nekalbant apie lokacijos sekima ir visa info is to... Kalba eina apie tai, kad teisesaugai butu prieinami duomenys, kas pirko isankstinio apmokejimo kortele (kuriu ir taip mazuma, nes dauguma eiliniu "iPonus" ima su sutartimis) ir sitas pakeitimas butent ir yra neparankiausias sukciams ir darantiems nesamones, kurie nusiperka, kazka nuveikia, ir po to ismeta.
Pumper 2016-12-09 08:27
Kokią laisvę prarandi šiuo atveju?
mobilunkas 2016-12-09 08:50
kazkodel dauguma nusikalteliu skambina teo vartotojams, nes apie siuos vartotojus galima paskaityt telefonu knygoj, koks vardas, pavarde, gyvenamoji vieta, paguglinus galima mazdaug atspet kiek vaiku turi, ka vaikai veikia. O neregistruotiem vartotojam taip daznai neskambinama, nes nezinai kam paskambinsi- taip kad registracija tai yra papildomas budas nusikalteliam plest savo veikla, nes nera duombaziu, kuriu negalima gaut, jei jau labai ju prireikia kazkam.
kernel_panikuoja 2016-12-09 09:02
Nes treninguotam kaimo buduliui priejimas prie telefonu knygos ir feisbuko yra toks pats lengvas, kaip isilauzimas i ISP normaliai saugoma duombaze Zmogiskasis faktorius egzistuoja visada. Nesvarbu ar registruos kazkas kazka, ar ne, jei tavo draugelis dirba adminu, tu visada potencialiai gali apeidamas istatymus gauti kazkokia norima info per tai. Nuo to niekas neapsaugos.
Arns 2016-12-09 09:39
. Pasiskaitykit 77 straipsnį. Iki pusės metų kaupiami duomenys, techniškai paprašęs savo konkrečių SMS ataskaitų jas turėtumei gauti iš savo mobiliojo operatoriaus, nes pusmetį jos privalo būti saugomos iki kam prireiks. Daugiausiai dėl spec tarnybų.