Kompiuterį galima išnaudoti įvairiai: kol bendraamžiai žaidžia žaidimus, 16-metis marijampolietis vykdo užsakymus ir užsidirba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-12-12 10:08
O čia pilna daug kurie verkia, kad nėra darbų ir jei randa tenka vergauti. O čia 16-metis kuris niekam nevergauja ir sau užsidirba.
Melyna 2016-12-12 11:58
Galėčiau sutikti, jei ne faktas, kad tas paauglys laimėjo minimum 2 gyvenimo loterijas - Pakankamai anksti atrado veiklą, su kuria gali sieti ateitį, kol kai kurie net sulaukę 30 blaškosi nežinodami ko nori iš gyvenimo. - Turi tinkamų pažinčių, per kurias žymiai lengviau siekti karjeros, gauti gerą vietą ir nemokamą mentorystę. Taip, aš esu iš "lūzerių" katerijos, ir taip, aš jam pavydžiu.
Laurynas19 2016-12-12 14:34
Nėra kvailių ir "lūzerių" , kiekvienas žmogus yra protingas ir naudoja skirtingas taktikas, kad išgyventų. "lūzeriai" sąmoningai tokiais apsimeta, geria, baliavoja ir kitaip smagiai leidžia laiką, nenaudoja savo energijos ir poto apsimeta, kad jiems ištikrųjų rūpi kažką pasiekti ir aplinka kalta ir tt. ir jie ištikro šitą vaiką laiko kvailu. Kam jis čia 16-kos dirba kažką daro.. yra lengvesnių kelių
Shinigami 2016-12-12 15:22
Jei tu blaškaisi ir nežinai ko nori iš gyvenimo - tai nėra valstybės ar tavo kaimyno problema. Tokiems neduoti jokių pašalpų, kai išalks supras ko nori iš gyvenimo. Ar tau 20 ar tau 80 metų, mokytis niekada nėra vėlu. Baigęs mokyklą nežinojau ko noriu. Todėl sėdėjau prie kompiuterio, valgiau, su mergom miegojau, vėl valgiau kol priaugau svorio ir sunku judėti pasidarė. Dabar valstybė man privalo mokėti invalidumo pašalpą su kuria galėčiau padoriai ir sočiai gyventi visa likusi savo gyvenimą ir svoris nekristu. Nes man jau per vėlu svori mesti. Iš kur tu ištraukei, kad jis turi pažinčių kurie jam padeda siekti karjeros? Iš kur tu ištraukei kad jis turi nemokama "mentoryste"? Žinoma interneto naršymas nemokamas, o ji apmoka tėvai, bet tai nėra mentorius.
HardAxe 2016-12-12 15:58
na užduotį už 15€ galima padaryti ir su googlės pagalba. Padarius 20 tokių atsiras ir viena kita pažintis (aka mentorius ar tai bendramintis su panašiu kiekiu patirties tik kiek kitom žiniom).
Laurynas19 2016-12-12 18:32
Matau jog esi apgautas Paskaityk mano žinutę auksčiau, Mėlyna, viską supranta ir nebūtina aiškinti.
Melyna 2016-12-12 19:09
Shinigami 2016-12-12 21:03
Tas paauglys mokė 25 metų Andrių programavimo, o ne atvirkščiai. Todėl Andrius nėra pažintis kuri padeda siekti karjeros ar gauti gera vieta, o jie yra partneriai kurie atlieka skirtingas užduotys. Andrius, kadangi vyresnis bendrauja su klientais (nelabai kas pasitikės paaugliu) ir yra atsakingas už dizainą. Lukas yra atsakingas už visko suprogramavimą. Niekas nesako kad reikia viską daryti vienam. Reikia susirasti parterių. Ypač programavime. Aš galiu programuoti, bet dizainas... Jau ne mano sritis. Ne tik kad nesu meniškas, bet meniškimas žemiau vidutinio lygio pas mane. Tas pats ir dėl klientų ieškojimo ir bendravimo su jais. Gali reikti net trečio asmens, jei dizaineris ir programuotojas nemoka gerai bendrauti su užsakovais arba neturi laiko to daryti, nes turi daug darbo. Bendrauti su užsakovais (derėtis dėl kainos) taip pat reikia mokėti. Bet užtat nedirbsi kažkam, o dirbsi sau. Bet kad ir kaip bebūtu, asmens sugebėjimų aš nelaikau valstybės atsakomybę. Pagal sugebėjimus ir atlygis turi būti.