Štai kaip ministerija „išsprendė“ aktualiausią vairuotojų problemą miestuose: dabar kentės net ir tie, kurie iki šiol nesiskundė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-12-14 11:12
Reikia pradėti vystyti daugiaaukštes parkavimo aikšteles bei pastačius pradėti didinti baudas už parkavimo pažeidimus: nesusimokėjus ir draudžiamose vietose.
Audrius 2016-12-14 11:28
Normalus masto apie visiska masinu draudima miesto centre, o ne pyksta del parkavimo vietu stygiaus! Net Ljubljana taip padare-jausmas nerealus. Centas tapo vieta zmonems, o ne masinimos!
AAA000 2016-12-14 11:40
Deja: Draudimai ar ju naikinimas nesprendzia pacios uzkistumo problemos. Tik perskirto problema turtingesniu arba itakingesniu naudai. Normalus sprendzia problemas. O ne vaizduoja, kad sprendzia... Siuo atveju - vaizduoja...
Audrius 2016-12-14 11:55
Man tai kvepia kulturinem problemom. Del man dar vis nesuprantamu priezasciu, Lietuvoje automobilis toli grazu nera tik transorto priemone. Akivaizdu, kad labai didelei visuomenes daliai masina tai ju statuso ar dar kazko simbolis. Mano nuomone masinai galima leisti ne daugiau kaip 10-15% metiniu pajamu. Viskas virs to darosi neracionalu. Bet kiek matau, tai chebra 100% + leidzia.. Tai ner ko stebetis, kad po to tiek aistru del kamsciu, degalu ir parkingu..
Shinigami 2016-12-14 12:31
Arba reikia uždrausti privatu autotransportą miesto centre.
ISG 2016-12-14 17:22
Tai kas cia kentes? Ir gerai, kad vietu bus maziau. Isvis reiktu uzdrausti i centra su masinom vaziuoti.
HardAxe 2016-12-14 18:56
išguisi transportą iš centro užsidarys visi lariokai centre bei kitos įstaigos. Padėtų nebent visuotinas automobilių mokestis be galimybės vairuoti kitoje šalyje registruotą automobilį. (kaip pas visus skandinavus padaryta) statytojam baudas reik daryt ne vienkartines, o tegu moka sau abonimentą kol išspręs tą parkingo problemą ir tegu nepriima butų. Imho realybėje turbūt kam reikia tas priduos greit projektus ir toliau bus gražinta senoji tvarka.
AAA000 2016-12-14 20:13
Nuvaziuok pas skandinavus kai kada, ten principe visi turi asmenines automobilio parkavimosi vietas prie namu. Su visokiom lentutem, sildymosi rozetem ar net tentais. Nu ten prigalvoja tokiu fintu, kad cia niekas net nera mate... O darbe - firmines vietas turi. Arba turi issipirke leidimus statyt viesose vietose ar zonose. Po stiklais ten pasikabine tokius laminuotus leidimus. Ten visokios lengvatu sistemos ir pan. Ne taip ten paprasta viskas. Vietiniai tik labiau zino. O apie mokejimus kur cia snekam - tai cia tik viesom vietom taikoma ir pagrinde tik atvykeliams. O pas mus valdzia kliedi apie verslo daryma is monopolinio visuomenes numelzimo. Ir isvis neinvestuojant net surinktu lesu... Ten skandinavai - pvz vietine bendruomene pasigauna ten kokios nors tarybos nari uz kiausu, iskelia problema - pvz imam ir statom tilta per tarpekli. Pakaiciuoja tikslinius mokescius tos bendruomenes, padaro plana ir stato. Paskui tas tiltas buna apmokestinamas atvykeliams. Arba ir saviems - (jei bendruomenes mokestine nasta nepadengia). Ta prasme jie viska skirsto ir valdo vos ne tiesiogiai. Ju valdzios atstovai teuzsiima tik organizaciniu bendruomenes valios veiklos apiforminimu. O pas mus uz kura akciza uzmoka zarasai ar skuodas - o stato viaduka vilniuje... Ir dar du trecdalius sumos isleidzia kokioms nors ministerijos ekskursijoms i naujaja zelandija patirties pasisemt, arba kokiu nors "nusipelniusiu" priedams prie algu ar rentu... Pas skandinavus kai buna rinkimai - tai vietiniai politikai aiskina kaip jie padarys tos vietines bendruomenes idejas, kuri juos renka. Ir ten labiau per rinkimines kalbas gincijasi, kuris ta padarys uz pigiau ar greiciau - jei ji isrinks... Tik toks skirtumas...
sigun 2016-12-14 20:56
Deja, abu siūlomi būdai apeinami. Pirmas - pastatei, pardavei, bankrutavai. Antras - pardavei su daline apdaila, dingai, pridavimas lieka pirkėjui (tiesa, šis būdas gal jau sutvarkytas?). Pačios normos irgi gali būti apeinamos: a) parduodi kaip bendrabutį, palieki savininkams atsidalinti nuosavybę. b) statai viešbutį, kambarius pardavinėji kaip butus. Kažką miglotai pamenu, kad toks siūlymas ir atsirado, kad dabartinės normos nelabai veikia.
Arthuras 2016-12-14 21:06
Tai tikrai nėra sprendimas. Problemos nuo statytojų permetamos ant miesto valdžios pečių ir tiek žinių.
Vytax 2016-12-15 15:00
Greičiau priešingai. Miesto finansams didesnis gyventojų tankis naudingas. Tada tai pačiai infrastruktūrai išlaikyti tenka didesnis mokesčių mokėtojų skaičius.
kestutisz 2016-12-15 21:40
Primetus papildomą parkingą po žeme ar pan tankis nė velnio nesumažėja. Ir šiaip, išpūstas reikalas ta ekonomija ant tankio. Pirmiausia turi būti patogu, ir tas patogu geriau amerikietiškas variantas - su plačiom autostradom ir privačiais namukais, o ne silkės statinėj.
Vytax 2016-12-15 22:40
Dar papasakok apie Niujorko Manheteną, arba apie Čikagos, Filadelfijos, San Francisko, Bostono miestų centrus. Manote ten automobilių stovėjimo vietų daug?