Kariškiai spjauna į elektromobilius: yra kur kas geresnė technologija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-12-22 13:29
Straipsnis toks briedas... Kodėl kariškiai renkasi vandenilio technologijas? Priežastis – ne viena: tai – ir tyla, ir santykinai didelė rida, ir didelis elektros variklio sukimo momentas. Išvardino elektromobilio (tiek su vandeniliu, tiek su ličio akumuliatoriumi) privalumus. Vandenilio pranašumas šiuo metu yra tik vienas - gali toliau nuvažiuoti. Bet pati technologija daug brangesnė, kuras brangesnis. Vandenilį gaminti "pigiai" pavyksta tik iš naftos/dujų/agnlių, bet ir tai yra brangiau nei dyzelis, o ką kalbėti apie elektrą.
irmastnt 2016-12-22 13:45
Bus vazinejancios bombos ant ratu
SaMaras 2016-12-22 14:53
Vandenilis saugiau lei LNG, CNG, ar LPG kadangi dujos labai lengvos dažniausiai išsisklaidys be jokio pėdsako , arba sudegs.. tam kad sprogtų reikėtų labai jau specifinių sąlygų, bet prie specifinių sąlygų sprogsta/dega ir visi kiti anagogai..
miiinnde 2016-12-22 15:12
Tik perskaicius straipsnio pavadinima supratau kad kalba eis apie maziausiai pusmecio senumo naujienas ir neapsirikau. O kritikams- na taip, vandenilis vis dar brangus, bet mielieji, cia juk kalbama apie didziausius pinigu svaistytojus- kariskius, jiem ekonomija aplamai nezinomas dalykas
immortallt 2016-12-22 15:26
miiinde, tai ir parašiau, vienintelis pranašumas - nuvažiuojamas atstumas. Taip, kariškiam kaina nėra tiek svarbi. Bet akcentuojami kiti neva pranašumai, kurie anokie pranašumai. Iš esmės kreivai parašytas straipsnis. Ir dar senas.
raimism 2016-12-22 16:49
senas straipsnis... be to, eilinį kartą viskas sumaišoma. Tai elementarus elektromobilis - su visais to privalumais. Kad panaikintų trūkumus (akumuliatoriai) - naudoja kuro elementus ir vandenilį. immortallt - vandenilis turi ir dar vieną privalumą: greitą pripildymą. Kol kas vandenilis gaminamas iš gamtinių dujų, bet tai nereiškia, kad nėra kitų šaltinių ar gamybos technologijų... Prisimeni, kaip diskutavome post'e apie šiame straipsnyje paminėtą kariškių prototipą? - kariškiams kaina nesvarbu, todėl absoliučią daugumą technologijų jie išmėgina / naudoja pirmieji. Bet judėjimas vandenilio kryptimi akivaizdus (JAV kariškių SUV'as; šis vilkikas; Vokietijos sprendimas investuoti būtent vandenilio FC technologijų ir vandenilio išgavimo kryptimi) - ir tai tik per pastaruosius kelis mėnesius. Kas gausis? Niekas nežino. Bet žiūrint kokius ''educated guess'' daro rimti žaidėjai - jie tame mato perspektyvas.
AAA000 2016-12-22 18:45
Kazkaip Jus visiskai nesuprantat technologijos perspektyvu Elektromobilis be kokybisku akumuliatoriu principe isvis net ne masina, o tik elektrine pavara... O akumuliatoriu kaip ner - taip ner... Ir vis nepagamina. VDV automobiliams tas neaktualu - uzpylei kuro, po 10 metu istraukei masina is garazo, uzkurei ir nuvaziuosi ta pati 1000km. Bus numires nebent vienas komponentas - vel taspats suknistas akumuliatorius Bet gali juk pastumes automobili uzkurt Imam "elektromobili". Uzkraunam iki 100%. Palaikom 10 metu garaze. Kaip siulot su juo vaziuot po 10 metu? Ypac man idomu kaip immortal cia aiskintu, ypac su tom savo akumuliatoriu tobulejimo ir pigimo fantazijom O vandenilio kuro celes siulo alternatyva akumuliatoriu pagrindinem problemom. Vandenili gali gamint jei tik yra vandens ir elektros. O vanduo ir elektra principe nemokami. Elektros gali gaut sakykim is saules energijos. Sakykim saules bateriju komplektas ant garazo ir namo stogu. O vandens is artimiausios balos. Stovi sistemele ir kapsina vandenili. Deguonies sociai ore - galim degint. Susipilam vandenili "maiselin" ir vaziuojam... Cia tik kuro saugojimo ir koncentravimo klausimas -" Kas bus brangiau?" Ar saugot sukaupta energija iskart tiesioginio tiekimo akumuliatoriuose. Ar saugot vandenilio pavidale, per viena konvertavimo etapa - kaip buvo su VDV varikliu kuru. Abiem atvejais mes issilaisvinom nuo naftos, su jos tiekimo problemom (ir su valdzios kontrole per naftos apmokestinima ). Ir abiem atvejais technologija " zaliai-zalia" (valdzia neturi sverto prisiknist ir apmokestint per tarsa). Abu variantus galim sveikint - nes abu siulo issilaisvinima nuo kontroles. Bet jau sukure nauja - autonominius auto... Va sita tai apmokestins garantuotai Pretekstas - visuomenes saugumas... Taip kad laisve nuo kontroles gausim dar negreit... O su dabartiniu akumuliatoriu tobulejimu tai isvis gal net nenusisviecia... Svarbiausias momentas yra nusimest kontrole - o tada pasaulis neatpazistamai pasikeis.
zet 2016-12-24 14:35
na straipsnio autorius kaip tradcija jau technologijos.lt parasyti nesmoninga antraste. Kas yra geresne ar blogesne technologija. Elektromobilio turejimas duoda daug niuansu, ir butent vienas is ju kariskiam netinkamas, tai atstumas. Bet ar tai bloga technologija ? Autoriau, tau turi buti uzdrausta rasyti straipsnius ir buti zurnalistu is viso.