Keistas ir nenugalimas žmonių smalsumas: vyras laukė 416 dienų, kad sužinotų, kas nutinka, kai „iPod“ chronometras pasiekia 9999 valandas (Video)  (3)

Žmogus yra labai smalsus gyvūnas. Mums nuolat norisi sužinoti keisčiausius dalykus net jei ši informacija mums iš esmės neduos jokios naudos. Pavyzdžiui, vienas vaikinas nusprendė pažiūrėti, kaip jo „iPod“ chronometras elgsis kai persiris per 9999 valandų 59 minučių ir 59 sekundžių žymę. Jis šio momento laukė net 416 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimentas buvo atliktas prieš kelerius metus, tačiau jis ir vėl iškilo į paviršių, kuomet juo iš naujo susidomėjo interneto naršytojai. Vaikino, atlikusio bandymą, mąstysena buvo paprasta – į ekraną telpa vos keturi valandas žymintys skaitmenys, todėl tą akimirką kai chronometras pasieks 10 tūkst. valandų kažkas turėtų nutikti. Pavyzdžiui, jis turėtų pradėti skaičiuoti iš naujo arba sustoti. Šiam vaikinui taip knietėjo sužinoti kas įvyks, kad jis kantriai tęsė eksperimentą daugiau nei metus. Taigi štai kas nutinka, kuomet „iPod“ chronometras pasiekia magiškąjį skaičių.

„iPod“ persirita per 9999:99:99.9 ribą

Na, maždaug to ir buvo galima tikėtis – chronometras tiesiog veikė toliau. Ganėtinai nuvilianti eksperimento pabaiga, tačiau smalsumas buvo patenkintas bent jau iš dalies. Bet kaip surasti chronometro veikimo ribas ir jas išbandyti?

Pasirodo, „iPod“ chronometras yra tiesiogiai priklausomas nuo įrenginio laikrodžio. Todėl galima pakeisti įrenginio laiką ir taip koreguoti chronometro parodymus. Tokiu būdu (nustatant įrenginio laiką toli praeityje) neseniai šio chronometro ribos visgi buvo rastos – jis pasiekia 99983:00:41.65. Tuomet sekundės šimtųjų skaitmenys nenustoja suktis, tačiau šis maksimalus laikas nebedidėja.

Taigi, dabar žinome šiek tiek niekam nenaudingos informacijos. Visgi, žmonės natūraliai yra tokie smalsūs, kad net ir toks rezultatas jų nenuvylė – jie džiaugiasi patys išsiaiškinę ką nors naujo, kas dar nebuvo visur skelbta ir apkalbėta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(9)
(34)

Komentarai (3)