D. Trumpas žengia toliau ir keičia JAV automobilių gamintojo planus: darbuotojai tikra to žodžio prasme verkia iš laimės ir jam dėkoja (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-01-05 09:19
Už tai tiesiog susimokės vartotojai, o JAV progresas sustos. Aišku, trumpu laikotarpiu galės geriau pagyventi.
ISG 2017-01-05 10:53
Ir kurioj vietoj susimokes vartotojai? Vartotojai ir taip susimoka kiek reikia. Fordas nekels kainu, nemazins kokybes nes jie konkuruoja su kitais gamintojais. Trumpas sitoj vietoj viska daro teisingai. Ir jo sukis Hire American Buy american yra visiskai teisingas. Per daug palaidi istatymai yra sitoj vietoj. Visi tik ir perkelineja savo imones, pinigus, turta, i salis kuriose mazesni mokesciai, ir ne tik amerikonai... o kad ir kiek kastai mazeja, bet kainu del sumazejusiu kastu neleidzia NIEKAS Pelna kraunasi tik milijardieriai akcininkai/savininkai.
- 2017-01-05 11:09
Per kurią vietą sustos progresas?
Pumper 2017-01-05 11:29
Sumokės savo mokesčiais. Jau padarė "deal'ą" pirmą Trumpas, kur ale 1300 darbo vietų išsaugojo, nors realiai 700, ir tai tik dėl to, kad pažadėjo 7 milijonus mokesčių kompensuoti tai korporocijai. Jokio biznio mokesčių mokėtojam, kurie patys tų darbo vietų negauna, bet turi sumažintus korporacijų mokesčius iš savo kišenės primesti, nes išlaidas tai tik didinti Trumpas ruošiasi.
immortallt 2017-01-05 11:46
Šitie 7 milijonai yra kruopos. O kainos didės. Jei visi gamintojai nekels fabrikų, reiškia visiems vienodai brangsta kaštai ir visi +- vienodai iš lėto kels kainas. Jei įvestų 35% import tax, tai kainos šoktelėtų ženkliai ir greitai. Pelną ir turi gauti kapitalo savininkai. Jei nesutinki, tai užleisk savo namus gyventi kam nors kitam. Atiduok savo automobilį naudotis kam tik nori. Per kur progresas sustos? Mokės daugiau už prekes, kurias galėtų gauti pigiau, žmonės bus sukišti ir darbo vietų turės, neinvestuos į Hi-Tech. Iš esmės pažangesnė situacija žmogaus priešistorėje, kai tik pradėjo žemės ūkiu užsiiminėti ar vis dar klajokliai buvo. Reikėjo visų žmogaus pastangų tik išgyventi, nebuvo kada užsiiminėti progresu. Tik išmokus našiai ūkininkauti, kai dalis populiacijos galėjo pradėti užsiiminėti tyrinėjimu, prasidėjo žmonijos progresas. P.S. nejau jūs tikit išmintingumu žmogaus, kuris per 17 metų neuždirbo nė vieno dolerio pelno? Realiai jis turtingas tik dėl palikimo. O savo įmonėse darbuotojus skalpuoja taip, kad Trump'as puikiai pritaptų Kinijoje ar Š.Korėjoje.
AAA000 2017-01-05 12:37
Ne taip ziuri. Kai iskelia gamyba is salies, net ir ne aukstu technologiju - salyje praranda darbo vietas. Tik siuo atveju zemos kvalifikacijos vietas. Bet yra kitas lazdos galas. Kai valdzia kisasi i verslo interesus - verslas tampa maziau konkurencingas. Siuo atveju pabrangs siektiek tos FORD mazalitraskes pagaminimo savikaina, ir visokios noname mazalitraskes issikovos didesnes rinkas. Nukentes cia FORD prestizas ir akcininku pelnai. Tolimesnej perspektyvoj tos darbo vietos vistiek tiesiog sunyks ir Ford nebeiskis pasenusiu technologiju Meksikon. Pabaigoje uzdirbs metalo lauzo supirkejai, o kazkuriam prezidentui po keliu kadenciju bus dar didesnes problemos su nedarbu...
manas 2017-01-05 13:07
Bet kokiu atveju jis patenkina savo rinkeju lukescius, nes pagrinde darbininkai ji isrinko, kuriems darbo ir pinigu reikia siandien.
ISG 2017-01-05 13:23
Tai mokescius mokes VISI. Tai yra tas pats kas progresyviniai mokesciai. Vargsus islaikys turtingieji. Tap ir turetu buti valstybeje kurioje yra didele atskirtis. Turtingi nieko nepjaus - neturtingi tures savo darbus, negyvens is pasalpu, leis savo pinigus toj pacioj saly... Jo, trumpas tikrai neuzdirbo NIEKO. Is kur tu ZINAI kiek jis turi pinigu? Tik visiskas imbicilas galetu abejoti jo kaip verslininko sugebejimais. Pagal jo isleista knyga, kuri yra VIENA IS GERIAUSIU verslo knygu, moko verslo univeruose. O cia kazkoks buto nuomotojas aiskina, kad Trumpas nieko nesupranta. Gal geriau palygink jo gyvenima su savo, kaip tau isvis NEGEDA? Paziurek kiek ivairiu projektu jis turi, niek NT valdo jo kompanijos ) Zmogus TAPO AMERIKOS PREZIDENTU, vis daugiau itakingiausiu pasaulio zmoniu pradeda ji gerbti, bet Immortal LT is FORUMO ji kritikuoja. Pagristai kritikuoja. Viska zino.
Pumper 2017-01-05 13:34
Trumpas pasakė, kad 10 milijardų turi, o tu ir patikėjai. Geriausiu atveju 4 milijardai, bet kai kurie analitikai vertina 500 milijonų. Vargšus išlaikys turtingieji? Pro kurį galą, jei Trumpas ruošiasi korporacijom ir milijonieriam mokesčius mažinti. Vidurinė klasė visus tuos mokesčių karpymus ir fabrikėlių išlaikymo kompensacijas turės apmokėti, o ta vidurinė klase JAV jau ne kelis dešimtmečius traukiasi. Pats Trumpas jokių knygų nėra parašęs, tik jo vardas ant viršelio uždėtas, kaip ir su visais "jo" dangoraižiais. Žmogus rišlaus sakinio nesugeba suregzti, o tu apie kažkokias geriausias knygas spangsti. Marketingo auka. Trumpas toks turtingas ir protingas, kad net reikėjo eilinius runkelius apipisinėti su savo fiktyviu universitetu.
ISG 2017-01-05 13:43
Tai aisku, kad ne jis RASE ta knyga, bet knyga parasyta apie JI. Jo intervio, jo atsakymai i klausimus, jo telefoniniu pokalbiu istraukos. Ka tu pats svaigsti? Tai ir yra verslo menas, kad tavo vardas yra ant dangoraizio. Ypac jeigu tu i ji neikisai savo pinigu. As nepatikejau niekuo, as tik sakau, kad nei as nei tu nei NIEKAS nezino kiek jis turi pinigu IS TIKRUJU. Kai turi tiek verslu, diversifikuotu po tiek saliu, tu turi milijona galimygiu nuslepti viska. Visi verslininkai turi juodasias saskaitas, ir buhalterijas. Del to NET NEVERTA diskutuoti ko ir kiek ji turi, tai tiesiog kvaila. Kai baigsis auditas bus paskelbta ataskaita apie jo turta, tada ir paaiskes plius minus realus turtas kuris nera nusleptas, jeigu tau taip idomu... ESME, kad amerikai reikia permainu, ir ne mums aiskinti. Nematom mes tikru problemu kurios ten vyksta. Taciau kolkas, manau, po trumpo isrinkimo, viskas eis i gera. Zinoma Amerikai. O kaip bus pamatysim po keliu metu.
immortallt 2017-01-05 13:49
ISG, Trump'ą lazdavoja viso pasaulio bent kiek proto turintys. Vien dėl Trump'o pergalės buvo nukirptas JAV BVP augimas, pakrito doleris, pakilo net naftos ir aukso kaina. Visi, kurie turi bent kiek pinigų, įsitikinę, kad Trump'o atėjimas baigsis blogai pačiai JAV. Aš tik matau ir įvertinu kitų žmonių elgesį. O protekcionizmas irgi senas dalykas, nepasiteisinęs. Kai kurie nesimoko iš istorijos ir linkę kartoti jos klaidas. Kai kurie vis dar tiki, kad įrengimai ir robotai mažina darbo vietų skaičių. O kai kas atsiverčia istorijos vadovėlį ties industrializacija, pasiskaito, ir supranta, kad nepalyginamai mažiau bedarbių dabar. Verslo menas? Verslo menas pas jį tėvelio palikti pinigai.
Sonnerie 2017-01-05 13:49
Skaitau komentarus ir net juokas ima, kaip visi vaziuoja ant Trumpo, rislaus sakinio nesurezga, durnelis mat. Jus bent stebejot rinkimus nors kiek? VISI buvo nusiteike pries Trumpa, politikai, medija, didzioji dalis zmoniu ir ju mociutes. Visur buvo galima girdet tik rasistas, idiotas, fanatikas, seksistas, etc. Bet vistiek visus po viena issparde, net ta pacia HC, kuria reme didziausios kompanijos, arabai ir visokie interesai. Manot debilas butu viska sitaip praejes? Gal dar karta pagalvokit.
Pumper 2017-01-05 14:23
Eik tu auditai. Patys IRS sakė šimtą kartų, kad jokie auditai nepanaikina galimybės paskelbti ataskaitas. Jų niekada ir nepamatysi, nes Trumpas nenori parodyti, kad nėra toks bagotas kaip giriasi. Matosi, kad aklai tiki viskuo, ką pats Trumpas tau pasako.
immortallt 2017-01-05 14:25
Išspardė? Laimėjo per plauką. Laimėjo redneck'ų valstijose. Ir taip, jis rasistas, seksistas ir arba nusikaltėlis, arba nevykęs verslininkas, nes 17 metų nemokėjęs pelno mokesčio. Kad laimėjo rinkimus, nepadaro jo geru lyderiu, jis tik laimėjo rinkimus.
Pumper 2017-01-05 14:27
Proto bokštu nereikia būti, kad runkelius, nekenčiančius "elito", įtikintum už tave balsuoti (ypač kai tie runkeliai įsitikinę, kad pats Trumpas nėra to paties elito dalis, nes pats taip pasakė - "believe me"). Kam rūpi, kad pats ima milijonus iš tų pačių korporacijų, kaip ir Clinton, kad didžiausius savo donorus į svarbiausias vietas sukišo, tame tarpe ir visus veikėjus, ant kurių šiko kaip tik sugebėjo rinkimų metu. O laimėjo irgi tik dėl to, kad idiotiška sistema JAV, kur 3 milijonais daugiau balsų gavus Clinton liko durniaus vietoj, nors pats Trumpas tą sistemą keikė 2012 metais: "The electoral college is a disaster for a democracy.".
sabotan 2017-01-05 20:27
Teisybe, bet investicijos bus i robotika kuriuos ilgesniu laikotarpiu mazes darbu plius trumpas prizadejo jiem mokescius mazinti manau cia bus panasiai kaip ir su carrier gaus didele kompensacija, bet dali gamybos vistiek perkels i meksika na darbuotuoju neatleis ir investuos 200 mln i robotika ko pasekoje darbuotuoju reiks maziau.
TomasBalčiūnas 2017-01-06 09:39
Kažkaip atbulai mastai. Paskaičiuok, kiek per metus tie 700 darbuotojų sumoka mokesčių valstybei, plius pridėk išmokas bedarbiams ir gausi tikrai daugiau nei 7mln dolerių. Vien nedarbo išmokos ir kitos soc. garantijos beveik tą visą sumą sudaro. Tai tiesiog tos išmokos bus nukreiptos taip, kad dar ir grąžą už jas valstybė gaus. Reziume, valstybė gaus pelną, o įmonei darbuotojų išlaikymas kainuos ne brangiau nei tai būtų kainavę Meksikoje.
AAA00O 2017-01-07 22:49

Pumper 2017-01-08 12:49
O tu paskaičiuok, kokie nuostoliai būtų visai valstybei, jei visos korporacijos, norėdamos gauti mokestines lengvatas, pradėtų grasinti išsikelti į kitas valstybes, nes precedentas akivaizdus jau yra tokiem reikalavimam.
TomasBalčiūnas 2017-01-08 13:23
Visų pirma, tai nėra kažkokia lengvata, kuri taikoma visiems, o antra, tai Trumpu korporacijos nelabai pasitiki, nes jo veiksmai nenuspėjami, todėl niekas taip aklai likti ant ledo nerizikuos.