Naujieji „Samsung QLED TV“ televizoriai nustebins net visko mačiusius: šimtaprocentinis spalvų spektras ir daugybė kitų technologinių stebuklų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paramotoras 2017-01-08 10:39
Blin jei vel ikiso super letus procus tai kiek galima siktis. Turiu 8 kartos 4k smarta. Na viskas butu fainai iskyrus greiti. O siaip ir flash ir java ir antenos kaip ir nereikia ir valdymas patogus vo tik lagas nerealus. O pirkti expantiona uz teliko kaina ranka nekyla.
Creatium 2017-01-08 11:04
Meh... pažiūrėkit kokius OLED telikus pristatė LG. Kabinamus ant sienos, kaip tapetus. Va jie tai eina tinkama linkme.
Interasantas 2017-01-08 11:31
Turbūt šviesumas 100% ekrano nesieks 500cd (lauksim review'ų), nes su dabartiniais lg, daugiau ryškesnės spalvos dominuojant krenta į akis to šviesumo trūkumas. Mažos detalės tikrai maloniai perteikiamos, bet kai tas ryškus taškelis pereina į visą ekrana pilnai - stipriai pritemsta. Žinoma, dar su judesio sklandumu problemos, o prie pc pasijungus nerealus 30++ms lagas... Žinoma dar statiško vaizdo išlikimas kurį laiką. Visa kita lenkia visus tv ir pakolkas geriausi rinkoje susumavus visus kriterijus vaizdo kokybės kontekste. Smagu kai įsijungs dar vienas žaidėjas.
ISG 2017-01-08 11:52
Siai dienai pirmauja LG ir taskas. OLED - vienintelis kelias telikams. Man asmeniskai tos visos spalvos ir ju tikslumas nera itin svarbu, nes kiekvienas filmas turi uzsidejes savo "tinta", savo filtra, kad sukurtu reikalinga butent tam filmui atmosfera. Pvz jeigu filmas marse, tai jis bus su gelsvu filtru, ir tt. Svarbiausia man - tikra juoda spalva, ir ziurejimo kampas. OLED telikuose jie idealus. Taigi siuo metu telikas turi buti 4k, tureti hdr, buti oled. Taigi - LG.
Staska 2017-01-08 21:08
Palauksim ir paziuresim kam priklausys ateitis, QLED (Samsung), ar OLED (LG + Panasonic, Sony).
Creatium 2017-01-08 21:59
Nu tai čia nėra ko laukt turbūt. QLED iš prigimties negalės aplenkti OLED'ų plonume. O plonumas - be galo svarbus faktorius. Net ir televizoriuose.
AAA000 2017-01-08 22:38
Labai greit sensta tie OLED, nusilups sluoksniai kaip celofanas nuo ultravioleto spinduliu po keliu metu... Nors gamintojams tai puiku - gales stampuot ir stampuot... QLED irgi taspac neilgaamzis sudas...
Domas1 2017-01-08 22:41
Kam tas plonumas tv, svarbiausia vaizdo perteikimo kokybe ir spalvos, juk neisgausi is plauko plonumo superinio garso ir tt. O del plonumo vieni minusai: prarandame kokybiska garso sistema, del plonumo nebelieka ausinimui vietos del to paziurekite kaip stipriai kaista ju galine dalis, del ko tarnavimo laikas gali taip pat sumazeti. Aibe trukumu, kaip kad galimybe lengvai kuo plonesni tv tiesiog sulauzyti ar dar kaip kitaip pazeisti.
AAA000 2017-01-08 22:45
Ekrano plonumas gerai, nesakyk. Galesi kaip tapetus sienas apklijuot. O visas kaistancias dalis galima sukist i maitinimo blokeli prie elektros kistuko
Popasz 2017-01-09 01:20
OLED turi stipru misnusa del ilgaamziskumo, kadangi pixeliai mirsta kur kas greiciau. Ju lifetime priklauso nuo to kiek kartu tas pixelis isijungs ir issijungs. Taip yra, kad kai duodi juoda signala, jis visiskai issijungia. Gerai, tv veiks kelis metus, bet ne tiek, kiek noretu vidutinis lietuvis gaunantis vidutines pajamas. buitiniai TV dabar gaminami kaip pakankamai trumpo vartojimo produktas. QLED siuo atveju kur kas ilgiau gali tarnauti, taciau, kalbant apie buitinius tv, BUTINA tv laikyti ijungta ne ilgiau 4-6h, nes kitaip uzkaitinsit matrica ir ji tarnaus kur kas trumpiau. Po keliu h ziurejimo tv reikia duoti laiko atvesti, o tada jau vel galima naudoti. Apskritai, jei norit ilgaamziskumo, is patirties galiu pasakyti tik tai: pirkit verslui (restoranams, prezentacijoms ir t.t.) skirtus ekranus, kaip pvz. Samsung SmartSignage su TV funkcija (arba be), isigykit xiaomi android tv priedelius, pasijunkit per HDMI, ir turesit daikta, kuris tarnaus tikrai ilgai. O priedeli galesit lengvai pakeisti, jeigu nebus OS atnaujimu, arba noresit tiesiog atsinaujinti hardware. SmartSignage gali veikti tarp 16 - 24 i diena, priklauso nuo modelio. Zinoma, kainuos kiek daugiau, bet ilgalaikej perspektyvoj visvien sutaupysit daug pinigu. Ir nereikes pirkt papildomu garantiju, kurias labai daznai siulo prekybinikai. Gera preke visada kainuoja daugiau, todel siulau skirti tikrai gera suma, ne biudzetine. Tokiu atveju ir ekrana aukstesnes klases gausit, ir maziau akis vargins del auksto Hz skaiciaus.
Interasantas 2017-01-09 08:29
Kokybišką garso sistemą kiek kitiems mažai reikia... Mano atveju iš vis tv lai garsiakalbiais nesirūpina, o visą geležį investuoja į vaizdo kokybę. Paprasčiausios solo 2.0 kolonėlės už 100€ technoramoje, suderinus skambės 10x galingiau ir belenkiek kokybiškiau. Na tv garsiaklabis reikalingas nebent jei tavo minimum 55" ekranas "nešiojamas" dažnokai... Bet dėl plonumo-sutinku, man taip pat mažiausiai svarbus kriterijus renkantis tv, žinoma kol tai neišeina iš praktiškumo ribų. Svarbiausia vaizdo kokybė ir ilgaamžiškumas, kad bent 4m neprarastų 1-mo kriterijaus.
rwc 2017-01-10 06:39
Įdomu, ką jie reklamuoja kaip šimtaprocentinį spektrą, jei su dabartinėmis technologijomis praktiškai jo neįmanoma atkurti pagal jokius fizikos dėsnius. Ir koks tolkas iš tokio spektro, jei naudojant trijų spalvinių kanalų tiesinę kombinaciją, įmanoma užkoduoti tik dalį suvokiamų spalvų.
immortallt 2017-01-10 09:26
O kam reikalingas telikas, kuris tarnaus 10 metų ir ilgiau, jei po 5 norėsi jį keisti? Tai gal sumokėti geriau perpus pigiau ir po 5-7 metų pasikeisti į naują?
Interasantas 2017-01-10 12:52
Manau čia pasitelktas RGB, 3-jų spalvų maišymo tikslumo testas, o testų ekrano perteikiamom charakteristikom yra daug. Aišku, ką gamintojas deklaruoja nereiktų pasitikėti, apart ekrano storio ir kraštinių dydžių ten melo mažiausia. Štai ir su 6 serijos Oled LG, teigė pasieksią DCI-P3 99%, o nepriklausomi šaltiniai tik po ilgo derinimo išspaudė 94, kiti beveik 97% spalvų gamos aprėptį. Na spalvas atkurti gerai geba ir samsung ks aukštoji serija, tad ko stebuklingo šiame DCI-P3 teste nėra, ypač kai akivaizdūs skirtumai regimi 5% intervalais. Sumušus šį RGB gama testą, pereis prie kito..., o asmeniškai man norisi, kad pagaliau su judesiu susitvarkytų, leidžiant ypač 24hz failus, vis vien regimi iškraipymai ir nesuteikia to jausmo, kad žiūri pro langą... Toloka iki to dar.