Šeši dalykai, kurie jau visai greitai keis mūsų vairavimo įpročius - kodėl dyzelinių automobilių eros pabaiga yra vienas iš jų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2017-01-09 18:42
Po žeme sumontuotos įelektrintos spiralės sukelia vibraciją, kuri virsta automobilio baterijai įkrauti reikalinga elektros energija.
technologas 2017-01-09 21:12
Ateitis aišku bus žalesnė, nes automobilių bus mažiau. Ir ne dėl dangoraižių ar raketinių kuprinių, o dėl ženklaus gyvenimo lygio smukimo. Belieka tik užjausti dabartinį jaunimą, žlugusias nerūpestingo gyvenimo viltis, arklio traukiamą vežimą vietoj autonominio elektromobilio... Arčiau temos - o jei ta posūkių ir automobilių susišnekėjimo sistema sugestų - kas tada? Jau gana yra vairuotojų, kuriems "tik automatas".
vazzy 2017-01-10 07:18
čia nebent galima kibti prie to, kad ne jos sukelia tas vibracijos, o jas išnaudoja, o šiaip viskas gan teisinga, jau dabar tokie pjezoelementai plačiai taikomi.
immortallt 2017-01-10 09:24
O taip, gyvenimas tikrai labai prastėja. Autonominis automobilis - pigiau naudotis nei įprastas. Automobilio sistema sugenda, A) sustoja šalikelėje, kaip ir kiekvienas sugedęs automobilis. B) tęsia kelionę į servisą mažesniu greičiu, jei nėra kritinės sistemos gedimas. O kuo tau automatas blogai? Vairuoti galiu abu, mėgstu labiau automatą. Absoliučiai jokių problemų nekyla vairuojant automatą.
Darius995 2017-01-14 19:39
Pjezoelementai čia niekuo dėti. Technologija išrasta Faradėjaus dar 1831-aisiais ir vadinama elektromagnetine indukcija. Techniškai elektromagnetinį lauką, perduodantį energiją, galima pavadinti vibracijomis, nes perdavimas vyksta bangų pagalba, bet tai daugiau nevykęs vertinys.