Tamsioji socialinių tinklų pusė: niekas apie tai garsiai nekalba, bet tyrimo atskleista tikrovė skatina susimąstyti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2017-01-14 11:34
Absoliuti tiesa parašyta.
glodrax 2017-01-14 14:58
Jeigu draugų nuotraukos ir istorijos kelia pyktį ir pavydą, gal laikas pasitikrinti pas psichologus? ) Socialinis tinklas - puikus įrankis, ir tik nuo žmogaus mąstymo priklauso, kaip tą įrankį panaudos. Juk visada galima kalti vinį su atsuktuvu, bet kaltinti atsuktuvą, kad jis neįkala vinio yra kvaila...
Melyna 2017-01-14 20:06
Tai kaip tik goldrax, esat kažkoks nestandartinis, gal tik psichologo jums nereikia, nes šitas nuokrypis netrukdo gyventi. Berods neseniai t.lt buvo video su 2 beždžionėm ir jų reakcija į nevienodą atlygį. Kai kurie šunys pavydi kai glostai kitą šunį. Pavydas yra gamtos dalis, todėl nereikia įžeidinėti tų, kurie nesugeba išlipti iš jos ribų. Aišku, artimųjų ir pačių geriausių draugų pasiekimai gali ir turėtų džiuginti, bet juk būna momentų, kai savo nuobodžiam gyvenime atsiveri feisbukus, pamatai krūvą šypsenų kur nors maljorkose ir tyliai pagalvoji "aš irgi noriu..." P.S. dar vienas bjaurus dalykas - žmonės su keliais šimtais "draugų". Gal jie ne visi tikri, bet kai pats turi tik kokius 10, iš kurių 5 giminės, jautresnį gali ir depresija paimt - juk gyvenam visuomenėje, kurioje draugų ir pažįstamų kiekis - tai dar viena valiuta. Turi mažiau - esi skurdžius, prastesnis, niekam neįdomus, ..
kestutisz 2017-01-15 14:06
"Vienintelis dalykas, verčiantis likti socialinės žiniasklaidos tinkluose, – baimė prarasti skaitmeninius prisiminimus, pavyzdžiui, nuotraukas ir kontaktus su draugais" - specialiai neiškojau, bet nemanau, kad tikrai yra įrankių galinčių nusiurbti tą informaciją. Nebent aišku norisi ne tik savo išsaugoti (tiesa pasakius wtf? negi vartotojai jos neturi patys?), bet ir tas svetimą dėl kurios jau taip pavydu. Juolab "nusisiurbus ir užmiršus" atsiranda kita problema - vartotojas tą informaciją greičiausiai anksčiau ar vėliau pames, retas gi darosi kopijas. Ar Kasperskis pasiūlys savo, GOST'u patvirtintą, online servisą kur atsargines kopijas darys KGB? ;) O šiaip dėl pavydo tai "soc tinklai" tik paryškiną tą pačią esminę problemą - ne visi moka parduoti save, kad pritrauktų žmones, ne visi moka girtis kaip nuolat smagiai leidžia laiką. Tik be internetų tai ne taip matosi. Nebūtų "tinklų" būtų "blogai" kuriuos skaitant irgi kažkas pavydėtų.