Šarvuota Lietuva: kiek iš tikro mūsų kariuomenė turėjo tankų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2017-02-21 13:21
Verta paminėti, kad 1939 buvome užsakę 21vnt. "Panzerkampfwagen 38" Iš Čekoslovakų, tačiau jų pristatymą aplenkė Sovietų okupacija, o tankai pateko į wehrmacht'o sudėtį..
boyarolis.thecalm 2017-02-21 16:27
Taip, kaip jauna valstybė Lietuva stengėsi, norėjo modernizuoti savo pajėgas, tarėsi su čekais dėl tam laikui pajėgių tankų, bet dėl įvairių trikdžių naujieji tankai taip ir neatkeliavo iki Lietuvos. Štai nebloga nuoroda anglų k. su Lietuvos reikalavimais naujiesiems tankams ir aplinkybėmis dėl ko strigo jų gamyba. http://ftr.wot-news.com/2014/10/06/prag ... art-i-llt/
Arns 2017-02-21 20:04
Neatrodo juokinga, kad pasakojate rimtu veidu dalykus prieštaraujančius elementariai logikai? Lietuva "žlugo" 1940 m. birželį, tuo tarpu Čekoslovakija iš žemėlapio išnyko 1939 m. kovo mėnesį. Negi tikite pats, kad vokiečiai prieš tai atplėšę iš Lietuvos Klaipėdos kraštą, troško perduoti rastus tankus lietuviams, tik nespėjo ir teko juos įtraukti ir panaudoti? Žinom jog jie atsidūrė marionetinės nacių valdomos Slovakijos pajėgose ir tik todėl, kad buvo ginkluoti pagal lietuvių prašymą tik kulkosvaidžiais, kas savaime nebetiko naujam karų amžiui. Jei būtu buvę geresni, neabejotinai Vermachtas juos būtu įtraukęs į savo gretas.
kiesza 2017-02-21 22:53
Reicho okupacija nelygu bolševikų okupacijai, pilnai galėjo okupuota Čekoslovakija ištesėti įsipareigojimą Lietuvai.. Be to dauguma šaltinių, tankų nepristatymo priežastį nurodo būtent Lietuvos Sovietinę okupaciją. Viena Vikipedija kaltę verčia Reichui, rimtai įdomu kokia ta tiesa ? Dėl Lietuviškų tankų Slovėnams negirdėjęs, bet jie nebuvo beviltiški, tai rodo didelis vermachto užsakymas, o Švedai apskritai tik 1970 juos nurašė.. Na matau Vikipediją apie juos ir pats perskaitęs Karo atveju jie būtų labai pravertę ir gal net keliomis savaitėmis prailginę pasipriešinimą.
Arns 2017-02-21 23:27
Maždaug dabar papasakosi, jog Lietuva nesipriešino, nes nebuvo užsakytų tankų? Žiūriu reiktu bent jau istorijos vadovėlį atsiversti. pakankamai daug amžininkų buvusių posėdyje arba pažinojusių išgyveno ir aprašė kaip ir apie ką buvo tą vakarą svarstoma. Faktas, kad pasipriešinimo nebuvo, ir ne apie +1 savaitė, o net +1 sekundė neįvyko. P.S Slovakija ir Slovėnija yra atskiros valstybės ir net atskiros tautos. Viena buvusi tuometė Čekoslovakijos dalis, kita antrojo pasaulinio karo išvakarėse buvo Jugoslavijos karalystės dalis. Tad kitąkart patarčiau bent jau gebėti nurašyti valstybės pavadinimą. Jos ne kaimynės jeigu ką.
kiesza 2017-02-22 21:09
Lietuva olimpiadoje nesudalyvavo dėl pirmojo nacių teismo pasaulyje kuris buvo tikras akibrokšts Adolfui (ėmė ir nuteisė Memelio naacionalsocialistus) .. Tad mūsų kukli delegacija liko už durų. Dėl pasipriešinimo, tiesiog toks sprendimas buvo priimtas, o ar jis teisingas daug nuomonių. Na taip šitie tankai todėl ir nebuvo metami į rytų frontą, bet vakarų fronte suėjo. Šaltinia nuorodo nepristatymo priežastį Sovietinę okupaciją, neperskaičiau tai nuginčijančių argumentų. Kilo klausimas, o ar Sovietai nereikalvo įvykdyti okupuotų šalių karinius užsakymus ? Kiek žinau aukselį mūsų tai sėkmingai atsiėmė iš Švedų kur, kur jį laikėme.. ? Galėjo ir tankų pareikalaut, bei kitos ginkluotės kuri buvo pristatymo stadijoje
Sunstep 2023-04-07 12:57
Taip norisi dabar - nors 10 tankų turėti.