Telefonas gali išgelbėti jums gyvybę: sužinokite kaip aktyvuoti SOS režimą (Video)  (1)

Vis dar tęsiasi sekmadienio vakarą iš Plungės į Vilnių važiavusios ir labai mįslingomis aplinkybėmis dingusios Ievos Strazdauskaitės paieška. 26-erių merginos nerandama jau antrą dieną, o jos paieškos išsiplėtė į keletą apskričių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Surinkti duomenys rodo, kad merginos mobiliojo telefono ryšio signalas nutrūko kažkur tarp Žiežmarių ir Elektrėnų – būtent čia ir buvo mestos didžiulės pajėgos. Deja, I. Strazdauskaitė nerasta, tik keletas galimai jai priklausančių daiktų.

Šis įvykis prikaustė visos Lietuvos dėmesį. Nežinomybė bei grėsmingiausios keliamos versijos privertė sunerimti ir daugelį internautų, ypač jaunesnio amžiaus.

Internautai netgi ėmė dalytis praktiškais patarimais, kaip, esant nenumatytoms aplinkybėms, kai gresia pavojus, į pagalbą galima pasitelkti išmaniuosius telefonus.

Tikriausiai mažai kas žino, kad dauguma jų turi vadinamąjį SOS režimą. Savo telefone galima iš anksto nustatyti telefono numerį (ar kelis), kuriam būtų išsiųstas įspėjimas.

Nesudėtinga kombinacija aktyvavus SOS režimą, nurodytiems adresatams būtų automatiškai siunčiamos tiek priekine, tiek galine kamera užfiksuotos nuotraukos, taip pat vaizdo įrašai iki 5 sekundžių trukmės, apytikslė telefono buvimo vieta. Visa tai siunčiama MMS tipo žinutėmis.

Dažnais atvejais pats įrenginys nurodo, kaip aktyvuoti SOS režimą, pavyzdžiui, įrenginiuose su operacine sistema „Android“ tai galima padaryti tris kartus paspaus maitinimo (įjungimo / išjungimo) mygtuką.

„Android“ įrenginiuose SOS režimą galima rasti per Nustatymai --> Privatumas ir sauga --> Siųsti SOS žinutes.

Šiam reikalui taip pat yra sukurta mobilių aplikacijų:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(25)
(4)
(21)

Komentarai (1)