Mėgstate fotografuoti išmaniuoju telefonu? Štai keli priedai, padėsiantys užfiksuoti išskirtinės kokybės vaizdus (Video)  (5)

Šiais laikais į keliones mus jau retai kada lydi fotoaparatas. Savo mylimiausias akimirkas įamžiname išmaniaisiais telefonais. Tai labai patogu, o ir nuotraukos puikios kokybės. Visgi, ją dar galima pagerinti keliais paprastais aksesuarais. Pateikiame keturis produktus, į kuriuos fotografavimo išmaniuoju telefonu mėgėjai turėtų užmesti akį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikri fotoaparatai ir išmaniųjų telefonų kameros turi daugybė svarbių skirtumų. Vienas iš jų - objektyvas. Dabartiniai išmanieji telefonai neturi optinio priartinimo galimybės (nors ateityje sulauksime ir šios funkcijos) ar kitų su nestandartine optika susijusių funkcijų. Tačiau specialiai išmaniajam telefonui skirtą objektyvą ar jų rinkinį galima įsigyti neįtikėtinai pigiai. Mažas investicijos dydis skatina paeksperimentuoti.

Pavyzdžiui, viršutinėje nuotraukoje matote „Apexel“ objektyvą su net 12 kartų optiniu priartinimu. Savo išmaniuoju telefonu įprastai negalite fotografuoti toliau esančių objektų, todėl šis kompaktiškas objektyvas pakeis jūsų požiūrį į telefono kameros galimybes. Aukštos kokybės lęšiai, aliuminio korpusas ir itin lengvai montuojamas ir universalus adapteris patiks daugeliui, ypač už neregėtai žemą kainą. Šis „Apexel“ objektyvas kainuoja tik šiek tiek daugiau nei 8 eurus. Visgi, tokio priartinimo reikia ne visiems, tačiau pridedami objektyvai siūlo ir kitas galimybes.

„Apexel“ gaminių gamoje yra ir įdomių objektyvų rinkinių, skirtų specialiai išmaniajam telefonui. Pavyzdžiui, viename rinkinyje siūlomas ir vadinamasis „žuvies akies“ (ang. „fish-eye“) , ir įprastas objektyvas su dviejų kartų priartinimu, ir plataus kampo, ir makro fotografijai skirti objektyvai.Rinkinyje yra ir speciali valymo šluostė bei angliškas vartotojo vadovas. Su šiais objektyvais įmanoma išgauti galybė įvairių efektų, kurie tikrai paįvairins atostogų nuotraukų albumą. Šis „Apexel“ objektyvų rinkinys kainuoja tik šiek tiek daugiau nei 8 eurus. 

„Apexel“ objektyvai tinka bemaž visiems išmaniesiems įrenginiams. Ant telefono kabinamas specialus laikiklis, prie kurio ir tvirtinamas objektyvas - naudotis jais tikrai paprasta.

O galbūt jūs įsimintinas akimirkas dažniau filmuojate? Asmenukių lazda yra pigus ir nelabai funkcionalus prietaisas, iš esmės tik patraukiantis kamerą toliau nuo jūsų. Norint kurti geros kokybės vaizdo įrašus reikėtų pasidomėti specialiais kamerą stabilizuojančiais laikikliais. Jie padeda filmuoti itin stabiliai ir tolygiai, todėl vaizdo įrašai atrodo daug profesionaliau, juos maloniau žiūrėti.

„JJ-1“ pristatymas video siužete

Ar kada nors pastebėjote, kad „Youtube“ kūrėjų vaizdo įrašai atrodo profesionaliai, nors dažnai yra kuriami rankoje laikoma kamera? Taip yra būtent dėl vaizdą stabilizuojančios įrangos. Laikydami telefoną rankoje jam perduodate visus savo judesius, todėl vaizdas neatrodo labai patraukliai - su kiekvienu žingsniu jis stipriai sudreba. „JJ-1“ laikiklis vaizdą efektyviai stabilizuoja, yra lengvas ir pasižymi nesudėtingu valdymu. Ant rankenos yra vos keletas mygtukų, skirtų sukioti išmaniajam telefonui, o pats įrenginys yra gana lengvas ir patogus naudoti. Palyginti su kitais panašiais laikikliais, „JJ-1“ kainuoja ne taip jau daug - kiek daugiau nei 106 eurus. Žinoma, jei daug ir nuolat nefilmuojate, sunku pateisinti tokias išlaidas.

Tačiau yra ir pigesnių alternatyvų. Pavyzdžiui, patogus lankstus trikojis, skirtas specialiai išmaniesiems telefonams. Jį, beje, galima naudoti ir kaip asmenukių lazdą, jei visas kojas suglausite į krūvą. Arba galite jį naudoti pagal pagrindinę paskirtį - pastatyti ir tobulai sureguliuoti kadrą ilgų vaizdo įrašų filmavimui arba fotografavimui su laikmačiu. Toks trikojis kainuoja kiek mažiau nei 5 eurus.

Gražiai atrodančias nuotraukas galima kurti ir išmaniuoju telefonu. Taip daro daugelis. Tačiau norint išskirtinių efektų ir kokybės, reikės papildomai pasistengti arba į pagalbą pasitelkti įvairius priedus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(11)
(16)

Komentarai (5)