Liūdna žinia Lietuvos interneto piratams: „Linkomanija" nebeveikia ir panašu, jog nebeveiks

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ktulu 2017-03-29 08:31
Tai kad jau veikia
Kilgoras Trautas 2017-03-29 08:34
Nežinau, man tai veikia
Sebastianas 2017-03-29 09:32
Tegul "netriochlina". Eilinės bėdos su serveriais. Adminas iš po vakar užpylė, kažką suchimičino ir reikėjo atstatinėti viską iš naujo. Tas pats ir su torrent.ai būna.
amas 2017-03-29 12:29
Veikia...
Tas_pac 2017-03-29 13:40
Per anksti laidojat.
vanduo4 2017-03-29 16:18
Tai nesakykit, kad veikia o tyliai džiaukitės.
Elite 2017-03-29 17:10
Ir problema sąlyginai išspręsta ateičiai. Galima ir kitų šalių DNS serverius įrašyt. Ir beje ne su piratais reikia kovot, o tiesiog padaryti, kad būtų normalus pragyvenimo lygis. Jei tai bus sutvarkyta, tada vėl viskas keisis. O tie kas piratauja iš principo, tie visada visada ras būdų kaip pirataut, kad ir kaip stengtūsi kažkas tai sustapdyt. Jeigu tokiais būdais kovoja prieš piratavimą, kaip skaitėme iš ankstesnių straipsnių, tai verčia labai suabejoti ar jie iš vis žino ką daro, ir ar žino kaip veikia tos svetainės. Ir ar tie kas liepia jiems tai daryti, iš vis supranta apie ką kalba eina. Supraskit, kad nepžeidus žmogaus privatumo teisių iš vis nieko efektyvaus nepadarys. Arba bus labai žiauriai pažeistos privatumo teisės (ko dabar ir siekiama visur) ir labai minimaliai apsaugotos kūrinių autoriu teisės, Arba privatumo teisių nelies ir toliau bus taip kaip buvo. Tie kas myli savo Autorius,muzikos kūrėjus, žaidimų developerius, tie ir nusipirks tuos produktus jei turės iš ko. Nes žmonės pakankamai protingi, kad suprastų, kad jeigu niekas nepirks produkto ir visi pirataus, tai autoriai sekančio dar geresnio produkto neturės kaip pristatyt. O piratavimas ir pragyvenimo lygis turi tarpusavio ryšį. Beje https://www.google.com/search?q=linkomanija Linkomanija pirmoje vietoje. thepiratebay paieškos sistemoje pirmoje vietoje. ką dar pridurt?
Instruktorius 2017-03-29 18:19
Nezinau kaip del piratvavimo, bet sestadieni buvome 2 kinoteatruose, Gargzduose ziurejome Grazuole ir pabaisa... o Klaipedoje Life ziurejau ... vakare,,, turetu linkomanija uzsidaryti nes pilnos sales buvo zmoniu,....tiesiog visos kedes uzimtos ....aisku kai filmas geras ir vertas demesio.
kernel_panikuoja 2017-03-29 19:02
Elite, labai abejoju, ar blokavimas butu toks naivus. Veikiausiai ISP blokuotu visus IP paketus, kuriu paskirties adresas yra bet kuris IP is suristu su trackerio domenu. Arba bent jau tokius HTTP requestus. Esminis ju siekis is tikro yra padaryti taip, kad user'iai be VPN'u (kuris normalus yra mokamas) nepasinaudotu blokuojamais trackeriais. Tai kazkokia dali "atmustu" nuo piratavimo ir jie jau tai laikytu sekme.
2017-03-29 20:20
O aš manau, kad tamsta esate labai netgi naivus, jei tikitės kažko efektyvesnio, nei elementarus nukreipimas į kitą IP adresą DNS serveriuos. Toks „blokavimas“ yra padarytas su lošimo svetainėmis, tai abejotina, kad tiekėjai savo noru ims ir kažką padoresnio sugalvos. Teismas įpareigos blokuoti, o kokią metodiką taikyti pasirinks tiekėjai. Ir tai žinoma bus pats lengviausias ir neefektyviausias būdas (ir pigiausias). Jei kas prikaišios, pasakys kad blokuoja ir pasiųs toli. Gi klientai „piratai“ yra jų maitintojai... Savižudiška būtų savo noru uždėti veiksmingą apynasrį savo klientams.
Litraz 2017-03-29 21:09
Taip, kam man reikalingas dabartinis 300 mbps greitis, jei nebus ko siust xd
kernel_panikuoja 2017-03-29 21:28
Galbut. Asmeniskai tai man nera skirtumo kaip bus, tik tokie "blokavimai" atrodo juokingi. O del to, kad ISP labai bijotu blokuot rimciau tai abejoju. Absoliuciai daugumai useriu torentu prieinamumas nera butina salyga internetui. Miestuose ir taip beveik visi sedi su minimum 100Mbps fiksuotais planais dabar, kuriu neisnaudoja. O jeigu nuo fiksuoto persimes ant mobilaus, tai tokiai kaip Telia dar geriau, nes mobilus duomenys yra brangesni. Zinoma, jie nera tuo suinteresuoti, bet kad ISP priesinsis visom isgalem laukt nereiketu. O siaip tai viskas priklausys nuo konkreciu priimtu istatymu/reikalavimu. Jei tokios pornuchos kaip savo DNS servako filtras pakanka reikalavimui ispildyti tai zinoma - kam jiem daryti kazka geriau.
Vytax 2017-03-29 21:53
Trackerius blokuoti mažiausiai efektyvu. Jų IP adresus savininkai labai greitai gali pakeisti. O ir teisiškai manyčiau tai sudėtinga būtų padaryti. Juk torrent trackeris tai toks interneto servisas, kuris viso labo pagal tam tikrą ID atsiunčia Peer sąrašą. Nei daugiau, nei mažiau.
geziokas 2017-03-30 08:40
Ne kokie investuotojai, jei matydami didžiulį potencialą, vengia imtis ryžtingų veiksmų. Kino teatrai pilni žmonių būna, kai rodo gerą filmą. Sukurk šlamštą, ir niekas nežiūrės ir nesiklausys. Muzikos grupės vis dar sutraukia minias žmonių į savo koncertus, į youtube įkelia savo dainas ir galima klausytis nemokamai. Netflix dėjo pirmą žingsnį, bet jo pasiūla menka. Reikia rimtos platformos, kurios biblioteka neapsiribotų 1 ar 2 studijų kolekcijomis. Bet kam LATGA dirbti šiuo keliu, jei kovojimas su vėjo malūnais yra vienintelis jų pragyvenimo šaltinis? Jiems neapsimoka greitai užsukti pinigų kranelį. Neliks piratų, neturės darbo ir negalės pateisinti savo egzistavimo. Kontroliuojančios institucijos turėtų peržvelgti LATGA naudingumą
kernel_panikuoja 2017-03-30 09:29
Bet pakankamai efektyvu, kad kazko minimaliai pasiektum. Uztenka implementuoti protinga dinamini IP blacklist'a, kuri kazkas pastoviai maintain'intu ir modifikuotu pagal populiariausiu trackeriu domenu/IP pasikeitimus. Tokiu atveju, norint normaliai naudotis tokia kaip Linkomanija, reiketu VPN'o, o papildomos islaidos jam potencialiai dali vartotoju atmustu nuo "piratavimo", bent jau tam tikru trackeriu naudojimo. Gal LATGA'ai to visiskai pakaktu... Kliutis labiau is teisines puses butu, jeigu kiekviena domen'a reiketu po metus laiko teismuose aptarineti ar blokuot ar ne.
immortallt 2017-03-30 10:06
Pirma, turi sutvarkyti turinio prieinamumą. Galvojau netflix tai padarys - nė velnio. Kad ir pinigus mokėti, turinys ribotas, tai arba nėra naujausių serijų, arba nėra pirmųjų sezono dalių. O gal jau pakeitė kažką po starto Lietuvoje? Youtube ir spotify sutvarkė muziką.
salemas5 2017-03-30 14:53
Piratai ne tokie durni kad uzdarius viena ar du saitus nustotu piratauti... Kas jau plaukioja tuose vandenyse labai ilgai tai zino kur ka gauti, beto visada galima pasinaudoti .onion saitais...