Japonų mokslininkai ir dizaino studija įspūdingai pademonstravo, ką gali sparčiausias pasaulyje projektorius: neįtikėtinos modernių technologijų galimybės (Video)  ()

„Inori“ („Malda“) – tai šokio performansas, kuriame pirmą kartą panaudotos vaizdo projektavimo ant šokėjų veidų technologijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per maždaug minutę, kurią trunka performansas, šokėjų veidai atrodo kaip kaukolės su tuščiomis akiduobėmis, kaip klounai su milžiniškais dantimis, kaip baisios lėlės su kabančiais apatiniais žandikauliais, rašo „The Verge“.

Kaip teigia šio pasirodymo autoriai „Prosthetic Knowledge“, projektas vykdytas bendradarbiaujant menininkui Nobumichi Asai, dizaino studijai WOW ir Tokijo universiteto Ishikawos Watanabe laboratorijai. Šokio atlikėjos – „Aya Bambi“ duetas.

Kartu su pagrindiniu šio pasirodymo vaizdo įrašu išplatintas ir aprašomasis įrašas, parodantis, kaip Tokijo universiteto technologijų mokslininkai sukūrė didelės spartos projektorių, gebantį projektuoti vaizdą 1000 kadrų per sekundę sparta (jų pačių teigimu, pasaulyje spartesnių projektorių nėra).

Kartu buvo panaudotos itin pažangios 3D vaizdo sudarymo (angl. mapping) ir didelio tikslumo jutiklių sekimo sistemos, leidusios kompiuteriui kiekvieną akimirką žinoti, kur yra šokėjų veidai ir realiu laiku keisti jų išvaizdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()