Pati geriausia žaidimų pelė? Jei tik sugebėsite įpirkti (Apžvalga)  (8)

Niekada pernelyg nemėgau žaidimams skirtų pelių, nes anksčiau paprasčiausiai neegzistavo nė viena kokybiška belaidė pelė žaidimams. Be to, daugelio jų dizainas man nelabai patinka dėl to, kad nesu didelis šviesų ir robotiką primenančios išvaizdos fanas, man patinka paprastumas. Bet „Logitech“ man pasiūlė išbandyti „G403 Wireless“ žaidimų pelę, kuri, bent jau iš pirmo žvilgsnio, man puikiai tinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paprasta išvaizda, tiksianti bet kur

Taip, būtent savo išvaizda mane pirmiausiai sužavėjo ši pelė. Genialumas slypi paprastume – tai vidutinio dydžio pelė, turinti vos du neįprastus mygtukus kairėje (pirmyn ir atgal) ir vieną mygtuką, keičiantį DPI.

Visa kita yra tai, ką galime pamatyti ir pigiausiose pelėse, tad su „G403 Wireless“ būtų ne gėda sėdėti ir ofise.

Taip, šviečiantis ratukas ir „Logitech G“ logotipas solidumo neprideda, bet apšvietimą galima išjungti ir jis yra gana subtilus, tad man netrukdo.

Nelabai malonūs buvo jau minėti kairėje esantys mygtukai, pagaminti iš blizgaus plastiko. Jie spaudžiasi labai minkštai. Vienintelis pliusas – jie dideli, todėl nesunku juos atskirti. Kodėl pasirinkta būtent ši medžiaga, nežinau. Bet tik tai manęs ir nedžiugino. Visa kita – idealu: nuo subtilumo, iki galimybės keisti pelės svorį.

Paprastas konfigūravimas

„Logitech G403 Wireless“, kaip ir kiekvienas įprastas „Logitech“ žaidimų įrenginys, naudoja „Logitech Gaming Software“ programinę įrangą. Joje galima keisti mygtukų paskirtis (netgi galima sukonfigūruoti kiekvienam žaidimui individualiai), DPI nustatymus (nuo 200 iki 12000), stebėti baterijos tarnavimo laiką ir pelės mygtukų naudojimo statistiką. Nepasakyčiau, kad kažkas labai įspūdingo ar neįprasta, bet svarbu, kad patogu ir paprasta!

Nuostabus veikimas

„G403 Wireless“ veikia taip pat idealiai, kaip ir bet kuri kita aukščiausios klasės žaidimų pelė. Tik štai skirtumas tame, kad tai yra belaidė pelė, todėl tai nėra labai įprasta. Tiek „GTA5“, tiek „Team Fortress 2“ ar „Stronghold Crusader 2“ ji veikė tiesiog puikiai. Programuojami mygtukai leidžia gan patogiai žaisti bet kurį žaidimą.

Ar yra kokių bėdų dėl to, kad nenaudojamas laidas? Ne, „G403“ neatsilieka absoliučiai nei vienu aspektu – ši pelė nei karto nestrigo, neatsiliko ir kitaip negadino žaidimo.

Baterijos tarnavimo laikas yra patenkinamas. Aš pratęs prie „Logitech MX Master“ baterijos tarnavimo laiko, bet „G403 Wireless“ rezultatai irgi neblogi – apie 24 valandos veikimo su apšvietimu ir apie 48 valandos be apšvietimo.

Vienintelė žaidimų pelė, kuri tinka man

Sakyčiau, kad „Logitech G403 Wireless“ mane nustebino, bet taip nėra. Aš to paprastumo ir tikėjausi. Ji veikia tiesiog nuostabiai, yra patogi ir atrodo taip, kad įtiktų net ir verslininkui ar vyresniam žmogui.

Bet „G403 Wireless“ kainuoja maždaug 120 eurų. Tad ar tikrai verta? Nebent esate didžiulis žaidimų mėgėjas, norite visiškos laisvės nuo laidų ir turite nemažai pinigų. Kitu atveju paprasčiausiai pasirinkite laidinę žaidimų pelę (netgi ir tą pačią „Logitech G403“ versiją su laidu), o jeigu žaidimus žaidžiate retai, kam apskritai skaitote šią apžvalgą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Erik Murin
(6)
(28)
(-22)

Komentarai (8)