Nieko nereiškia, bet vis tiek įdomu - kaip atrodo tie BMW vairuotojai, kurie sukelia avarijas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2017-04-11 15:12
Na ir kas ? Reikia atskirti priezasti ir pasekme. Pvz as pagal tyrima galiu irodyti, kad kava skatina anskti keltis. Nes ryte atsikele zmones labiau gers kava negu pvz ilgiau. Bet gal priesingai, ankstuvus atsikelimas arba nesimiegojimas yra kavos gerimo priezastis. Arba, sveikas maistas skatina sporta. Bet gal priesingai, sportuojantys zmones renkasi sveika maista. Pagal mano teigini, kad tam tikra zmoniu grupe (atrinka pagal socialines, fiziolgines, ekomines savybes) daro didziausia avariju skaiciu. Gali buti kelios tokios grupes. Ir galbut ta grupe tiesiog siek tiek daugiau renkasi BMW ? Nors irgi nebuciau labai uztikrintas. Ir pasikartosiu, reiktu patikrinti korealiacijas butent tose grupese. O cia pagal https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0 isvis geri duomenys: 2015 m Modelis, zuve BMW 2 Volvo 6 Audi 17 VW 23 Tai nori pasakyti, kad Volvo yra 3 kart daugiau masinu negu BMW ? Cia kazkas tikrai miegoti ramiai naktimis negali ir labai jau nori pritempti Cia jau ne
Ar_as? 2017-04-11 15:48
Dariau šiandien mėgėjišką Vilniaus Kalvarijų gatvės statistiką - sėdėjau kamštyje, todėl nebuvo kas veikti. Kol nusikasiau iki sankryžos su Kareivių gatve, pro mane pravažiavo iš viso 36 autobusai ir pilni pilni automobiliai, kuriuose buvo nuo 1 iki 2 keleivių. Iš 36 tokių autobusų 12 buvo BMW markės. Rytoj bus galima pamėginti vėl...
Kibirelis 2017-04-11 16:26
Zet, suprantu vairuoji BMW, esi pavyzdingas vairuotojas, šaunu. Bet ką tu čia kalbi apie kažkokias koreliacijas, jei žmonės akivaizdžiai mato chamiškus BMW vairuotojus. Mane tai labai piktina, kad kažkokie lopai gadina bavariška įvaizdį, jokiais būdais nenoriu menkinti šios markės.
Sigitas.lk 2017-04-11 16:59
Taip yra, nes BMW yra geriausias galios/Greicio/"prestizo" ir kainos santykis. O to dazniausiai ir iesko jaunuoliai, moksleiviai kurie dar neturi isvistytu tiek vairavimo igudziu, tiek tolerancijos ir kulturos kelyje.
kernel_panikuoja 2017-04-11 20:00
Koreliacija su chamiskumu nebutinai turi reiksti koreliacija su eismo ivykiais ir atvirksciai. BMW daznai buna perkamas fanu, auto entuziastu ar tu zmoniu, kuriems vairavimas yra pomegis. Visiskai imanoma, jog daug kas is ju valdo automobili geriau nei vidurkis ir ivikiu nepadaro daugiau, nors elgiasi chamiskai. O esme cia yra tiesiog stereotipas, kad BMW yra "bachuro", "kieteko", "mafuko", "tikro vyro", "gyvenimo darytojo" ir zodziu "ne kokio tai lopo ar vidutinybes" automobilis. Toks stereotipas socialineje psichologijoje atitinkamai veikia zmones - tiek viena barikadu puse, tiek kita. Automobilio gamintojas zinoma tiesiogiai del to nera kaltas, bet maza dali atsakomybes visgi nesa is marketingo puses. Nemazai reklamu, klipu, filmu, serialu ir pan. BMW vaizduojamas kaip "bad boys'o", "herojaus", "vejavaikio" automobilis, o gamintojas dazniausiai uz tai susimoka ar net pats inicijuoja. Tas kazkiek prisideda prie pacio stereotipo.
mnv 2017-04-11 20:46
Visi tiesiog daugiau dėmesio kreipia į avarijas kuriose figuruoja BMW. Dešimt "žiedų valdovų" gali nutrenkt ką nors perėjoje ir niekas didesnio dėmesio neatkreips, bet tik antraštėje BMW ir iškarto x10 komentatorių su "ir vėl BMW" norinčiu nulinčiuoti "kelių gaidelį".
Stipa 2017-04-12 03:13
Tai ir yra statistika kuri parodo avarijos sukėlėją ir jos padarinius t.y. sužeistųjų bei žuvusių skaičių, o ne tai kokios markės automobilyje kiek sužeistųjų ir žuvusių. Paimam 2013m. ir matom: dėl BMW vairuotojų kaltės žuvo 6 žmonės sužeistųjų 208, dėl VW vairuotojų kaltės žuvo 44, sužeista 756. 2015m. VW registruotų automobilių LT buvo apie 224 000, BMW ~50 000, VW maždaug 4,5 karto daugiau. Taip su BMW padaro daugiau avarijų, sakykime 30% daugiau. Tačiau kodėl 2013m. del VW vairuotojų kaltės buvo ~60% daugiau žuvusių (čia jau paskaičiavus santykius pagal markių kiekius LT), o 2015m. 2,5 karto daugiau žuvusių? 2014m žuvusiųjų skaičius buvo BMW nenaudai. Skaičių aš pats iš lempos neprirašiau, duomenys iš 2015m straipsnio berods 15min. Klaipėdoje matau įvairių markių automobiliais lakstančius gaidelius ir BMW neišskirčiau, kaip ir neišskirčiau amžiaus grupės nes laksto tiek jauni tiek ir vyresni teko net susidurti su 60-mečiu kelių gaideliu. Tiesa galėčiau paminėti tai jog ramesni vairuotojai yra apynaujų automobilių, mažiau kultūros stokoja visokie garažinio plauko žmonės su techniškai netvarkingais automobiliais, pas kurių kultūra visdar iš kolhozo laikų likus.
zet 2017-04-12 03:48
Nezinau, man atrodo kad cia senovinis mastymas. Gal dar uzkampiuose uzsilikes. Jau sia estafete pereme Porshe dzipai, Volkswagen Taureg ir n kitu. ir apie kiekviena auto galima rasti puikiu video, zodziu ko noresi, ko ieskosi, ta ir rasi: https://www.youtube.com/watch?v=0Kx4fuPEvBY ir sita diskusija primena mazus vaikus: - zinai, o pas mano kaimyna yra didelis suo, - o, pas mano kaimyna dar didesnis suo...
kernel_panikuoja 2017-04-12 08:39
Priklauso nuo vietoves ar regiono - savaime aisku, kad ne visur zmones masto vienodai. Negaliu sneketi uz visus, bet bent Kaune, kur as gyvenu, sis stereotipas gyvas. Ir cia ne tiek porsai ar tuaregai populiarus, kiek BMW X5. Visi esame zmones ir as neturiu skaudzios asmenines patirties del BMW vairuotoju, bet man asmeniskai susidaro toks ispudis, kad pas nemaza dali ju kazkodel "pochuizmo" lygis didesnis nei pas kitus ir tiek. Zinoma, tas niuansas "matai ka nori matyti" irgi veikia. Kai visi tik ir iesko kaip cia "prisipist" prie BMW, tai ir randa. Savo komentaru netaikau nei visiems BMW vairuotuojams (ir taip aisku kad, ne visi vienodi), nei tuo labiau paciam automobiliui, tik aprasau savo subjektyvius patyrimus.
sub 2017-04-12 13:43
Kernel_ panikuoja, don't panic it's organic. Aš tau pritariu dėl BMW. Turiu gerą draugą, suaugęs žmogus, turintis šeimą, du gražius mažučius vaikus, bet tik sėda už savo supisto pitako vairo ir prasideda bairiai. Aš manau BMW vairuotojai turi tokio lygio "pochui" jausmą, kaip tie kurie sėda už vairo išgėrę. Anyway, straipsnis yra totalus šūdo gabalas. Antraštėje užduodat klausimą "" tai kur atsakymas? Ką? Kąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą? gaidy