Ginklas, su kuriuo JAV iš tikro galėtų užpulti Š. Korėjos požemines bazes  ()

Jei JAV rimtai planuoja nubausti Šiaurės Korėją už tebetęsiamas raketų ir branduolines programas, priemonė tam greičiausiai atkeliautų iš Misūrio valstijos – rašo „The Daily Beast“. Ten laikomos didžiausios Amerikoje nebranduolinės bombos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama ne apie tokias, kokią JAV kariai pirmoje balandžio pusėje numetė Afganistane, o dar galingesnes.

Nuo dešimtojo dešimtmečio JAV planuoja atakuoti Šiaurės Korėjos labiausiai saugomus karinius objektus. Visų pirma tam, kad Pchenjanas sulėtintų branduolinės programos tempus.

Dešimtojo dešimtmečio pradžioje Šiaurės Korėja dar tik svajojo tapti branduoline valstybe.

JAV prezidento Billo Clintono administracija planavo smūgį Šiaurės Korėjai, kad ji atsisakytų branduolinių ambicijų, tačiau suvokiant, kad smūgio pasekmės būtų skaudžios, buvęs prezidentas Jimmy Carteris atkalbėjo nuo tokio žingsnio ir pasiūlė problemą spręsti diplomatinėmis priemonėmis.

1994 metais JAV Valstybės departamentas su Šiaurės Korėja pasirašė susitarimą, kuriame buvo numatyta, kad Pchenjanas sustabdys branduolinio ginklo kūrimą, jei Jungtinės Valstijos padės skurdžiai šaliai statyti branduolinius reaktorius, neskirtus ginklams.

2004 metais prezidentas George'as W.Bushas nusprendė, kad susitarimas blogas, ir jį pamiršo.

Po 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų viceprezidentas Dickas Cheney pareiškė, kad jeigu bus bent vienas procentas galimybės, jog grėsmė JAV yra tikra, ji bus vertinama rimtai ir į ją bus atsakoma. Ši vieno procento doktrina įtraukė JAV į karą Irake, ji formavo JAV požiūrį į Šiaurės Korėją.

Svarbiausios bazės – po žeme

Nuo 1960-ųjų Pchenjanas savo svarbiausias karines bazes kuria po žeme. Pietų Korėjos karininkas Park Sung-manas yra sakęs, kad tokių bazių gali būti apie 8 tūkstančiai.

2004 metais Pentagonas pradėjo kurti milžinišką – 15 tonų bombą, kuri skirta sunaikinti požeminėms bazėms Irake ir Šiaurės Korėjoje. Bombos kūrimas buvo baigtas 2011 metais.

Visi dvidešimt bombonešių B-2, stovinčių Whiteman aviacijos bazėje, gali skraidinti po dvi tokias bombas.

„Taigi, pamirškite slaptus kovotojus ar sausumos pajėgas. B-2 ir didžiulės bombos šiuo metu yra vienintelės JAV nebranduolinės galimybės sunaikinti geriausiai saugomas Pchenjano bazes“, – teigiama straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()