Įdomybės iš Kinijos: įmanoma susekti ir pavogtą automobilį, ir pabėgusį šunį, jei pasirūpinsite GPS siųstuvu  (4)

Lietuva yra palyginti saugi šalis, tačiau nemažai vairuotojų baiminasi, kad būtent jų automobilis kitą kartą gali tapti vagių taikiniu. Surasti pavogtus automobilius yra labai sunku ir dažniausiai tenka susitaikyti, kad pamėgtos mašinos jau nebėra. Ramybės suteikti gali GPS siųstuvas, kuris vagystės atveju padėtų surasti dingusį automobilį. Tiesa, gamintojas siūlo ir kitas panaudojimo galimybes: pasiklydusių šunų paieška ar net vaikų sekimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekti žmonių nereikėtų ir tikrai to neskatiname. Tačiau pasirūpinti savo automobilio saugumu yra tiesiog būtina. GPS siųstuvas vagių neatbaidys, tačiau, jei nusikaltimas visgi bus įvykdytas, gali padėti surasti vietą, kur automobilis buvo išvežtas. Jei veikiama bus operatyviai, vagys nespės išardyti jūsų mašinos ir patys gali būti sugauti.

GPS siųstuvai, žinoma, nėra jokia naujovė. Tačiau šiuolaikiniai prietaisai turi visas reikalingas funkcijas ir yra stebėtinai pigūs. Pavyzdžiui, TK201 GPS sekimo įtaisas yra labai mažas, nebrangus, atsparus vandeniui ir dulkėms bei turi itin talpią bateriją. O kaip jis veikia?

Į prietaisą, naudodami pakuotėje pridėtą įrankį, turite įstatyti SIM kortelę. Įjunkite siųstuvą ir paskambinkite į SIM kortelės numerį, padėkite ragelį po antrojo signalo. Tuomet dar reikės užsiregistruoti į www.deaoko.com sistemą, kurioje ir matysite siųstuvo buvimo vietą. Instrukcijos anglų kalba padės viską atlikti labai sklandžiai, teigiama, kad siųstuvo konfigūravimui pakanka vos keleto minučių.

Tuomet jį galima paslėpti automobilyje ar pritvirtinti prie šuns apykaklės, su kuria jis eina į lauką. TK201 įrenginys turi 800mAh bateriją, kurios pakanka 10 dienų, jei prietaisas naudojamas nuolat. Jis automatiškai išsijungia, jei ilgą laiką nėr judinamas - taip taupoma baterija. Siųstuvas pats praneš apie senkančią bateriją.

Sistemoje sekamo automobilio vieta nurodoma 5-10 metrų tikslumu. Jei įrenginys praras ryšį su tinklu, informacija apie jo buvimo vietą bus saugoma tol, kol įrenginys vėl galės siųsti informaciją į sistemą. Iš tikrųjų, tai vienas iš tų prietaisų, kurių patogumą ir naudingumą įvertiname tik nelaimės atveju. Todėl būtina pasirūpinti įrenginio baterija ir pinigais SIM kortelės sąskaitoje.

TK201 įrenginys kainuoja kiek daugiau nei 28 eurus. Mažai žmonių susimąsto apie GPS siųstuvo įsigijimą, tačiau vagystės atveju (ar pabėgus šuniui) jis tikrai praverstų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(2)
(27)

Komentarai (4)