6 įdomūs kiniški prietaisai namams ir automobiliui valyti: nuo originalaus pūkuoto kamuolio iki USB dulkių siurblio ir magnetinių šluosčių  ()

Pavasaris jau persirito į antrą pusę, tačiau lauke vis dar gana šalta, šaligatviai vis dar yra purvini, todėl ne vienas žmogus dar nesuskubo po žiemos atlikti didįjį namų tvarkymą. Tvarkytis nėra pati maloniausia užduotis, bet ją galima pasilengvinti įvairiais šiuolaikiškais prietaisais. Štai keletas įdomių įrenginių iš Kinijos, kurie padės susitvarkyti namus, išvalyti automobilį, nuvalyti langus ir atlikti kitas būtinas užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valymo ultragarsu aparatas

Valyti smulkius daiktus yra labai sudėtinga, ypač jei jie yra vertingi ar trapūs. Tam ir buvo išrastas valymas garsu. Tai - nedidelės vonelės, kurias galima pripildyti specialių valiklių ar paprasto vandens iš čiaupo. Prietaisas tuomet įvairias smulkmenas valo 20–400 kHz dažnio ultragarsu.

Tokiuose prietaisuose valomi juvelyriniai dirbiniai, lęšiai, prabangūs rašikliai, suvenyrai, monetos ir taip toliau. Profesionalius ultragarsinius valymo aparatus galima aptikti juvelyrikos dirbtuvėse, tačiau nebrangius mėgėjiškus prietaisus gali turėti kas tik panorėję. Valymo procedūra užtrunka apie tris minutes, negadina valomų daiktų ir yra nekenksminga aplinkai.

WTS - 328 ultragarsinį aparatą galite įsigyti už kiek daugiau nei 25 eurus, tačiau panašių prietaisų pasirinkimas yra gana didelis.

Grindis šluojantis pūkuotas robotas

Japonijoje įvairūs namų robotai yra labai populiarūs. Po japonų namus jau seniai paplito ir pūkuoti kamuoliai, skirti kilimu nedengtoms grindims valyti. Iš pažiūros žaislą primenantis prietaisas neatrodo patikima priemonė, tačiau paslaptis glūdi ne pačiame robote, o jo kailyje.

Šie kamuoliai yra dengti mikropluošto šluoste, prie kurios limpa visos dulkės ir kai kurie didesni nešvarumai. Gamintojas teigia, kad šis robotas kartu ir siurbia dulkes, tačiau yra visiškai neveiksmingas ant kilimo. Jis naudoja porą AA baterijų ir kas penkioliką minučių pasivolioja ant pasirinkto kambario grindų. Po to tereikia išvalyti dulkių prisipildžiusią šluostę. Turint omenyje mažą kainą, galima į kiekvieną kambarį padėti po vieną tokį kamuolį.

Šis robotas kainuoja kiek mažiau nei 9 eurus. Efektyvumą reikėtų patikrinti, tačiau atsiliepimai yra geri, o japonai jais tikrai džiaugiasi.

Automobilinis dulkių siurblys

Prasidėsiantis šiltasis metų laikas džiugina keliautojus automobiliais. Ilgose kelionėse palaikyti švarą mašinoje nėra lengva, o kai kuriems net labai svarbu. Visgi, automobilinis dulkių siurblys tikrai pravers ne vienam vairuotojui.

Šis paprastas klasikinio dizaino prietaisas jungiasi tiesiai į automobilio elektros sistemą, gali siurbti tiek drėgną, tiek sausą purvą. Kartu pridedama ir siauresnis antgalis sunkiai pasiekiamoms vietoms valyti. Tai - tvirtas ir patikimas prietaisas, padėsiantis palaikyti švarą automobilyje, kuomet galimybės pasinaudoti dideliu dulkių siurbliu nėra.

Šis automobilinis dulkių siurblys šiuo metu kainuoja €9,44. Dėl specialaus kištuko niekur kitur šio siurblio nepanaudosite, todėl iš karto pateikiame ir kito įrenginio pavyzdį.

USB dulkių siurblys

Prie kompiuterio daugelis žmonių praleidžia didžiąją dienos dalį. Reikia pripažinti, kad dažnai čia ir užkandžiaujame, todėl aplink darbo vietą matosi ne tik dulkės, bet ir trupiniai. Paprastas nešiojamas dulkių siurblys tikrai praverčia.

Šis prietaisas naudoja baterijas, todėl jį galima įkrauti paprastu USB laidu. Pakuotėje yra du antgaliai, siauresniu galėsite išsiurbti ir nešvarumus iš tarpų tarp klaviatūros mygtukų. Pats įrenginys yra labai mažas, todėl neužims daug vietos. 

„Tokuyi“ nešiojamas dulkių siurblys kainuoja €22,49.

Valymo garais aparatas

Valydami įvairius daiktus ir paviršius namuose dažniausiai naudojame specialius chemikalus. Tačiau kartais to norisi išvengti dėl nemalonaus kvapo, odos dirginimo ar potencialaus pavojaus vaikams ar augintiniams. Išeitis - valymo agarais aparatas.

Šis įrenginys efektyviai naikina dėmes, riebalus bei bakterijas. Paviršiai tampa švarūs nenaudojant jokių cheminių medžiagų, todėl galima valyti ne tik baldus, sienas, grindis, bet ir vaikų žaislus. Pakuotėje rasite įvairių antgalių, kurie pravers valant skirtingus paviršius.

„Cop Rose“ valymo garais aparatas kainuoja €34,56. Garais galima lengvai nuvalyti ir langus, bet tam praverčia ir kitas įrankis.

Magnetinė langų šluostė

Tie, kurie namuose laiko akvariumus šį įrankį žino. Tai - du šluosčių laikikliai su stipriais magnetais, kurie vienas kitą traukia net per 3-8 mm storio stiklą. Šis įrankis padeda vienu metu nuvalyti abi lango puses - ir vidinę, ir išorinę. Tai daug saugiau, ne kiti metodai - nereikia persisverti per atvirą langą.

 

Ši dviguba magnetinė langų šluostė kainuoja €10,61.

Švarūs namai yra malonesni gyventi, todėl apsitvarkyti verta ne tik atėjus šiltajam metų laikui. Šie paprasti prietaisai palengvina valymo užduotį, yra praktiški ir nebrangūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()