Atrakcionai jūsų virtuvėje: interjerą puošiantys prietaisai ledams, skrudintiems kukurūzams, cukraus vatai ir grūstam ledui gaminti  ()

Įvairiose viešose šventėse dažniausiai galima rasti gardaus greito maisto, kuris dar labiau pakelia nuotaiką. Tai įvairūs skrudinti kukurūzai, ledai, grūstas ledas, cukraus vata ir taip toliau. Šiuolaikinės technologijos ir globali ekonomika šiais laikais šiuo maistu laidžia mėgautis ir namie. Perkelti atrakcionus į savo virtuvę dabar yra nebrangu ir gana lengva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cukraus vatos aparatas

Cukraus vata vaikystėje ne vienam buvo vienas iš didžiausių gardumynų, kurių tėvų prašėme kaskart atvykę į kokį nors viešą renginį. Tačiau dabar cukraus vata galima pasimėgauti ir namie. Galbūt greitai jūsų namuose vyks koks nors vakarėlis? Galite nustebinti svečius čia pat ruošiama cukraus vata.

Debesies lengvumo saldumynas nebėra išskirtinai atrakcionų parkų maistas. Pavyzdžiui, šį stilingą (greičiau jau juokingą) cukraus vatos aparatą galite turėti ir savo namuose už kiek daugiau nei 42 eurus. Šis paprastas ir saugus išradimas pagyvins kiekvieną vaikų (ir, pripažinkime, suaugusiųjų) šventę. Pusė kilogramo cukraus gali pagaminti net 90 cukraus vatos debesų, o įdėjus šiek tiek maistinių dažų galima kurti tikrus konditerinius meno kūrinius.

Skrudintų kukurūzų aparatas

Skrudinti kukurūzai - neatskiriama kino teatro lankymo dalis. Žinoma, jų nesunku pasigaminti ir namuose - tam nereikia jokios įmantrios įrangos. Kita vertus, stilingas, vaikystės išvykas į miesto šventes primenantis aparatas tikrai taps kiekvieno vakarėlio puošmena.

Šis skrudintų kukurūzų aparatas nenaudoja riebalų, todėl skanėstas yra kur kas sveikesnis, nei paruoštas su aliejumi keptuvėje. Jis atrodo kaip senas gatvėje stovintis kukurūzų prekeivio vežimėlis, primenantis senas geras miestų šventes. Šiame aparate telpa maždaug 100 gramų kukurūzų, kurių pakaks ir didelei šeimai. Gerai ir tai, kad aparatas kukurūzų nesudegina, jų maišyti nereikia. Šis kukurūzų skrudinimo aparatas kainuoja apie 47 eurus, papildomai už siuntimą mokėti nereikia. Paruošti skrudintų kukurūzų juo mokės kiekvienas - tereikia pasinaudoti rinkinyje pridedamu matavimo indeliu, supilti skrudinimui skirtus kukurūzus ir nuspausti mygtuką.

Ledų gamybos aparatas

Vaisiniai ledai vasarą yra labai populiarūs. Jie padeda pamiršti karštį ir atsigaivinti. Parduotuvėse ledų pasirinkimas iš tikrųjų yra didelis, tačiau paeksperimentuoti galima ir namie. Tam tereikia ledų gamybos aparato.

Iš tikrųjų, patiems pasigaminti ledų yra neįtikėtinai paprasta. Tam nereikia didelio kulinarijos ar konditerijos išmanymo. Procesą palengvina specialiai tam skirtas prietaisas. Pavyzdžiui, šis ledų gamybos aparatas gali paruošti puikaus šerbeto, šaldyto jogurto ar švelnių, minkštų ledų. Internete nesunku rasti įdomių receptų, tačiau galima ir visiškai išlaisvinti kūrybą. Šis ledų gamybos aparatas kainuoja kiek mažiau nei 33 eurus.

Paslaptis glūdi paprastume. Aparatas atlieka tik maišymo funkciją - kaip ir kiti panašūs ledų gamybos aparatai. Indą reikia kurį laiką palaikyti šaldiklyje, tuomet į jį pilti grietinėlę, kondensuotą pieną, cukrų, pjaustytus vaisius ar ką tik lieps jūsų fantazija, o aparatas viską maišys ir vėsins dubenyje sukauptu šalčiu.

Grūsto ledo aparatas

Ledai nėra sveikas maistas dėl to, kad juose gausu cukraus ir riebalų. Kai kurie žmonės labiau mėgsta sniego kūgelius - grūsto ledo desertą. Ant grūsto ledo tereikia užpilti norimo skonio sirupo ar uždėti šiek tiek mėgstamo džemo - taip cukraus kiekį deserte galima labai tiksliai kontroliuoti.

Kita vertus, grūstas ledas žmonėms patinka ir dėl savo šalčio, ir tekstūros. Ilgus vasaros vakarus galite paįvairinti šio retro stiliaus grūsto ledo aparatu. Į jį dedamas ledas, kurį aparatas be vargo susmulkina, pagamindamas gaivius sniego desertus. Juos vėliau galima paskaninti norimu sirupu. Šis stilingas grūsto ledo aparatas kainuoja mažiau nei 58 eurus. Investicija nemaža, bet tokiais desertais mėgausitės ne vieną vasarą.

Nebūtina mokėti gaminti, kad svečius galėtumėte pavaišinti įdomiais, neįprastais valgiais. Tereikia pasitelkti fantaziją, panaršyti internete, o kartais pakanka ir paprasto, nebrangaus virtuvinio prietaiso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()