Kuo iš tikrųjų skiriasi išmanusis laikrodis nuo išmaniosios apyrankės: nuo funkcijų panašumų ir skirtumų iki charakteringų pavyzdžių  ()

Šiais laikais rinkoje yra daugybė skirtingų išmaniųjų prietaisų. Nors greitu metu visų namuose esančių virdulių, šaldytuvų ar durų skambučių nepakeis išmanieji įrenginiai, tokie laikrodžiai ir apyrankės tik populiarėja. Bet kuo skiriasi šie du prietaisai? Ar technologijomis susižavėjusiam žmogui būtini abu šie daiktai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių rinkoje pasirodė išmaniosios apyrankės. Tai - maži dėvimi prietaisai, turintys širdies ritmo matuoklius, žingsniamačius ir kitus panašius jutiklius. Išmaniosios apyrankės buvo sukurtos aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms, kuriems yra svarbu sekti savo treniruočių režimą.

Išmanioji apyrankė yra gana mažas ir lengvas prietaisas. Tai itin svarbu žmonėms, kurie mėgsta bėgioti ar kitaip sportuoti lauke. Telefoną galima palikti namie, nors šiuolaikinės išmaniosios apyrankės moka bendrauti su kitais išmaniaisiais prietaisais „Bluetooth“ ryšiu. Tai - gana svarbi funkcija, nes visi duomenys atsiranda būtent telefono ekrane - apyrankė nuosavo ekrano neturi.

Šiuolaikinės apyrankės atlieka ir kai kurias kitas funkcijas. Pavyzdžiui, vienas iš pačių populiariausių pasaulyje apyrankių „Xiaomi Mi Band“ ne tik matuoja širdies ritmą bei seka treniruotes, bet ir stebi žmogaus miego įpročius, įspėja apie skambučius bei veikia kaip tylus žadintuvas. Paprastas „Xiaomi Mi Band“ dizainas taip pat labai patinka žmonėms - apyrankė nekrenta į akis, yra kompaktiška ir lengvai valdoma.

Išmanieji laikrodžiai buvo išrasti kur kas vėliau nei apyrankės. Jie taip pat padeda sportuojantiems, tačiau atlieka daugiau funkcijų. Jie gali jungtis prie socialinių tinklų, gauti elektroninius laiškus, jais net galima kalbėti telefonu. Išmanieji laikrodžiai šiuo metu yra labai populiarūs, o specialistai prognozuoja, kad ateityje jų paklausa tik augs.

Iš dalies taip yra dėl jų funkcionalumo - jie atlieka viską, ką ir išmaniosios apyrankės, tačiau turi nuosavą ekraną, gali jungtis prie socialinių tinklų ir taip toliau. Kita vertus, didelę įtaką jų populiarumui daro ir tai, kad išmanieji laikrodžiai gali tapti ir įvaizdžio dalimi ar madingu aksesuaru. Visgi, jei norima ne gražaus, o tik funkcionalaus prietaiso, išmanųį laikrodį galima įsigyti ir gana pigiai.

Čia ypač daug nuveikė Kinijos gamintojai - iki jų, išmanieji laikrodžiai kainavo vos ne antra tiek, kiek pats išmanusis telefonas. Kai reikalo ėmėsi kiniečiai, iš karto pasiūloje atsirado itin pigių ir funkcionalių laikrodžių - ne visi sulaukia vienodos sėkmės, tačiau pasiūla tapo itin didelė.

Vienas iš populiaresnių Kiniškų išmaniųjų - „uWear“ išmanusis laikrodis puikiai charakterizuoja didelės daugumos laikrodžių galimybes. Pirmiausia, jis suteikia daug patogumo, nes nereikia išsitraukto telefono, vos tik gauname kokią nors žinutę ar pranešimą. Juo galima perjungti dainą, valdyti telefono kamerą ar net surasti nežinia kur padėtą išmanųjį telefoną. Įrenginio korpusas pagamintas iš nerūdijančio plieno, o apyrankė - iš tvirtos sintetinės gumos, todėl šis išmanusis laikrodis ištikimai tarnaus iki to laiko, kai nuspręsite, kad jums norisi brangesnio, gražesnio ar daugiau funkcijų atliekančio išmaniojo laikrodžio.

Taigi, išmaniosios apyrankės yra skirtos sportuojantiems, atlieka mažesnį funkcijų skaičių ir yra kur kas pigesnės. Pavyzdžiui, „Xiaomi Mi Band“ šiuo metu kainuoja tik €10,49. Tuo tarpu išmanieji laikrodžiai atlieka visas funkcijas, kurias siūlo išmaniosios apyrankės, bet kartu siūlo prieigą prie socialinių tinklų ar kai kurių išmaniojo telefono funkcijų. Dėl to jie yra šiek tiek brangesni, nors paprastą išmanųjį laikrodį galima įsigyti ir už gana prieinamą kainą. Štai minėtas „uWear“ išmanusis laikrodis kainuoja vos daugiau nei 27 eurus.

Specialistai teigia, kad ateityje dėvimos elektronikos pardavimai tik augs ir greitai taps įprasta nešioti panašų laikrodį ar apyrankę. Gali būti, kad ateityje aplink riešą apsuksime ir savo išmaniuosius telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(5)
(24)

Komentarai ()