Įdomybės iš Kinijos: neįtikėtinos elektros lemputės, kurios akimirksniu pakeis namų interjerą ir nustebins visus svečius (Video)  (1)

Apšvietimas yra vienas svarbiausių interjero dizaino kūrimo elementų. Jis gali paprastą interjerą paversti itin prabangiu, pakeisti kambario atmosferą ar parodyti šeimininkų kūrybiškumą. Jei siekiate pastarojo tikslo, reikėtų pasižvalgyti ir po įdomesnes lemputes, kurių įprastame prekybos centre neišvysite.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žibinto formos lemputė

Bene įdomiausiai atrodo vadinamosios Edisono lemputės. Jos vis dar turi volframo siūlą, kuris visaip įmantriai išraitomas, kad lemputės šviesa atrodytų kaip gražus erdvėje nupieštas raštas. Žinoma, ir su stiklinio gaubto forma nevengiama paeksperimentuoti.

Pavyzdžiui, ši lemputė sukurta taip, kad primintų antikvarinį šviestuvą. Stiklas nėra visiškai skaidrus - turi gintarinį atspalvį, kuris labai gerai tinka prie šiltai geltonos lemputės šviesos. Tokia lemputė puikiai tiktų antikvariniam ar senoviško stiliaus šviestuvui. Ši lemputė šiuo metu kainuoja apie 11 eurų. Gamintojo teigimu, ji be vargo tarnaus bent porą metų, kuomet galbūt sugalvosite įsigyti kiek paprastesnę Edisono lemputę.

Tiesi lemputė su spiralės formos siūlu

Tokios lemputės puikiai atrodo net jei stiklinis gaubtas yra visai paprastas. Jos puikiai tinka įmantresnių formų šviestuvams. Panašios formos Edisono lemputes savo sugalvotiems šviestuvams panaudojo ir garsus „YouTube“ menininkas Jimmy Diresta.

Jimmy Diresta šviestuvai video siužete

Ir iš tiesų, Edisono lemputės skatina kūrybiškumą. 6 tokios lemputės kainuoja €20,50. O gal jums jų išvaizda per daug senamadiška?

Pailga „fejerverko“ lemputė

Kartais šviestuvai reikalingi tik vizualiniam efektui išgauti, o ne tam tikrai vietai apšviesti. Pavyzdžiui, Gearbest.com turi porą lempučių, kurios pasižymi ryškiu fejerverko efektu. Tai - tarsi amžiams stikle įkalintas fejerverkas, kuris kambariui suteiks žaismingumo. Pailga tokia lemputė kainuoja €9,58. O gal norite apvalios?

Apvali „fejerverko“ lemputė

Fejerverkai danguje dažnai sprogsta į visas puses, todėl apvali lemputė su šiuo efektu gali atrodyti šiek tiek realistiškiau. Tiesa, ji yra šiek tiek brangesnė už prieš tai minėtą pailgą įrenginį. Apvali „fejerverko“ lemputė kainuoja €10,84. Kaip šios lemputės atrodo galite pamatyti vaizdo įraše:

Lemputė su gėle

Jei norite tikrai keistos lemputės, jums tikriausiai patiks lemputė su gėle viduje. Tai - dar viena Edisono lemputė su maža saulėgrąža viduje. Tokios lemputės negalima naudoti uždarame šviestuve, nes jos dizaino nebus matyti. Ši lemputė kainuoja €5,39. Tai puiki galimybė kambariui suteikti žaismingumo ir parodyti jo šeimininko kūrybiškumą bei humoro jausmą.

Širdies formos Edisono lemputė

Galiausiai, jei norite dar įmantresnės formos lemputės, galite išsirinkti širdies formos Edisono lemputę. Tiesa, širdis matoma tik jei lemputė kabo tinkama kryptimi stalinėje lempoje ar pakabinamame šviestuve. Jei lemputė bus nukreipta į viršų, ji labiau primins pikų simbolį. Ši lemputė kainuoja €7,70.

Lemputės daugeliui atrodo kaip paprastas buitinis prietaisas, perkamas prekybos centre. Visgi, į viską galima pažiūrėti kūrybiškai. Tuomet rinkoje lengvai rasite įdomių pasiūlymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(6)
(16)

Komentarai (1)