„Facebook“ skelbia karą: „Nepatikėsite, kas bus, jei peržiūrėsite šią naujieną“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2017-05-26 14:45
O Technologijos.lt pradės kariauti su tokiais naujienų pavadinimais?
munkathegreat 2017-05-26 15:01
Į komentarus su tuo pačiu klausimu atėjau. Clickbait ferma patapo technologijos.lt
Vytautas 2017-05-26 15:36
Gal galima kokį nors Clickbait tipo antraštės pavyzdį technologijos.lt? Jei tokia tikrai yra, būtinai taisysim ir visiems redaktoriams prisakysim, kad tokių nerašytų daugiau. Maža kas, gal ir prasprūdo pro administracijos akis...
Absoliutas 2017-05-26 16:38
, o vegetarus gal net ir pašiurpins (Video)" ir t.t.
vanduo4 2017-05-26 17:48
- technologijos.lt reikalinga cenzūra kokybės klausimu. - Skambios antraštės dažnai neatitinka straipsnio turinio.
Vytautas 2017-05-26 18:05
Puikūs pavyzdžiai! Kaip ir tikėjausi, nė vieno Clickbait atvejo - pas mus tiesiog tokių dalykų nėra, nebent kažkur kažkas per klaidą praleido iš partnerių. Bet detaliai apie duotus pavyzdžius. ir pan... Pas mus tokių Clickbait antraščių niekada nebuvo ir niekada nebus. Iš kiekvienos mūsų antraštės galima lengvai suprasti apie ką tema, įdomu tai ar ne. Būna kartais, kad redaktoriai neteisingai interpretuoja kai kurias tekstų vietas, dėl to ir antraštėse pasirodo netikslių skaičių ar išvadų, bet tai jau redaktorinio darbo klaidos, o ne Clickbait atvejai.
Absoliutas 2017-05-26 18:16
Todel t.lt kokybe ir nusirito i zemumas, nes matom koks administracijos poziuris i kokybe. P.S. Pinigai yra pinigai, visi ju nori
Kyborg 2017-05-26 18:51
Vytautai, tu čia rimtai? Tikrai skaitytojus idiotais laikote?
kernel_panikuoja 2017-05-26 21:00
Techniskai tu teisus. Kitavertus, jus reguliariai naudojat tam tikras "adaptuotas" Clickbait'inimo metodikas, kurios antrastes padaro nepatrauklias. "Standartinis" metodas - antraste pateikti faktiskai teisinga, bet su maksimaliai skambia/emociskai zadinancia forma. Kartais truputi pavarot ir "delfio stiliuku", kai antrastes apeliuoja i zmoniu fobijas Tokios formos labiausiai erzinantis variantas yra antrastes pateikiamos klausimo forma, ale "Ar XXX yra YYY revoliucija/galas/perversmas/kritiskai nerealiai svarbu whatever?" Zinoma, atsakymas neturi buti "taip" - faktiskai viskas teisinga. Asmeniskai man tai nera didele kliutis - as jau senai ismokau, kad kuo skambesne jusu antraste, tuo sudinesnis tos naujienos content'as, o vat paprastose/neutraliose antrastese dazniausiai buna geriausias turinys. Siaip viskas cia suprantama - kadangi neprasot subscription'o, tai is kazko issilaikyti reikia.
zet 2017-05-27 00:15
Maksimailai su tavimi nesutinku. Clickbaitas kai antraste melanginga arba neeatinka naujienos su tikslu tiesiog kaip nors suvilioti paspausti. As ismokau jas atskirti ir isvis tokiu naujienu neziuriu, nes gerai naujienai nereikia clickbaito. Clickbaitas reikalingas tik niekam tikusiai naujienai ar net nenaujienai apskritai. Pvz technologijos.lt gal 20 kartu esu viesai pasipiktines naujienu antrastemis, ten su pavyzdziais, kodel jos melangingos ar neatitninka turinio. Galite pasisikaityti mano istorija. Isvis, antraste tai turi buti trumpas sakinys kuo tiksliau apibudinantis turini. Ziniasklaidoje dazniausiai visada yra lasas to pagrazinimo uzmetant ant antrastes lasa emociju ar perdetu pagrazinumu. Sedevras, pasaulyje to dar nebuvo, neralu, sensacija, pvz: " Dabartiniai įvykiai pasaulyje neturi analogų istorijoje: tiek, kiek dabar pastatyta ant kortos, dar nėra buvę" http://www.technologijos.lt/n/rubrikos- ... kos=0&pp=9 Ir apie ka sis strapsnis? kazkas pastatyta ant kortos ir neikados to kazko nebuvo zmonijos istorijoje. Nerealu, gali buti apie ka nori. Kokie tie dabartiniai ivykiai, karas? vakcinos neveiksimgos, ugnikalnis issivers? Grynu gryniausias clickbaitas. Toliau melaginga antraste: Plazmos reaktyviniai varikliai, galintys nuo žemės pakilti iki kosmoso. Nera jokio dar tokio variklio. Yra mazas prototipas, kuris negali iskelti. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... uku-zilima Joks budas nesurastas iveikti. Surastas budas ar stretegija kaip bandyti iveikti, tai du skirtingi dalykai. Net labai. ir t.t. ir t.t. As daznai po straipsnium tiesiog parasau, kad melgangina antraste. Galite pasizureti mano istorijoje.
Vytautas 2017-05-27 05:19
Šitas geras Įdomu tai, kad pas mus redaktoriai keičiasi kas keli metai ir visi ateina iš skaitytojų tarpo. Nėra buvę nė vieno autoriaus ir redaktoriaus ne iš skaitytojų tarpo. Visi ateina su daugiau mažiau panašia idealistine pozicija, tada mes jiems pasakome - rašykite ką norite ir kaip norite, svarbu, kad būtų skaitytojams įdomu ir tekstų reitingai būtų teigiami ir tai būtų susiję su portalo tematika, kuri yra gana plati. Žinote, kokia būna reakcija po 3-4 mėnesių? Vieni tyliai, kiti garsiai pareiškia, kad skaitytojai yra būtent tokie, kaip kad sakot šiame komentare ir dalis iš jų išeina iš darbo, nes nusibodo užgauliojimai, nuolatinis nepasitenkinimas, bambėjimas ir nesibaigiantys bandymai įtikti bei suprasti ko jie nori - kad ir ką rašai, visada bus negerai. Tai neįdomu, tai bloga antraštė, tai per lengva, tai per sudėtinga, tai sąvoka neteisinga... Kas turi savisaugą, tiesiog komentarų nebeskaito. Dėl to nepamato ir gerų patarimų, bet kad jie paskęstą kvailų bambėjimų jūroje. Žinote, kokie turi būti geri tekstai? Puiku, ateikite ir juos rašykite. Pas mus nėra jokios cenzūros, galėsite ir antraštes daryti idealiai teisingas ir būti žiniasklaidos gelbėtojais. Jei tik ištversite daugiau nei 3 mėn. Čia panašiai kaip su Lietuvos valdžia. Nesvarbu, kokią išrinks, po 3 mėn. ji maišoma su žemėmis.
Vytautas 2017-05-27 06:16
Kaip ir sakiau, antraštėse norite konspekto. Tai normalus noras, tiesa su antrašte neturintis nieko bendro. Bet galvosime, kaip šį pageidavimą išpildyti - panašu, kad reikia naujų programinių papildymų, kad norintys tokio konspekto jį gautų ir tuo pačiu, nepradingtų normali straipsnio antraštė, kam tokios patinka. Naujos programinės priemonės reikalauja investicijų + tai užtrunka. Tad greitu laiku nepažadu, tačiau šis klausimas tampa prioritetiniu. Kažką tikiuosi sugalvosime, kad ir vilkas būtų sotus ir avis sveika.
zet 2017-05-27 22:17
dekui, pastangos ir ketinimai vertinami
Eddie8664 2017-05-28 08:47
Smagu, kad komentarai apie per daug ryškias antraštes ir straipsnių kokybę pastebėti. Kai tik pradėjau lankytis šitame tinklalapyje straipsniai buvo įdomūs, be jokių "delfi" stiliaus antraščių. Labai tikiuosi, kad pavyks sugrįžti į tą lygį.
Sirtautas 2017-05-28 21:14

Sirtautas 2017-05-28 21:16

An0nym0us 2017-05-28 21:26
"Į skruzdžių koloniją supylė 10 tonų betono ir tai ką pamatė paskui, gali abstulbinti kiekvieną (Video)" (
Sirtautas 2017-05-29 01:10
Įvedę delfiškas antraštes nori išvengti delfiškų komentarų bb i kaire aki - negerbiat mūsų, negerbsim jūsų
Kyborg 2017-05-29 08:25
Savo delfiškais komentarais tu negerbi ne administracijos, o kitų skaitytojų. Tavo debiliški komentarai iš dalies kaip tik puslapiui į naudą, nes kiti dar vieną papildomą click'ą atlieka eidami į komentarus tikėdamiesi rast normalią diskusiją.
svetys 2017-05-29 09:58
asmeniškai kiekvieną individą perskaičiusi tokį pavadinimą. ......