Naujieji „Microsoft“ kompiuteriai sumušė visus „iFixit“ rekordus: žemiau nukristi jau nebeįmanoma niekam? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-06-21 13:08
Na, bent 80 % vartotojų net negalvoja kažko keisti savo laptopuose. Nebent bateriją. Tokius nešiojamus kompiuterius gal geriau butu vadinti didelėmis planšetėmis su klaviatūrą. Į planšetę taip pat nieko papildomai neįdėsi.
Arns 2017-06-21 13:30
Senai praėjo laikai, kai loptope buvo verta kažką keisti. Elementariai retas korpusas kelis papildomus metus atlaikytu nesulūžęs. Kas iš to jog turėtum dar kelias tinkamas dalis iš tos lūženos.
bahuriux 2017-06-21 14:02
Ram dasidėti ir kokį SSD visada norisi.
Gediminas Jurgaitis 2017-06-21 15:56
Gyvenime turejau gal 6 laptopus. NEI VIENAM neprireike nieko keisti. Save laikau gerai ismananciu tiek hardwara tiek softwara. Ne viena laptopa remontavau tiek sau tiek draugams. Sakau tai todel, kad noredamas dasideti ar tai RAM ar koki SSD tai pasidaryciau, BET... kaip ir ner tolko. Kai perki laptopa tai jis, bent jau mano atveju buna pakankamai nasus bent keliems metams. Jei sugenda tam yra garantija kuri normaliam produktui yra 3+metai primokant kokius 30$. Taip, kad tas ardomumas nelabai groja... praejus 3-4 metams irenginys jau yra moraliskai pasenes ir ji ugradinti dazniausiai neapsimoka. O ir kazkaip po 4 metu jau norisi ir kazko naujo. Ardomumas svarbu zaidimu laptopams ir siaip kokiems nors portable workstations. O sitie ir taip ardosi kaip pasaka. As kaip tik pirkciau kuo maziau ardoma ir kuo tvirtesni, maziau dulkiu renkanti irengini.
- 2017-06-21 16:18
Mano laptopui tik RAM dasidėti norėjosi ir teko. Tad ardomumas irgi ne itin groja, O bet tačiau - baterijos paprastai laiko iki metų (garantija), neprarasdamos talpos. Toks naglas įklijavimas reiškia, jog smigus baterijai, jjos negali pakeisti netgi autorizuotas servisas, ir daiktas keliauja šiukšlynan, nors 99% kitų dalių lieka funkcionalios.
mch0lic 2017-06-21 16:27
Aš ir nieko neesu keitęs plasmasiniams laptopams, bet kai pradėjau naudot macbook'us, tai teko ir ram'ą upgrade'int ir SSD keist...
kernel_panikuoja 2017-06-21 16:40
Ultra portable'uose upgrade'as nera toks svarbus, nes tokius daiktus is esmes dauguma naudoja tik internetui ir office suite'ams. Tai ne "power house'ai" skirti demand'ing task'ams. Sakyciau vienintelis realus "neardomumo" trukumas nebent del baterijos.
Shinigami 2017-06-21 16:42
Gal, jei kalbėsime apie talpos mažėjimą. Bet jei kalbėsime apie galėjimą naudotis, tai ir 50 proc. talpa dar gali naudotis. Kažkaip pastebėjau, kad elektronikos veikimas lėtėja einant laikui, tai po 2 - 3 metų, jau programos stinga ir veikia lėčiau ir labai abejoju, kad RAM pridėjimas labai jau pagelbėtu. Čia greičiau dėl mažo dydžio elementų (kondensatoriai ir panašiai) jie greitai susidėvį, todėl kainos/kokybės santykis bus geresnis naujame įrenginyje. Nei dalių pakeitime.
zhaltees 2017-06-21 19:48
Na as bent pora kartu esu keites visa klaviatura po uzpylimo skysciu. Esu keites wifi adapteri, nes Dell kazkoki neigalu savos gamybos buvo ideje. Esu HDD i SSD iskart po pirkimo, nes kaip zinia laptopai su SSD kainuoja neadekvaciai brangiau net jei daugiau niekuon nesiskiria. Taip, kad galimybe keisti komponentus tikrai nekenkia... Tas suklijavimas realiai yra elementari kapitalizmo apraiska - gamintojai suinteresuoti, jog jeistume produkta kuo anksciau. Skilo ekranas? Nuduso SSD? Pirk visa nauja kompa... Gal tai ir nera dauguma atveju, bet koks 10-20% vartotoju netures kitos iseities kaip pirkti nauja kompa, del kokio smulkaus gedimo.
zhaltees 2017-06-21 19:51
PS... O kiek kartu Dell'us ardziau del susidevejusio maitinimo adapterio... Oooo... Maniskis isvis metu nebutu atitarnaves.
sabotan 2017-06-21 20:46
Manau gal net 95 procentai. Dazniausiai laptopu detales nori keisti zmones kurie dirba su kompiutereis. Pvz mano tevams tokio laptopo pilnai uztektu, sugenda nuperki nauja , nes po 3 4 metu kazka keisti yra beprasmiska. Pats esu isidejes tik SSD vietoi CD ROM.
Geras Žmogus 2017-06-21 22:08
Jei visi kalbat apie "ardomumo neaktualumą" tai pamirštat, jog pats principas - perdaryk ir naudok toliau yra naudingas mums visiems. EU dabar stengiasi įvesti perdirbimo grandinę visiems produktams,. t.y. kai gaminama be klijų ir pan. Jei jum dzin, kad jūsų laptopas bus bevertis už kelių metų, tai reiškias jūsų išleisti 1500 eur taps beverčiais. Man taip nesinorėtų. O jei apie naudą tau pačiam, tai - atitarnavęs ir "atgyvenęs" laptopas gali būt naudojamas dar n metų trečiosiose šalyse, tad jeigu tavo laptopas bus netaisomas, tai ir jiem jokios naudos, tad ir tavo laptopo kaina kris ženkliai, nes nieks ten jų neeksportuos. Tai va ir lazda su dviem galais - prarasi pinigus, nes vertė nukris
Shinigami 2017-06-21 22:38
Taip, tai kapitalizmo apraiška, bet ne tik ta kuria tu galvoji. Verslininkas kuria tai ką perką, ko neperka to negamina. Pasirinkimas produktu yra milžiniškas, ne taip kaip buvo prieš 20 metų. Todėl tie kas perka netaisomus produktus ju taisyti ir negalvoja, jie negalvoja keisti detalių ir t.t. O tie kurie nori paskui keisti detalias ar taisyti sugedus ir perka tokį kuriame tai daryti galės. Ten viskas suklijuota ne šiaip sau, o todėl kad keičiamoms dalims nėra vietos. Vienu milimetrų plonesnis = dviem varžteliais mažiau. Nes kitaip techniškai neišeina. Todėl tokiuose laptopuose ir dažnas jungtis panaikina. Bet jei naudoji tik internetui ir dar debesys, tai tu jungčių ir nereikia. P.S. man tai toks laptopas nepatinka.
Arthuras 2017-06-21 22:40
Kad hardware'as nesikeičia, tai kaip ir nesvarbu, bet kad baterijos negalima pakeist... Gerai, jei baterijos kokybiškos (nepasitaikys broko) ir laikys 2-3 metus.
HDi 2017-06-22 11:05
Nu kaip pažiūrėsiu, aš savo giminėj artimiausiems žmonėms (draugei, sesei, mamai, tėvui), visiems į laptopus sukaliau už savo pinigus vienokia ar kitokia proga SSD hardus 128Gb, o senus HDD vietoj CD-ROM įdėjau, ir vieną išorinį USB CD-ROM'ą palikau dėl visa ko), ir čia buvo geriausia investicija ever, nes mamos ar tėvuko 10 metų senoliai laptopai su core 2 duo sukasi pavydėtinai tiek kiek jiems ten jo reikia, ar bent jau nedaro gėdos prieš naujus laptopus su HDD.
kestutisz 2017-06-22 12:12
Visiškai pritariu, daugumai (jei ne žaidimams) pilnai užtenka ir C2D su gan pigiu upgreidu RAM (kartais net CPU nes kažkada buvę topiniai dabar kainuoja centus) ir aišku SSD. Ir jis tarnaus dar kelis metus, ir džiugins labiau nei išmesti keli šimtai eurų už naują. Plonas ir neremontuojamas tegu būna darbinis, kur dzin - suges ar ne :)