Rusijos kariuomenė pasišaipė iš lėktuvnešio „Karalienė Elžbieta“ - prastesnis nei dūmuose skestantis „Admirolas Kuznecovas“? (Video)  ()

Rusijos atstovas pareiškė, kad naujausias ir didžiausias Britanijos karališkųjų laivyno pajėgų flagmanas – lėktuvnešis „Karalienė Elžbieta“ – yra „tik patogus didelis taikinys jūroje“. Šie žodžiai priskiriami Rusijos gynybos ministerijos atstovui spaudai generolui majorui Igoriui Konašenkovui, kuris taip atsikirto į britų pašaipas dėl senstančio rusų lėktuvnešio „Admirolas Kuznecovas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias britų lėktuvnešis pradėjo bandymus jūroje šį pirmadienį. Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Michaelis Fallonas ta proga rusų lėktuvnešį pavadino „senu, nykstančiu“. Šis laivas britų dėmesio sulaukė praėjusiais metais, kai plaukė per Anglijos kanalą ir pasižymėjo gausiai parūkusiais kaminais.

26 metų senuko laivas „Admirolas Kuznecovas“ retai kur išplaukia be jūrinio vilkiko, kuris padėtų, jei kas netyčia sugestų. Tai vienintelis lėktuvnešis Rusijos laivyne. Tačiau tai netrukdo jo lyginti su ką tik pasirodžiusiu „Karalienė Elžbieta“, su kuriuo susipažinti dar nebuvo laiko.

„Priešingai nei „Admirolas Kuznecovas“, apginkluotas priešlėktuvinės gynybos sistema, raketomis prieš povandeninius laivus ir svarbiausia „Granit“ tipo raketomis, prieš laivus, britų lėktuvnešis yra tik patogus, didelis jūrinis taikinys“, – į britų kolegos komentarus skaudžiai reagavo rusas.

Kaip atrodo kartais veikiantis lėktuvnešis - video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(32)
(26)
(6)

Komentarai ()