Radikalios naujienos iš „Volvo“: nuo 2019 m. nebebus jokių tradicinių modelių  ()

Volvo nuo 2019 metų planuoja gaminti tik elektrinius ir hibridinius automobilius ir tapti pirmuoju dideliu automobilių gamintoju, kuris atsisakys vien vidaus degimo varikliais varomų automobilių


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos CEO Hakan Samuelsson sakė, kad tai diktuoja klientų poreikiai. Tai reiškia, kad po dviejų metų visi nauji Volvo automobiliai turės kokį nors elektros varytuvą.

Iki 2021 metų Volvo išleis penkis vien elektra varomus automobilius. Trys bus Volvo modeliai, du bus Polestar prekės ženklo. Šio ženklo elektromobilius kompanija pristatė birželį. Be to, kompanija planuoja pateikti ir hibridus, 2025 metais tikėdamasi parduoti milijoną elektrifikuotų automobilių.

„Volvo pažadėjo iki 2025 metų parduoti milijoną elektromobilių, mes įpratome vykdyti pažadus“, – sakė kompanijos generalinis direktorius Hakan Samuelsson, jo žodžius perduoda Financial Times.

Leidinys patikslina, kad Kinijos kompanijai Geely įsigijus Volvo, kompanija daugiau dėmesio ėmė skirti elektriniams motorams. Kaip rašo FT, Kinija – elektromobilių pardavimų lyderė, Geely – vienintelė KLR kompanija, tokias mašina pardavinėjanti JAV.

Siekdami atitikti vyriausybių keliamus kuro sunaudojimo ribojimus, automobilių gamintojai kuria daugiau hibridinių sistemų. Dauguma jų yra 48voltų „minkštieji hibridai“ padedantys vidaus degimo varikliui dirbti efektyviau, ir sumažinti kuro sunaudojimo 10 – 15 procentų.

Tokios sistemos sukuria pakankamai elektros energijos, kad tokios automobilių sistemos kaip oro kondicionierius, vandens, tepalo siurbliai, gali naudoti elektros energiją, ir atsikratyti variklį apkraunančių mechaninių diržų. Tokios sistemos gali veikti tik tada, kai reikia, ir taip galima sutaupyti dar 2 ar 3 procentus kuro sąnaudų — taip 11.8 litrų 100 kilometrų sunaudojančio automobilio apetitą galima sumažinti iki 9,8 litrų 100 km.



(25)
(3)
(22)

Komentarai ()