Sugalvojo kaip išspręsti nuolatos užliejamos Rusnės problemą: projektas kainuos 10 mln. eurų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pasaka 2017-07-13 09:10
Fantastiniai pinigai tiltui. Supilti pylimą su pralaidomis ir apsaugoti krantines nuo paplovimo ir beveik jokių išlaidų priežiūrai. Vėl gerai paplaus pinigėlius, kaip vilniaus stadionu.
Creatium 2017-07-13 10:35
Aha, eik davai, supilk. Pažiūrėsim kiek kainuos tamstai
kestutisz 2017-07-13 11:03
Neberasi specialistų kurie (arkliais ir lopetom) polderius pilt mokėjo. Dabar antai net nauji aplinkeliai skęsta nuo paprasto lietaus bo šlaitai nuslenka, o ten gi ižas eis :)
AAA000 2017-07-13 20:50
estakada nera tiltas. estakada daug lengviau ir pigiau statyt, nes statybininkai dirbs sausumoje. ir siaip 10limonu € cia yra labai mazi pinigai tokiam reikalui. ten issvaisto greiciausiai panasias sumas su tais kilojimais ir pagalbom keliu metu begyje, o estakada bus bent simtmeciui. pylimai apsimoka tik jei reikia apjuost uzdara teritorija ratu. siuo atveju vanduo nuo isilginio blokuojancio pylimo tik kiltu dar labiau ir dar didesnius nuostolius darytu. o estakada potvynius mazintu. ten ir siaip idomu nuvaziuot - paziuret pacio potvynio. kai bus estakada, bus patraukli sezonine vieta turizmui. dar galetu kokius europos fondus pritraukt ir kokia nemokama apzvalgos aikstele pastatyt.
bahuriux 2017-07-14 15:28
Aš ten gyvenau anksčiau už kokių 10 km nuo tos vietos. Tik estakada būtu tinkamas sprendimas, o palei darbų mąstus 10 limonų normali kaina, nelabai ir lieka atkatams, nebent simboliškai. Jie kas nežino tai visa Šilutė yra atitverta pylimu. Pylimas palei aukštį virš jūros lygio labai skirtingo aukščio, nuo 0mm iki 5+m, kaikur pylimas yra 1 m aukščio betoninė tvorelė (tarp stadiono ir miesto ligoninės), kaikur 2 m, kaikur 5+ m aukščio žemės supiltos. Nekiekvienais metais vanduo prisiartina netoli miesto, bet būna gana dažnai. O šyšos upe aptverta pylimu iš abiejų pusių beveik iki Nemuno.