Lėktuvo pilotas vos nepadarė siaubingai žioplos ir šimtus gyvybių galėjusios nusinešti klaidos – kur jis norėjo leistis? (Video)  (1)

Kanados aviakompanijos „Air Canada“ lėktuvas vos išvengė katastrofos vėlų penktadienio vakarą, kai jis per klaidą, dėl kurios šiuo metu atliekamas tyrimas, užuot leidęsis San Francisko oro uoste ant kilimo ir tūpimo tako, jau buvo besileidžiąs ant riedėjimo tako (aerodromo tako, skirto orlaiviams riedėti į pakilimo taką ar nusileidus. – Red.)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ant šio tako tuo metu buvo net keturi orlaiviai su keleiviais, tad galėjo įvykti didžiausia aviacijos istorijoje  katastrofa – būtų žuvę daug žmonių ir neišvengiamai sumaitoti penki lėktuvai. Apie tai praneša televizijos kanalo CBC interneto svetainė „cbc.ca“.

Iš Toronto atskridusiam oro bendrovės „Air Canada“ orlaiviui (skrydis AC759) buvo leista tūpti and 28R tako (čia galite paskaityti, ką šie skaičiai reiškia) prieš pat vidurnaktį, sakoma Federalinės aviacijos administracijos pareiškime.

Video reportažas apie kvailą piloto klaidą

„Tačiau pilotas netyčia nukreipė lainerį į riedėjimo taką C („Taxiway C“), kuris yra lygiagrečiai su kilimo ir tūpimo taku, – sakoma pareiškime. Skrydžių valdymo pareigūnas (aviadispečeris) nukreipė „Air Canada“ orlaivį apsukti papildomą ratą“.

Laimei, visa ši istorija – su laiminga pabaiga. Lėktuvas sėkmingai nusileido. Tyrimas, kurį atlieka oro uosto administracija ir teisėsaugos pareigūnai, išaiškins, kodėl taip atsitiko.

Parengė Leonas Grybauskas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (1)