6 įdomūs „Xiaomi“ produktai sveikatai ir grožiui – tiems, kam svarbus kraujo spaudimas, svoris, dantų sveikata, tyras vanduo ir oras  ()

„Xiaomi“ – populiarus kinų prekinis ženklas, kurį žino kiekvienas. Juo žymimi kokybiški, bet įperkami produktai, populiarūs visame pasaulyje. Visgi, labiausiai stebina ne kokybė ar žemos kainos, o produktų gausa. Štai kokius elektronikos gaminius „Xiaomi“ siūlo tiems, kurie rūpinasi sveikata ir išvaizda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Išmanusis kraujo spaudimo matuoklis

Žinoti kraujo spaudimą yra labai svarbu - nuo to priklauso kai kurios gyvybinės mūsų organizmo funkcijos. Todėl nieko keisto, kad „Xiaomi“ sukūrė patobilintą klasikinio elektroninio spaudimo matuoklio veriją. Ji vietoj įprasto ekrano naudoja jūsų telefoną. Kaip ir su kitais panašiais aparatais, iš pradžių ant rankos turite užsidėti specialią rankovė, o jau tuomet į laikikį įstatote telefoną.

Programėlė turėtų įsijungti automatiškai. Ji leis sekti savo širdies pulso duomenis, pamatyti įvairius grafikus ir patarimus. Tai - labai praktiškas prietaisas kiekvieniems namams. „Xiaomi“ išmanusis kraujo spaudimo matuoklis šiuo metu kainuoja €25,51.

2. Išmaniosios svarstyklės

Kokius duomenis jums suteikia jūsų įprastos buitinės svarstyklės? Tikriausiai, kad iš sužinote tik savo kūno svorį, kuris gali ir visai nieko nereikšti. Išmaniųjų „Xiaomi“ svarstyklių paviršiuje yra keturi nerūdijančio plieno elektrodai, kurie leidžia labai silpną elektros impulsą, matuoja kūne esančiu medžiagų varžą ir pagal tai apskaičiuoja KMI, raumenų, kaulų ir riebalų masę, vandens kiekį organizme ir daugybę kitų svarbių parametrų.

Pats svarstyklių korpusas yra labai plonas ir atrodo moderniai, o programėlė išmaniąjame telefone pateiks daug naudingos informacijos - su išmaniuoju telefonu „Xiaomi“ svarstyklės bendrauja „Bluetooth“ ryšiu.

Teigiama, kad duomenys perduodami labai greitai, o vienomis svarstyklėmis gali naudotis net 16 žmonių. Galiausiai, svarstyklės nereikalauja priežiūros - tereikės kartas nuo karto pakeisti keturias AAA tipo baterijas.

„Xiaomi“ išmaniosios svarstyklės yra labai plonos (mažiau nei pusantro milimetro storio) ir atrodo tikrai moderniai. Jos yra pagamintos iš ABS plastiko, kuris yra gana tvirtas ir greitai nesidėvi. LED ekranas paslėptas - kai svarstyklės yra išjungtos, ekrano visai nematyti. Taigi, tai moderniai atrodančios svarstyklės, lengvai rasiančios sau vietą bet kuriuose namuose.  „Xiaomi“ svarstyklės kainuoja €36,57.

3. Išmanusis dantų šepetėlis

Skamba kaip visiška kvailystė - kodėl elektroninis dantų šepetėlis turėtų būti išmanus? Tačiau „Xiaomi“ teigia, kad tai visai naudinga vartotojui. Šis šepetėlis turi tris režimus, kuriuos galite rinktis pagal tai, kaip jums patinka valytis dantis. Aukšto dažnio vibracija efektyviai šalina apnašas, prie ko prisideda ir ypatingas šepetėlis, kuriame nėra jokių metalų. Išmanusis „Xiaomi“ dantų šepetėlis su telefonu bendrauja „Bluetooth“ ryšiu.

Programėlė leis pamatyti, ar gerai valote dantis, nes šepetėlis fiksuoja laiką, valymo intensyvumą ir judesių kryptį. Telefone taip pat pamatysite, kiek procentų baterijos liko - pilnai įkrautos jos pakaks bent pusei mėnesio. Galiausiai, programėlė leidžia susikurti unikalų režimą, kuris geriausiai atitiks jūsų dantų valymo poreikius. Išmanusis „Xiaomi“ dantų šepetėlis šiuo metu kainuoja €36,57. Aišku, šepetėlio galvutę reikia reguliariai keisti - rinkinys su trijomis kainuoja kiek mažiau nei 18 eurų.

4. Pėdų šveitiklis

Sunku patikėti, bet „Xiaomi“ prekiniu ženklu žymimas ir pėdų šveitiklis. Besisukantis abrazyvus rulonėlis tolygiai nušveičia sukietėjusią pėdų odą ir ji tampa labai švelni ir sveika. Galima rinktis iš dviejų režimu ir poros skirtingo abrazyvumo rulonėlių. Aišku, šis prietaisas yra lengvai plaunamas, nes atitinka IPX7 standarto reikalavimus - jam nieko nenutiks, jei pakišite jį po vandeniu.

„Xiaomi“ pėdų šveitiklis kainuoja  €41,45.

5. Vandens kokybės matuoklis

Iš kur žinote, kad iš čiaupo bėgantis vanduo yra tyras ir tinkamas gerti? Nors Lietuvoje vanduo iš tikrųjų yra aukštos kokybės, žmonės dažnai keliauja ir negali pasakyti, ar vandenyje nėra didelio kiekio kietųjų dalelių. Tam pravers „Xiaomi“ vandens kokybės matuoklis, kuris per vandenį paleidžia silpną elektros srovę ir išmatuoja jo varžą. Pagal tai šis prietaisas gali pasakyti, kiek kietųjų dalelių yra vandenyje.

„Xiaomi“ vandens kokybės matuoklis nustato tokių medžiagų kaip sunkiųjų metalų (švino, vario, cinko ir t. t.), neorganinių druskų (magnio, kalcio) ir žalingų organinių medžiagų koncentraciją vandenyje. Jis pravers ir tiems, kurie turi įsirengę vandens filtrus - žinosite, kada laikas keisti kasetę. Normalus, gerti tinkamas vaduo yra 100-300 ppm. Šis vandens kokybės matuoklis kainuoja vos mažiau nei 8 eurus. 

6. Oro valytuvas

Vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių žmonių komfortą gyvenamojoje vietoje - oro kokybė. Tenka pripažinti, kad daugelis žmonių apie tai per daug negalvoja, tačiau švarus oras gali stipriai pagerinti gerbūvį. „Xiaomi“ oro valytuvas per valandą gali išvalyti 388 kubinių metrų oro. Iš jo pašalinamos kietosios dalelės, dūmai, nemalonūs kvapai. Tam daugojamas apvalus filtras, kurį patariama keisti kas tris-šešis mėnesius, bet jei gyvenate kiek švaresnėje aplinkoje galima vieną filtrą išlaikyti ir šiek tiek ilgiau. „Xiaomi“ oro valytuvas yra valdomas programėle išmaniajame telefone ir turi kelis nustatymus - įsijungs tik tada, kai jums patogu.

Oro valytuvas yra gana didelė investicija, tačiau teigiama, kad šis prietaisas stipriai pagerina žmogaus komfortą ir pašalina didžiąją dalį kenksmingų dalelių.

Kietosios dalelės daro neigiamą poveikį žmonių sveikatai - sukelia kvėpavimo takų ligas, didina riziką susirgti plaučių vėžiu. Tarptautinė vežio tyrimų agentūra (IARC) ir Pasaulinė sveikatos organizacija (WHO) priskiria kietąsias daleles pirmos grupės kancerogeninėms medžiagoms. Dėl to visame pasaulyje yra ribojamos emisijos iš įvairių taršos šaltinių (motorinių transporto priemonių, pramonės emisijos ir kt.) ir nustatomos ribinės kietųjų dalelių reikšmės. Kietosios dalelės yra pačios pavojingiausios iš visų oro teršalų, kadangi gali prasiskverbti giliai į plaučius ir patekti į kraują, kas gali sukelti DNR mutacijas, miokardo infarktą ir priešlaikinę mirtį. 2013 m. vykdyto ESCAPE projekto metu, kuriame dalyvavo 312 944 žmonės iš 9 Europos šalių, buvo atskleista, kad nėra saugaus užterštumo lygio kietosiomis dalelėmis ir net nežymus jų padidėjimas ženkliai didina tikimybę susirgti plaučių vėžiu. 

Deja, lauke išvengti kietųjų dalelių beveik negalime, todėl esant jų koncentracijos padidėjimui, rekomenduojama būti pastatuose. Tačiau pastatus reikia pravėdinti ir štai tuomet į patalpas taip pat patenka kietosios dalelės. O tai jau yra pavojinga sveikatai, nes patalpose praleidžiame ypatingai daug laiko - ne tik dirbame, bet ir miegame bei poilsiaujame. Vienintelė išeitis - patalpose esančio oro valymas. Šitą ypač gerai supranta kinai, pas kuriuos oro užterštumas yra didžiulis, tad tokie oro filtrai, kaip „Xiaomi Mi Air Purifier 2“ stovi dažnuose namuose. 

Pats „Xiaomi“ oro valytuvas kainuoja kiek mažiau nei 118 eurų, o filtras - kiek mažiau nei 41 eurą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()