Surasta milijardų įrenginių saugumo skylė sukėlė ant kojų Google, Microsoft, Apple ir Linux kūrėjus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Denis_LT 2017-09-20 22:13
Isleis nauja updeita ir nebus spragu cia kaip su cry virusu ir kitais
Shinigami 2017-09-21 07:00
Šitokio tipo pažeidžiamūmai nėra tokie pavojingi kaip programinės įrangos pažeidžiamūmai, nes piktavalis turi būti netoli aukos. Todėl nukentėjusiųjų ratas bus mažas. Toks pažeidžiamūmas dažniau gali būti išnaudotas ne atsitiktinėms aukoms, o iš anksto numatytoms aukoms.
devnull 2017-09-21 14:27
Kaip čia pasakius "nėra tokie pavojingi". Visi užkrėsti įrenginiai gali sėkmingai daugintis užkrėsdami kitus. Įsivaizduok kas būtų masinio žmonių susirinkimo vietoje paleidus tokį kirminą ir kaip greitai jis išplistų.
Shinigami 2017-09-21 18:46
Kas butu? O gi nieko nebūtu. Nes pas dauguma bluetooth išjungtas dėl baterijos. Tik retas jį laiko įjungta.
conjurer 2017-09-21 18:47
Didžiausia problema su Android įrenginiais. Visais kurių pavadinime nėra žodžio nexus arba pixel. Miscrosoft'as per pataisymą įkiš per windows update. Visos atviros linux distribucijos išplatins pataisymą per savo kanalus. Ios nesunkiai bus atnaujinta applo. Tačiau sony, samsung, htc, lg ir kiti turi savo labai lėtus atnaujinimo kanalus, ir dažniausiai senesnis nei kelių metų telefonas atnaujinimų jau nebegauna. Kaip supratau androide root teisių negauni. Bent jau jų demo taip rodė. Taigi įsilaužęs negalėsi pažeidžiamumo sutvarkyti, kaip daro rimtesni virusai. Taigi bet kas, bet kada galės prisijungti prie tokio telefono, ir konkuruoti dėl jo valdymo. Su tokia apleista įrenginių ekosistema hakeriai galės jaustis kaip žaidime "Watch Dogs".