Elektrinis autobusas vienu įkrovimu nuvažiavo tiek, kad aplenkė visus rekordus, net ir su vidaus degimo varikliu (Video)  ()

Per bandymus Indianos valstijoje esančiame Navistar poligone elektrinis autobusas „Proterra Catalyst E2 Мax“ viena įkrova įveikė 1 101,2 mylios (1 772 km) atstumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis rezultatas gerokai viršijo visus ligšiolinius transporto priemonių su vidaus degimo varikliais ir su elektros varikliais pasiekimus.

Ankstesnis, prieš šešerius metus pasiektas, rekordas priklausė modeliui Schluckspecht-E, įveikusiam 1 014 mylios, tačiau pastaroji transporto priemonė svėrė gerokai mažiau negu Proterra Catalyst E2 Мax, rašo „Trucker“.

Bandymų metu tuščias autobusas vidutiniu 24 km/val. greičiu važiavo 74 valandas.

Gamintojai tikina, kad su keleiviais, miesto sąlygomis, viena įkrova jų kūrinys įveiks ne mažiau kaip 350 mylių (apie 563 km).

Jeigu tai tiesa, viešojo miestų transporto laukia permainos.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad autobuso akumuliatorių talpa taip pat įspūdinga – 660 kilovatvalandės, o štai „degalų“ sąnaudos buvo labai simboliškos – tik 37,25 kilovatvalandės 100 km kelio.

Palyginimui – Tesla Model S 100 km kelio sunaudoja apie 21 kilovatvalandę. Tačiau „Tesla“ baterija tėra 60–100 kWh, o „Nissan Leaf“ – tik 30 kWh.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()