Neįtikėtina, bet matematika rodo, kad „Samsung“ iš „iPhone X“ uždirbs daugiau nei iš „Galaxy S8“ (Video)  ()

Naujas straipsnis leidinyje „The Wall Street Journal“ teigia, kad Pietų Korėjos įmonė „Samsung“ už kiekvieną parduotą „iPhone X“ uždirbs 110 JAV dolerių, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia patikslinti, kas „Samsung“ yra įmonių konglomeratas, o šiuos pinigus už „iPhone“ uždirbs komponentų gamybos padalinys, bet ne „Samsung Electronics“, vykdantys „Galaxy“ serijos išmaniųjų telefonų gamybą ir paprastiems vartotojams žinomi kur kas geriau.

„The Wall Street Journal“ skaičiavimais, „Samsung“ uždarbis iš „Apple“ komponentų gamybos bus toks didelis – net 4 mlrd. JAV dolerių – kad jam neprilygs ir uždarbis iš „Galaxy S8“ komponentų gamybos.

„Samsung“ yra vienintelė įmonė, kuri OLED ekranus, NAND atmintines bei DRAM lustus geba gaminti tokiais kiekiais, kurie atitiktų „iPhone“ įrenginių paklausą, o „iPhone“ yra pagrindinis „Apple“ pajamų šaltinis. Ir, kaip pažymi „The Wall Street Journal“ šie detalių užsakymai sudarys tikrai nemenką „Samsung“ komponentų gamybos verslo pajamų dalį (tiksliau – 35 proc.).

Tokia padėtis iliustruoja ganėtinai keistus verslo ryšius technologijų versle – įmonės, kurios prekiaujant išmaniaisiais telefonais yra patys didžiausi konkurentai, nevengiančios pasikapoti ir teismo salėse, tuo pačiu yra labai smarkiai priklausomos viena nuo kitos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: