„Štai ką mato pilotas ir nemato keleiviai“: kaip kalnų apsuptyje lėktuvas panyra į debesų jūrą (Video)  ()

Virtualioje erdvėje paviešintas piloto pro besileidžiančio orlaivio langą matomas vaizdas. Į ką žiūri pilotas, kai patirdamas turbulenciją lėktuvas nyra į debesį, siūloma pamatyti ir svetainėje news.com.au.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei jaučiate skrydžių baimę ar bent šiek tiek įsitempiate, kai lėktuvui mažinant aukštį pajuntate akivaizdžius krestelėjimus, pro piloto kabinos langą tuo metu regimas vaizdas veikiausiai privers dar labiau sunerimti.

Oro vežėjo „Qatar Airways“ pilotas, įgulos vadas Sandeepas Varma paskelbė suglumti verčiantį vaizdo įrašą, iš kurio matyti, su kokiu „vaizdu“ tarsi su aklina siena tenka susidurti lėktuvą ant tako tupdantiems pilotams.

Šis, kaip teigiama, prieš kelerius metus nufilmuotas poros minučių trukmės vaizdo įrašas buvo paskelbtas socialiniame tinkle „Twitter“, o neužilgo it virusas išplito po begalę internautų paskyrų.

Įvertinimus „Patinka“ jam skyrė daugiau nei 38 tūkst. socialinio tinklo naudotojų.

Iš nufilmuotos medžiagos matyti, kaip orlaivis saugiai leidžiasi į Naujosios Zelandijos Pietų saloje esantį Kvinstauno oro uostą, bet prieš nusileidimą pilotas neišvengiamai patiria keletą neįtikėtinos akistatos akimirkų.

Kurį laiką skridęs sulig aiškiai matomomis sniegu padengtomis viršukalnėmis, lėktuvas panyra į debesį, kuriuo sklendžiant iš piloto akiračio dingsta bet kokie regimi orientyrai.

Ne trumpiau kaip 30 sekundžių pilotas panardinamas į aklinai baltą miglą, kol galop lėktuvas išnyra iš debesio ir iki tūpimo tako likusią skrydžio atkarpą įveikia apšviestoje erdvėje.

Paskelbtas vaizdo įrašas sulaukė begalės komentarų. Vieni pro piloto kabinos langą regimus vaizdus pavadino gražiais, kiti – siurrealistiškais.

Tretiems gi nufilmuoti kadrai pasirodė kaip reikiant bauginantys.

„Ir pats esu skridęs pro tas Naujosios Zelandijos Pietų Alpes. Tikrai nebuvo taip ramu, kaip gali atrodyti. Tai, ko gero, pats baisiausias mano skrydis“, – parašė vienas internautas.

„Nuostabiai bauginantis vaizdas“, – pakomentavo kitas.

Vaizdo įrašas su antrašte „Štai ką mato pilotas ir nemato keleiviai“ sulaukė 38 tūkst. palankių įvertinimų ir 28 tūkst. kartų buvo persiųstas „Twitter“ žinutėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()