Turėjo būti dešimtmečio anonsas, o gali būti ir visiškas fiasko? „Apple“ vertė akcijų rinkoje krenta, o nauji telefonai pirkėjų nedomina  (15)

„iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ tiekimo linijos Taivane atstovas teigia, kad „Apple“ perpus sumažino užsakymus naujausiems telefonų modeliams lapkričio ir gruodžio mėnesiams. Panašu, kad į tai sureagavo ir birža – įmonės akcijos smuktelėjo beveik 3%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakoma, kad tai pirmas atvejis “Apple” istorijoje, kai gamybos ciklas pradedamas stabdyti taip anksti, vos po mėnesio nuo modelių pristatymo. Vis dėlto, kol nepaskelbta išankstinė galimybė įsigyti „iPhone X“, ši naujiena gali reikšti tiek gerą, tiek blogą žinią kompanijai.

Pesimistinė versija – vartotojai nemato didelio skirtumo tarp „iPhone 7“ ir „iPhone 8“, ir laukia kitų metų. Optimistinė versija – vartotojai taupo pinigus „iPhone X“ modeliui. Pesimistinę nuomonę palaiko ir faktas, kad „iPhone 7“ vis dar yra labiau perkami nei šiemetiniai „Apple“ telefono modeliai.

Sakoma, kad jei „iPhone 8 Plus“ pardavimai ir pranoko lūkesčius, tai „iPhone 8“ telefonu, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, parduota beveik milijonu mažiau, nei „iPhone 7“.

Vis dėlto rinkos tyrimų kompanija „Gartner“ laikosi optimistinio scenarijaus ir prognozuoja, kad „iPhone X“ pardavimai sugrąžins kompaniją į buvusios šlovės viršūnę.

Ar tai taps realybe – sunku pasakyti, nes žinoma ir tokia „Apple“ problema, kad masinė 3D kameros, kuri bus naudojama 10-ajame modelyje, gamyba stringa ir vėluoja, dėl ko gali vėluoti ir naujojo telefono prekybos pradžia.

Tačiau kompanijos galva Timas Cookas tvirtina, kad tai nebus rimta problema, nes dauguma telefonų komponentų turi net po kelis tiekėjus.

Parengta pagal 9to5mac.com 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(16)
(4)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: