„Honda“ pristatė sportišką elektromobilį ir pasidalino ateities planais - ar išvysime šį gražuolį keliuose? (Foto, Video)  (5)

„Honda“ ruošiasi sukurti visą elektromobilių šeimą. Tam, aišku, reikalingi keli skirtingo charakterio automobiliai. Vairavimo entuziastai ne visada lengvai priima tokius pokyčius, tačiau „Honda“ žino, kaip juos palenkti į savo pusę - pristatė naują elektrinio sportinio automobilio koncepciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokijo automobilių parodoje visai ką tik buvo pristatytas „Sports EV“ - netikėtai mažas sportinis automobilis. Kol kas „Honda“ per daug neatvirauja apie šio automobilio technines savybes, tačiau šį tą jau galima pastebėti. Visų pirma, aišku, kad jis bus glaudžiai susijęs su anksčiau pristatytu „Urban EV“ miesto automobiliu. Parodoje gyvai pristatymą stebėję žurnalistai teigia, kad „Sports EV“ yra tik vos vos ilgesnis už „Urban EV“ - tikriausiai bus vos trumpesnis nei 4 metrai.

Savo išvaizda „Sports EV“ turėtų priminti pirmuosius markės sportinius automobilius. Apvalios lempos ir bendras siluetas primena retus S800 automobilius. Viduje rastumėte porą atskirų sėdynių („Urban EV“ turi vieną bendrą ilgą sėdynę vairuotojui ir keleiviui) bei ilgą ekraną. Ekranai matyti ir automobilio išorėje - galinius žibintus pakeičiantis ekranas praneštų apie, pavyzdžiui, baterijų būklę arba rodytų pranešimus kitiems vairuotojams.

Kiek vienu įkrovimu nuvažiuos „Sports EV“ kol kas yra neaišku. Tiksliau, „Honda“ pati to dar nežino. Visgi, žurnalistai spėja, kad drauge šie automobiliai stovi ne be reikalo. Skelbiama, kad „Urban EV“ vienu įkrovimu nuvažiuos maždaug 240 km - tai yra gerokai mažiau nei standartu tampantys 500 km. Tikriausiai panašaus rodiklio būtų galima tikėtis ir iš „Sports EV“. Tačiau ar bus?

„Honda“ lyg tarp kitko atskleidė ir savo elektromobilių segmento planus. Visų pirma, „Urban EV“ bus gaminamas jau nuo 2019 metų - tai puiki žinia, turint omenyje, kaip gerai atrodo šis miesto automobilis. Kita didelė naujiena - jau nuo dabar „Honda“ ketina gaminti kiekvieno savo automobilio elektrinę versiją. Tai yra, visi ateityje pasirodysiantys „Honda“ markės automobiliai bus parduodami ir su elektriniais varikliais vietoj įprastų vidaus degimo agregatų. Planuojama, kad du trečdaliai Europoje parduodamų „Honda“ automobilių nuo 2025 metų bus elektriniai.

Bet ar tarp šių elektromobilių bus vietos  „Sports EV“? Šios dizaino kūrėjai labai tikisi įtikinti vadovybę leisti šiam automobiliui ateiti į rinką. Tačiau kol kas niekas nėra nuspręsta. „Honda“ neabejotinai žino, kaip gaminti sportinius automobilius, tačiau jie privalo patikti entuziastams. Ar jie ryšis mokėti dideles pinigų sumas už mažą sportinį elektrinį automobilį su tokia neagresyvia išvaizda? Ar jis apskritai gali būti paklausus? Mes tikrai tikimės sužinoti, tačiau sprendimas priimtas bus tik po „Urban EV“ paruošimo gamybai.

Pamatykite „Sports EV“ važiuojantį 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (5)