Turite droną ar norite tokį įsigyti? Viskas ką reikia žinoti norint Lietuvoje išvengti 300-550 € baudos ar net drono konfiskavimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2017-11-02 11:26
Jeigu su dronų skraidysiu mieste tai jau policija atvažiuos? Ir ką jie padarys? Šaudys į droną? Iš kur jie žinos ar legaliai skraidau ar ne? Aišku kalbu ne kuomet lauke stovi. Tačiau ir nemanau jog žmonės kviestu dėl kažkokio drono... Jeigu dar automobilius galėjai sureguliuoti tai dronus bus daug sunkiau, beveik neįmanoma. Išskyrus jeigu padarys jog apskritai nebus galima skraidyti dronu mieste ir naudos (nepamenu, bet su juo sukuria ale nematoma siena dronams). Tačiau tiek apstatyti kainuotų nemažai, išlaikymas, taip pat gali pakenkti ir kitiems įrenginiams (dėl šito nežinau, nes neprisimenu veikimo principą, bet greičiausiai ne kadangi jie neblokuoja ryšio, nes kitaip nutrūktų valdymas, o ne neleistu įskristi).
lindemann 2017-11-02 15:15
„Lietuvoje drono piloto licenzijos įgijimas – tikrai nesudėtingas ir nebrangus procesas. Drono patikrinimas ir egzaminavimas kainuoja 50 eurų." Nusiperki papigiai droną iš Kinijos už 30 eurų dėl įdomumo, kieme pabandymui ir dar piloto licenziją turi įsigyti Humoristai.
Nerealiai 2017-11-02 15:55
Dėl kainos, tai truputį perlenkė lazdą. Na aišku priklauso koks tas egzaminavimas ir patikra bei kiek laiko trunka. Padarytų mažesnę kainą, daugiau ateitų gauti leidimus. O šiaip ansčiau ar vėliau tai turėjo įvykti, nes didėjant dronų kiekiui, turi būti kažkoks jų ir reguliavimas bei teisės aktai. Šiuo metu panašu, tik į teorinį reguliavimą, nes praktinės priemonės menkos, išskyrus aerouostus kai kuriuos. Jei nevaldomas dronas nukristų mieste kam nors ant galvos, linksma tikrai nebūtų.
Shinigami 2017-11-02 17:48
Tu manai 50 eurų daug? Atimam PVM. Lieka mažiau. Darbuotojas turi paruošti tavo testavimo vietą ir priemones ir stebėti ar nepadarei klaidų. Paskui sutvarkyti dokumentus ir tau išrašyti teises. Tai tikrai užtruks daugiau nei 1 valandą. Dabar iš tu pinigų atimame organizacijos išlaikymo kaštus (juk patalpas reikia nuomoti, apšildyti, apšviesti, sumokėti už komunalinius ir t.t.). Ir vienu metu gali testuoti tik viena, kaip ir vairavimo instruktorius negali prižiūrėti kaip vairuoja keli vairuotojai. Taip gausis, kad darbuotojo vienos valandos atlyginimas (virš popieriaus) bus 15 euru. Todėl į rankas bus kokie 9 eurai. Kadangi eilė norinčių licenzijos už durų nestovi, tai tuos eurus reikia dalinti ant dar didesnio kiekio valandų. Bet net ne dalinant gautus 9 * 8 = 72 eurai parai. 72 * 22 = 1584 euru mėnesiui. Bet čia su sąlyga kad per diena licenzija laiko bent 4 asmenys ir taip visa mėnesi. Kas praktikoje yra neįmanoma. O čia kai kurie besireiškiantys ir už 3000 eurų neitu dirbti. Išties tai čia labiau skirta kokiems žurnalistams ir mėgėjams, kurie skraidina dronus. Pas mane darbe naudojame bepiločius lėktuvus kaip eBee. Todėl jų skraidymo plotas žymiai didesnis ir tu laikai rankoje pelę, o ne valdymo pulta. Todėl mums tokie kursai iš vis yra pasityčiojimas, nes nesusijęs su mūsų darbo įrankiais, lėktuvais.
Hmz 2017-11-02 20:19
Nusiperki laužyne už 100 eurų automobilį ir dar turi vairuotojo teises gauti?
dzintonic 2017-11-02 23:19
Straipsni bent skaitei?
bahuriux 2017-11-03 10:47
Pastebėjimas per 300 skraidymo valandų su radio valdomu modeliu (ne su kvadrokopteriu atsieit "dronu") smegenis, taip suoptimizuoja viską, kad atrodo jog valdai mintimis, o ne rankenėlėm ant pultelio. Gali daryti betkokias aukštojo pilotažo figūras, kokias tik įmanoma su tuo modeliu, žodžiu gali belekaip išsikalinėti, nesudaužyti modelio ir tai be jokios smart elektronikos pagalbos, kaip gyro stabilizatoriai, autopilotai ir tt. Čia taspats kaip važiuojant su dviračiu nereikia galvoti į kurią pusę pasukt vairą, kad išlaikyt pusiausvyrą, tik tiek kad tai vyksta ne su vienu vairu, o su trim ir daugiau. O dėl licenzijų anksčiau jų nereikėjo nes niekas ir neskraidindavo žmonėm virš galvų, buvo atsakingesnis požiuris, kai iš brangių komponentų ir medžiagų pats susirenki modelį, o dabar visi perka droną kinietišką už 30€ ir skraidina net nemokėdami arti žmonių ir mieste.
Sebastianas 2017-11-03 10:47
Tai dar gal priimam įstatymą, kad radijo bangomis valdomas mašinėles gali varinėti tik turėdamas vairuotojo teises. Ot, bus smagu.
Shinigami 2017-11-04 13:48
Kas dėl leidimo ir teisių. Kas daugiau yra padaręs žalos? Dronas ar beisbolo kamuoliukas? Gal visiems beisbolo žaidėjams taip pat reiktu išlaikyti leidimą, kad galėtu žaisti šita žaidimą? Prie Vilniaus Ozo prekybos centro yra parkas su įrengtais žaidimo krepšiais (ar kaip juos vadinti) į kuriuos reikia įmesti kamuoliuką ar ką panašaus. O jei kas ta kamuoliuką permes ir pataikys kitam į galvą? Kitaip sakant yra pilna daiktų ir veiklų kurios gali padaryti žalos kitam asmeniui ar jo turtui, bet joms nereikia išlaikyti jokių leidimų. Išėjimas į lauka kur vyksta eismas yra labai pavojingas. Kiek per metus žūstą ir sužeidžiama gatvėje? Bet kažkodėl iš pėsčiųjų niekas nereikalauja teisių ir leidimų eiti į gatvę. Sako kad čia dar ne griežta? Yra šalių kur eismo registratoriai yra draudžiami. Yra ir šalių kur internetas yra draudžiamas. Yra šalių kur iš vis bet kokia žodžio laisvė yra draudžiama. Bet ar tai sumažina absurdiškų dalykų absurdiškumą? Pasakyti, kad Š. Korėjoje už pasisakymą prieš valdžia prie sienos sušaudys, o pas mus tik bauda skirs, žodžio laisvės suvaržymo nepateisins. Taip pat ir dronai. Leidimai absoliučiai nieko neduos. Dronų draudimas taip pat yra nesąmonė. Tereikia sugalvoti teisingas saugumo taisykles ir naudojimo apribojimus (pav. negali skraidyti žmonių minioje, negali skraidyti svetimame kieme ir panašiai). Negali skraidyti virš saugomų teritorijų (karinės bazės, oro uostai ir t.t.). Bet daugiau nelabai ko reikia. Kam gali trukdyti dronas 500 m aukštyje? Jei lėktuvai 10 km aukštyje? Varnoms? Vagims ir teroristams ant įstatimų ir licenzijų nusispjauti, nes jų veikla jau pažeidžia įstatimus.
procc 2017-11-05 11:02
Dar labiau turėtų sugriežtinti tuos įstatymus... Dabar ypač visokie piniguočiai de**lai skraido po nuosavų namų kiemus ir pan., filmuoja žmones ir t.t., o paskui dar į internetą įdeda... Policiją žmonės kvietė belenkiek kartų, o jie ką, atvažiuoja, užfiksuoja įvykį, taip nieko nepadarę ir išvažiuoja...
Berserkas 2017-11-05 23:02
Ir kas iš tuo, kad sugriežtins? Ką jei padarys atvažiavę? Ieškos piloto? Darys kratą aplinkui esančius namus? O jeigu jis skraido iš toliau? Tuomet bandys numušti droną? Kaip? Su pagalių? Šaudys? Taigi pakenkti dar gali ir kitiems netyčia. Ir tai ar pataikys? O gal su kažkokiu superkompiuteriu suseks buvimo vieta piloto? A? Nesuprantu kurie zyzia tik griežtinti, o kad realiai tai tik ant popieriaus bus tai niekam nesvarbu.