„Philips“ paaiškino, kodėl OLED televizoriai yra kur kas geriau nei LED ir pateikė kompanijos nuomone geriausio OLED televizoriaus pavyzdį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ihouser 2017-11-15 08:36
Panašu, kad straipsnio autorius neskiria LED nuo LCD. Jei daro elementarią klaidą ar galima tikėti likusia straipsnio dalimi?
HardAxe 2017-11-15 10:57
jei trumpai: "nuo šių metų OLED pasidarė kokybiškas ir aplenkė visas kitas technologijas. Jeigu turit kitokį televizorių - šiemet turėtumėt nusipirkti oled. Jeigu jau turite oled televizorių - jame netobulas ekranas ir turėtumėte pakeisti į naują oled"
SaMaras 2017-11-15 11:14
Ar aš kažką praleidau skaitydamas ar tamsta nesuprantate "paprasto" LED ekrano veikimo? Kiek skaičiau viskas pasirodė surašyta teisingai.
audriusn 2017-11-15 16:02
Tai gal dar nuo TFT neskiria? LED tik pasvietimas LCD matricai.
OpenIDUser 2017-11-15 16:12
Autorius tikrai neturi žalio supratimmo apie LED.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-15 17:45
Na aš irgi čia paprieštarausiu. Kaip tik šią vasarą pirkau TV (LED), po to aišku grąžinau ir vėl sėdžiu be tv - velniop jo reikia Bet užtat sužinojau tai, ko anksčiau nežinojau apie LED. Ir žinoma tuos dalykus LED televizorių gamintojai tiesiog NUTYLI. Taigi vienas pagrindinių LED televizorių "vaizdo kokybės parametrų" yra pašvietimo tipas! Šiai dienai visi gamintojai LED televizorius gamina su kampiniu, horizontaliu arba vertikaliu pašvietimu. Ir taip, toks pašvietimo tipas tikrai neužtikrina, kad juoda visur bus juoda. Štai kaip atrodė mano turėto LG juoda spalva (ne, čia ne foto efektas ir tie pageltimai irgi ne foto efektas ) https://i.imgur.com/9zicpkK.jpg https://i.imgur.com/bF5zU3k.jpg https://i.imgur.com/vuGNrnI.jpg Ir geriausia dalis ta, kad gamintojas to net nelaiko gedimu, nors ant teliko spalvų netolygumas (pašvietimas) matėsi itin akivaizdžiai! Tuo tarpu oficialioje gamintojo svetainėje teigiama, kad: https://i.imgur.com/33wmQKn.png Nu palyginus su senu kineskopiniu TV, tai man čia nei vienodžiau, nei švariau Nebent jie lygina su akmeniu, tai tada tikrai TV spalvas atkuria geriau Taigi ar gali LED TV rodyti taip pat gerai* kaip OLED. Ne negali! Bet užtat galėjo! Kadaise rinkoje buvo televizoriai su pilnu matricos pašvietimu, kuris dar papildomai turėjo local dimming funkciją. Tačiau gamintojams toks pašvietimo tipas pasirodė per brangus, todėl pradėjo naudoti tik dalinį pašvietimą. Vėliau turbūt atėjo laikas sutaupyti ir ant TV korpuso, tad jis tapo "nestabilus" (lengvai linkstantis), ko pasekoje ir atsirado tie šviesos išplaukimai. Taip, juos galima pabandyti pašalinti paspaudinėjus tas vietas, youtube yra vaizdelių kur žmonės prisikaišo visokių kortelių tarp korpuso ir matricos vien tik tam, kad matrica tampų plokštesnė ir pašvietimas nebekristų į akis. Kreipiausi ne tik į LG, bet ir į Samsung, Sony su klausimu ar tai normalu. Visi kaip susitarę teigė, kad tai normalu, tačiau tik vienintelio SONY aprašyme radau, kad galimi tokie efektai ir tai nelaikoma gedimu. Tačiau mano TV buvo LG, kurio specifikaciją ir skaičiau, o ten nei pašvietimo tipo, nei galimų efektų nenurodyta tad teisiškai likau teisus. P.S. iki tol šio efekto net nebuvau niekur pastebėjęs ir apie jį nieko nežinojau. Net mano 23" monitorius neturi tokių akivaizdžių juodos spalvos iškraipymų (na iš dalies gal dėl to, kad jis yra matinis). Tad pirkdami LED televizorių būkite labai atsargūs! Pra6ykite parduotuvėje kad įjungtų būtent tą prekę, kurią vešitės namo (šis efektas pasireiškia nevienodai net ant tos pačios serijos tv). Turėkite pasiruošę paveiksliuką, kuris būtų juodas ir su balta dėme centre, peržiūrėkite jį per LED TV ir tą darykite kuo tamsesnėje patalpoje (TV vis tiek dažnai žiūrite lovoje su išjungta kambario šviesa).
M134 2017-11-15 18:01
Mindaugai, tai vadinama Backlite Bleeding https://www.google.co.uk/search?q=backl ... 20&bih=984 Paprastai jis priimtinas iki tam tikros ribos. Ta riba sunkiai apibrėžiama ir realiai iki tam tikro lygio nepriima returnų, o paskui priima. Nors čia nuo skundimosi priklausytų turbūt labai. Šito efeketo beveik neįmanoma išvengti.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-15 18:52
Tai va kad to bleedingo nebuvo ant pilno matricos pašvietimo su local dimming funkcija Ir čia buvo tie patys LED TV su puikiu vaizdu, o šiai dienai liko tik puiki reklama be vaizdo
ISG 2017-11-16 10:50
Mindaugai, taip, tai yra dalykas kuris mane nervina labiausiai LED'e. Bet yra teliku kur to bleedo beveik nera. Yra labai geras saitas su daugumos teliku palyginimais, butent apsilankes cia issirinkau telika pagal maziausia bleeda (black uniformity). Paemiau 8 klases 55coliu Samsunga quantum dot su HDR10 sertifikatu (1500+eur teko pakloti, bet vis pigiau nei OLED), ir ziurint nakti, juoda yra BEVEIK visiskai juoda (o kur isijungia local dimmingas,tai visiskai juoda - pvz jei centre yra kazkoks baltas objektas, o kampuose nera atvaizduojama nieko, tai ekrano kampai bus VISISKAI juodi ir susilies su juoda siena nakti), o bleedo isvis nera. MINIMALUS skirtumas nuo OLED. http://www.rtings.com/tv/tests/picture- ... rast-ratio Paemiau si telika: http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000