Lietuvos policija vėl sučiupo automobilį su prietaisu „inkiliukams gaudyti“, tačiau teko atsiprašyti: kas legalu, o kas - ne?  (2)

Lapkričio 10 d. Telšių policija, sustabdžiusi automobilį, aptiko jame įrengtą prietaisą (galimai antiradarą), kuris buvo paimtas. Vairuotojo atžvilgiu buvo pradėta administracinio nusižengimo teisena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Detaliai išanalizavus prietaiso techninę charakteristiką, buvo nustatyta, kad automobilyje aptiktas įrenginys „Catch-i“ yra radarų detektorius, tik aptinkantis visų dažnių radarus, tačiau netrikdantis jų veikimo. Todėl šią savaitę Telšių policija nutraukė vairuotojui administracinio nusižengimo teiseną bei prietaisą grąžino jo savininkui.

Policija primena, kad prietaisų, informuojančių apie veikiančius greičio matuoklius, naudojimas Lietuvoje įstatymais nėra draudžiamas. Tačiau prietaisai, paveikiantys greičio matuoklius ir trukdantys jiems sklandžiai veikti, yra neteisėti ir už jų naudojimą yra numatyta bauda bei įrenginio konfiskacija.

Pasitvirtina advokato Arūno Žliobos prognozė, kad tokios situacijos su policija - užprogramuotos, nes jie iš pirmo žvilgsnio neatskiria, kas yra radarų deteltorius, o kas antiradaras. Bet jaučiasi ir progresas Arūno Žliobos atveju teko eiti iki teismo, o dabar patys policininkai išsiaiškino, kad prietaisas nekenkia radarams. Ką gi, gal advokato istorija pakeitė policijos požiūrį ir jie pirma aiškinasi, tik paskui skiria baudas. 

Galima neabejoti, kad radarų detektorių populiarumas tik didės, nes jie yra pigūs ir lengvai įsigijami. Pavyzdžiui, iš Kinijos vienas iš geriausiai pirkėjų vertinamą greičio radarų detektorių V7 dabar kainuoja viso labo 15€

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (2)