Programišiai pasityčiojo iš Baltarusijos VRM: nulaužė „Twitter“ paskyrą ir pranešė apie Putino, Šoigu ir Lavrovo paiešką  ()

Nežinomi asmenys gavo prieigą prie Mogiliovo VRM paskyros „Twitter“ soc. tinkle. Netrukus po to jie Baltarusijos teritorijoje paskelbė paiešką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, taip pat šios šalies gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir užsienio ministrui Sergejui Lavrovui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot leidinio „by24“, praėjus kelioms valandoms pranešimas apie Rusijos valdininkų paiešką Baltarusijos teritorijoje „dėl genocido vykdomo Ukrainoje, Sirijoje, Gruzijoje ir Čečėnijoje“, buvo ištrintas. Baltarusijos VRM jau išplatino pranešimą, kad į įstaigai priklausančią „Twitter“ paskyrą buvo įsilaužta.

Vietos televizijos ONT duomenimis, Mogiliovo VRM paskyra iš tiesų tapo programišių taikiniu. Šiuo metu įvykiu užsiima kibernetinius nusikaltimus tirianti „K“ tarnyba. Pasak žurnalistų, „pokštininkams“, remiantis šalies baudžiamuoju kodeksu, gresia griežtos bausmės.

Tačiau televizija pažymi, kad sulaukti bausmės ir arešto piktavaliai gali tik tuo atveju, jeigu jie gyvena Baltarusijos teritorijoje, nes kitos valstybės savo piliečių ekstradicija į Baltarusiją dažniausiais neužsiima, „o internetas, kaip visi žinome, neturi sienų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()