„Microsoft“ išleidžia naują „Windows 10“ modifikaciją: bandys įveikti seną nesėkmę  (3)

Tai jau ne pirmas „Microsoft“ bandymas išleisti operacinę sistemą ARM procesoriams. Pirmas blynas su „Windows RT“ gavosi kiek prisvilęs, todėl sulaukėme „Windows 10“ ARM procesoriams. „Windows RT“ neišpopuliarėjo, manoma, dėl uždaros ekosistemos. Su tokia operacine sistema buvo galima naudoti tik iš „Microsoft Store“ parsisiųstas programėles. Su „Windows 10“ ARM procesoriams viskas bus kiek kitaip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows 10 ARM“ versija bus kur kas geresnė.

Dabar su ARM procesoriumi (pvz. „Snapdragon 835“) galėsime naudoti įprastas x86 kodo programas. Tai vyks emuliacijos pagalba. Emuliacija vyks vientisai x86 kodui bendraujant su ARM kodu. Šis bendravimas bus išsaugomas atmintyje.

Teigiama, kad tai nulems tik mažą spartos praradimą, bet pažiūrėsime kaip viskas vyks, kai pasirodys pirmieji tokie kompiuteriai su ARM procesoriumi ir atitinkama operacine sistema.

Jau pranešama, kad pirmieji tokius kompiuterius su „Snapragon 835“ sisteminiu lustu ir vieta SIM kortelei pasiūlys „Asus“ ir HP. „Asus“ ruošia „NovaGo“ kompiuterį, o HP pasiūlys ENVY x2 planšetę.

Dėka panaudoto ARM procesoriaus tokie kompiuteriai turės labai didelį darbo laiką naudojant vien tik bateriją.

„Asus“ žada, kad su vienu įkrovimu kompiuterį galėsime naudoti net 22 valandas. Gaila, bet kol kas konkrečios specifikacijos nežinomos. HP planšetė turės 12.3 colių Full HD ekraną ir siūlys 20 valandų baterijos darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(40)
(6)
(34)

Komentarai (3)