„Microsoft“ grąžins prieš 20 metų pradėtą legendinį žaidimą: ruošiama ketvirtoji dalis, o senieji žaidimai bus pritaikyti 4K raiškai (Video)  (8)

Daugiau nei dešimtmetis praėjo nuo tada, kai pasirodė realaus laiko strategija „Age of Empires III“, bet žaidimo kūrėjai „Microsoft Studios“, atrodo, nepamiršo savo itin sėkmingos žaidimų serijos: pranešta, kad šiuo metu kuriamas „Age of Empries IV“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas dar neskelbiamos jokios datos, ir žaidimo treileris kol kas nerodo nieko konkretaus, tik abstrakčias ir konceptualias mūšių scenas.

„Age of Empires“ serija prasidėjo 1997-aisiais, kai pasirodė pirmasis dabar jau nebeegzistuojančios „Enseble Studios“ sukurtas žaidimas tokiu pavadinimu.

Žaidėjas turėjo vystyti civilizaciją nuo akmens amžiaus iki Romos laikų, taip pat, žinoma, galėjo kautis tarpusavyje (vien dėl šio režimo ir gero jo implementavimo žaidimas tapo labai populiarus).

Antroji dalis, pasirodžiusi 1999-aisiais, žaidimą perkėlė į viduramžius: žaidimo kampanijos vedė per Williamo Wallace, Joanos d’Arc, Saladino, Genghis Khano ir Barbarosos istorijas, o išleisti plėtiniai leido žaisti ir actekų, majų, hunų, ispanų ir korėjiečių vidurmažių pasauliuose.

2005-aisiais žaidimas tapo trimačiu ir žaidėjus perkėlė į JAV kolonizavimo laikus ir be realios istorijos, čia jau atsirado ir istorinių fikcijų – mitinis jaunystės šaltinis, mistiškas ordinas ir panašiai. Vis dėlto žaidimas neblogai erteikė kolonializmo erą ir jo siužetas baigėsi XIX a. pradžioje.

Beje, 2002-aisiais „Ensemble Studios“ buvo padare dar ir įdomų nuokrypį į šoną: sukūrė „Age of Mythologies“, kuris buvo tarsi ir savotikas „Age of Empires“ klonas, bet vietoje realių istrinių asmenų, karių rūšių ir veiksmo vietos viską perkėlė į mitologinę erdvę, tad žaidėjai galėjo kautis komanduodami ne tik hoplitams, mirmidonams, kariniams egiptiečių vežimams ir šiaurietiškiems kirvininkams, bet ir pegasams, ciklopams, hidroms, sfinksams, skarabėjams, feniksams, valkirijoms, troliams, šerkšno milžinams ir kitoms mitinėms būtybėms.

Ketvirtąją „Age of Empires“ dalį kuria tikrai patyrusi kompanija „Relic Entertainment“, išleidusi tokius hitus kaip „Company of Heroes“ ir „Homeworld“.

Na, o kol žaidėjai lauks ketvirtosios dalies, jie galės išbandyti renovuotą ir šiems laikams pritaikytą „Age of Empires II HD“ versiją su keliais plėtiniais, o taip pat – šio spalio pabaigoje pasirodysiantį „Age of Empires: Definitive Edition“, kuris bus pritaikytas 4K raiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai (8)