Naujieji „Microsoft“ kompiuteriai sumušė visus „iFixit“ rekordus: žemiau nukristi jau nebeįmanoma niekam? (Video)  (16)

Neseniai „Microsoft“ pristatyti nešiojamieji kompiuteriai „Surface Laptop“ iš pirmo žvilgsnio atrodė labai patraukliai: ir galios pakankamai, ir akumuliatoriaus veikimo trukmė džiuginanti, ir išvaizda patraukli. Bet vienam iš pirmųjų šių kompiuterių patekus į svetainės „iFixit“ meistriukų rankas paaiškėjo: jie yra iš esmės neremontuojami, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korpuso vientisumo nelaiko nė vienas varžtas, tad technikai buvo priversti į kompiuterio vidų patekti suplėšant klaviatūrą dengiantį alkantros audinį.

Bet ir tai nedaug tepadėjo prisikasti prie atskirų komponentų: klaviatūra yra įklijuota į korpusą, o pagrindinė plokštė uždengta net keliomis šilumai laidžiomis plokštelėmis.

Be to, technikai teigia nesugebėję atjungti akumuliatorių tol, kol nebuvo pašalinti keli kiti komponentai.

O galų gale prisikasus prie akumuliatorių sunkumų sukėlė tai, kad jie yra priklijuoti tiesiogiai prie korpuso.

„Microsoft Surface“ linijos produktai niekada negarsėjo savo draugiškumu technikams – štai „Surface Book“ „remontuojamumas“ prieš porą metų dešimtbalėje vertinimo skalėje buvo įvertintas vienetu.

Ir jeigu pratusiems prie standartinės dešimtbalės vertinimo sistemos gali pasirodyti,, kad žemiau neįmanoma, tai jie klysta: naujasis „Surface Laptop“ įvertintas 0/10.

„iFixit“ technikai teigia, kad kompiuteris tiesiog yra sukurtas taip, kad nebūtų remontuojamas, o vartotojai neturės nė menkiausios galimybės pasikeisti bent vieną komponentą į pranašesnį – nei procesoriaus, nei darbinės, nei nuolatinės atminties. Mat viskas arba priklijuota, arba prilituota prie korpuso.

Kokias išvadas pateikė „iFixit“? „Tai klijų pripildytas siaubūnas. Jame nėra nieko keičiamo ar ilgaamžiško. Ir jo neįmanoma atidaryti nesunaikinant“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(67)
(5)
(62)

Komentarai (16)