Lietuvoje nebūna nei tokių žiemų, nei tokio dyzelinio kuro: Kazachstane bevažiuojant užšalo autobusas, o paskui prasidėjo europiečiams nesuvokiama istorija  ()

Incidentas prieš kelias dienas įvyko Kazachstane, kelyje Alma Ata – Jekaterinburgas. 28 moterys autobusu grįžo iš apsipirkimo Kinijoje, kai netikėtai autobuso vairuotojas joms pranešė, kad transporto priemonė stoja, nes minusinėje temperatūroje sušalo bake esantis dyzelinas. Vairuotojo teigimu, išvengti šios problemos nepadėjo jokie degalų priedai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nenorėdami sušalti ir nesitikėdami sulaukti pagalbos, pačios moterys daugiau negu dešimt valandų stūmė užgesusį autobusą.

Pakeliui moterys vis mėgino stabdyti pravažiuojančius automobilius, tačiau vairuotojai jas ignoravo, rašo trucker.lt.

Moteris išgelbėjo policijos pareigūnai, kurie, pamatę stumiamą transporto priemonę, suskubo į pagalbą. Pareigūnai priverstinai stabdė pravažiuojančius automobilius ir sodino į juos moteris, o autobuso nutempimui buvo iškviestas specialus evakuatorius.

Atsigavusios moterys policijos pareigūnams parašė padėką, o teisėsaugos atstovai paragino visus vairuotojus būti draugiškesnius ir padėti žiemą į nelaimę dažnokai patenkantiems kitiems eismo dalyviams.

Kaip rašo leidinys „Za ruliom“, Kazachstane žiemos itin atšiaurios – jau nuo lapkričio mėnesio temperatūra gali nukristi žemiau 30 laipsnių padalos. Ne paslaptis, kad šios šalies vairuotojai naudoja ne pačios geriausios kokybės dyzeliną. Todėl su panašiomis problemomis per šalčius susiduria daugelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(47)
(13)
(34)

Komentarai ()