Didžiausi Japonijos automobilių gamintojai paskelbė apie įspūdingą projektą - ateitis priklauso ne iškastiniam kurui, bet ir ne elektromobiliams?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2017-12-21 14:35
Cia jau kazkoks proverzis didesnis. Manau, kad ir europieciai idiegs tokias su vandenilio pildymu, kad neatsilikti. Manau vandenilis yra tikra ateitis, ne elektra.
HardAxe 2017-12-21 14:47
o vandenilis čia kaip vandenilio baterija ar kaip vidaus degimo kuras šiuo atveju?
SaMaras 2017-12-21 15:55
Geras klausimas, nes jei kaip vandenilio baterija (H2+fuel cell) tai visgi ateitis priklauso elektromobiliams (priešingai tam, ką skelbia straipsnio antraštė)
Shinigami 2017-12-21 20:01
VDV ar butu kūrenama malkomis, ar dujomis, ar dizeliu, ar vandenilių yra atgyvena, nes bet kokių atvejų pagamina daugiau šilumos nei sukuria naudingos energijos. Todėl po kol kas elektra vienintelis variantas. Tik klausimas kaip ir iš ko elektra pasieks variklį. Ar tai butu ličio baterijos, ar vandenilio baterijos, o gal troleibuso usas. Tai jau nėra svarbu.
immortallt 2017-12-21 21:39
Jau dešimt metų japonai apie vandenilio proveržį kalba, bet nutyli, kad vandenilis iš iškastinio kuro. Nutyli ir kad vandeniliu varomus automobilius parduoda su dideliu nuostoliu.
AAA000 2017-12-22 02:28
siaip akumuliatoriai principe niekuo nesiskiria nuo kuro deginimo proceso. tik ten cheminis procesas griztamas. kai vidaus degimo varikliuose procesas vienkryptis. sudegini kura ir ismeti atliekas oran. is esmes beveik bet kuri akumuliatoriu galimetu pavadint uzdaro tipo degimo kameros varikliu su vienkartine kuro ikrova tu prijunges elektra uzsiimineji tiesiog pakartotine kuro regeneracija. ir ta kura atstatineji kokius 500 kartu, kol jis vistiek kazkada pasidaro nebetinkamas (sudegintas nebegriztamai). jei naudos akumuliatorius su ipilamu ikrautu elektrolitu (ir pasalins iskrauta), tai cia niekuo nesiskirs principe kaip degint iprasta kura. tik kad surenka atliekas. tu degini, o kuro stotele regeneruja "kura". vidaus degimo variklius "ekologiskais" padaryt galima pvz surinkinejat ismetamas dujas i koki nors baliona aisku su licio akumais ten chemine reakcija kita ir deginimu (oksidacija) nebegalima vadint. bet tai tiesiog alternatyva. ir nemanau, kad kazkuo is esmes pazangesne uz VDV. tiesiog uzmaskuota procesai viskas labiau... siluma beja ir akumuose issiskiria, ypac kai jie jau savo atgyvene... o vat vandenilio deginimas principe 100% besiluminis variantas - jei gryna naudot. aisku praktikoje greiciausiai bus priemaisos... taip kad shinigami - siektiek nusisnekejai manau cia vienareiksmiskai niekaip neimanoma pasakyt kas bus geriau... ypac kai prilenda i technologiju reguliavima visokiu debilu is politikos