Kaip Rusijai sekasi kurti „tobuliausią“ 5-tos kartos naikintuvą: naujo variklio bandymai, įvardinta serijinės gamybos data ir net ultimatumas Indijai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

2017-12-20 14:01
Rusija puola!!! Rubliniai jau net į technologijų tinklapį įsiskverbė - pudrina liaudžiai smegenis vatniškom rašliavom!!! [/sarcasm] P.S. Redaktoriai, o Arno bent jau rašybos klaidas galėtumėt ištaisyti, prieš patalpindami straipsnį. Ar jau pripratot prie Arno specifinės tariamosios nuosakos komentaruos, kad nebepastebit būtent jam būdingų rašybos klaidų? . P.P.S. O šiaip, gal kažkiek gaila, kad visa energija persikelia į straipsnių rašymą - daugiau detalių iškildavo būtent komentaruos, kai užvirdavo aštrios diskusijos tarp „vatnikų“ ir „eursajūzininkų“... Nors kalbant objektyviai, visai įdomu paskaityti tokio pobūdžio straipsnius iš Arno lūpų...
HardAxe 2017-12-20 14:20
O man realistiškai skamba. Niekas nieko nepuola, kažkas kažką daro, nepasakoja, kad geriausias gaminys pasauly, turi realų planą tiek tobūlinimui, tiek mokymams/testavimui.
audriusn 2017-12-20 14:33
Gali sakyt ka nori, bet Suchojaus KB moka lektuvus padaryt grazius.
vanduo4 2017-12-20 19:19
- Komentaruose savo požiūrį reikia argumentuoti - šią kovą Arns ir Co pralaimėjo, tad persikėlė į propagandos skiltį, kur tėra tik pozicijos pateikimas ir jokių argumentų. - Beje šiame straipsnyje aš nematau jokios "neteisingos" propagandos. Čia gan viskas objektyvu ir netgi mane nustebino, nes aš iki šiol galvojau jog Rusija jau turi 5 kartos naikintuvą, o pasirodo dar ne. P.s. kur tavo nuomone yra tariamosios nuosakos klaidos? Gal galėtum patikslinti?
2017-12-20 19:44
Vienintelis, kuris bandydavo pasitelkti argumentus ir pateikdavo nuorodas, tai dažniausiai būdavo būtent Arnas. O visi kiti oponentai dažniausiai paranojiškai vapsėdavo savo nuvalkiotą frazę „vatnikas“ be normalių argumentų ar įrodymų.
Nerealiai 2017-12-20 20:34
Čia panašiai kaip su argumentais dėl plokščios žemės. Gali argumentuot neargumentavęs. Tačiau anksčiau, ar vėliau, tai nusibosta, nes kiekviena pusė vis tiek lieka prie savo nuomonės.
Rukis 2017-12-20 20:38
O man kaip tik, kalbant apie dizainą, gražiausi atrodo JAV orlaiviai. Bet koks skirtumas tas dizainas. Na nebent propagandai gerai atrodo.
HardAxe 2017-12-20 20:46
Nelabai suprantu kodėl jūs šiknoj sliekų ieškot. Man tobūlas straipsnis tokiam puslapiui kaip technologijos.lt. Gal ne metų rašinys, bet geresnis už 80% srauto. Pristatyta naujovė. Netgi normali naujovė, kurią galima pačiupinėti ir kuri po truputį bus gaminama (ne kaip nauja baterija, kuri tikrai pakeis pasaulį). Jokių "nėr analogų", aprašyti siekiai, kurie atrodo įgyvendinami (didesnis greitis, bet ne belekiek didesnis). Galima suprasti, kad pagaminus bandomąją partiją atsiras gliukų kuriuos taisys, po biškį ruošiamos patobūlintos dalys (varikliai), skamba kaip normali evoliucija. Šalis galimybes gamiti turi, patirties irgi. Iki šiol kiek skaitydavau apie rusiją, tai arba juos su šūdais maišo, arba taip į aukštumas iškelia, kad neskamba nei arti realybės. Ko nesupratau, tai kas per reikalavimai, kad naikintuvas būtų 4, 4+, 4++, 4+++, ar 5 kategorijos. Skamba lyg tuoj rusija turės 4# kartos naikintuvą, bet ne 5 (šarpo ženkliukas vietoj keturių pliusų). Kitą vertus aš labai nesidomiu realijomis, jei kas žinot pakomentuokit.
audriusn 2017-12-20 21:04
5 kartai, kiek pamenu, "nematumamas" radarams, supercruise - virsgarsinis skrydis be forsazo, supermanevringumas, advanced avionika, "Networked data fusion from sensors and avionics", multirolinis. Tai pagal sita galima padeliot pauksciukus vienai ir kitai pusei. Tik kol vienas neserijinis, tai tiesiogiai lygint negalima. Gliukai, gliukais, Raptoriaus gliukus iki siol po truputi gaudo. Cia ne Korejos ar Vietnamo karo naikintuvai kur viskas buvo paprasta. Kai MiG-21 ar Phantoma buvo galima remontuot kuvaldom ir takoj to materju.
SaMaras 2017-12-20 22:23
Na tie kniedyti lopai gal labiau tiktų XXa pradžiai ar kokiam laivui, o ne XXIa 5kartos naikintuvui. Jei apie gražius rusus orlaivius, tai mig 29; su 27, jo pagrindu sukurtas su34 tai gražu, na bet čia.. labai jau savotiškas grožis..
cave_dweller 2017-12-21 09:55
Kiek pamenu jo argumentai ir ir nuorodos būdavo pritemti prie fakto, cituojant tų pačių "vatnikų" informaciją. Ištraukiant sakinius iš konteksto, pateikiant kaip neginčijamą faktą. Arba numesdavo kokį perliuką ir dingdavo. Tipišką rusų propaganda, pasakiau nesąmonę kaip nekvestionuojamą tiesą, o jūs įrodykite, kad tai netiesa. Tai tiek pagrįstų argumentų
vanduo4 2017-12-21 18:06
1. propaganda formuojant žmonių mąstymą nėra efektyvi išsilavinusiose visuomenėse; 2. propaganda apeliuojant į žmonių jausmus efektyvi betkokiose visuomenėse. P.s. ar tu pats nebūsi buvęs Arns? Netgi tavo vardo vietoje šypsenėlė, kurios niekaip nepaaiškinsi logiškai kaip tik emociškai. Na kaip gi kritikuosi tavo nesamonę jeigu tu meiliai šypsaisi nors ir kalbi nesamones. Tai aukštesnis propagandos lygis. - Kaip sakant, nemušk vagies ubago, nes liksi kaltas.
audriusn 2017-12-22 08:30
Vanduo, ko tu nesupratai? Tu pedivikia atsiversk ir ten rasi ta pati sarasa kuris apibudina 5 kartos naikintuvus. O jei nesupranti tai tylek subine suraukes. Kinai irgi turi - Chengdu J-20. O dabar gali issitrint galva.
manciukaz 2017-12-22 08:34
O tu nepastebi, kad šiais laikais beveik viskas yra propoganda? Tik vakaru propoganda suvalgai su malonumu, o pamates rusu pasiunti..
Xdmin 2017-12-22 11:49
O man visai patikdavo Arno komentarai. Nors ju tikslas ir buvo propagandinis, bet jis vietoj uzgauliojimu pateikdavo argumentus, saltinius ar dar ka nors. Taip pat, kaip mes buvome iprate matyti visas rusu nesekmes, jis parodydavo ir tai kas nebudavo taip reklamuojama - vakaru nesekmes. Ir manau, kad tai yra netgi naudinga. Jei visada matai, kad priesui nesiseka, o savo sekmiu nematai, tu ji nuvertini, o save pervertini, o tada viskas baigiasi tavo nenaudai.
audriusn 2017-12-22 12:24
“If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.” ― Sun Tzu, The Art of War
Xdmin 2017-12-25 17:15
Komentaru nematyti. Jei ne kiti skaitytojai, buciau net nepastebejes jog jis vietoj komentaru raso straipsnius dabar.
Xdmin 2017-12-26 18:11
Elfas, nueik ir pats pasiziurek