Pagaliau pripažįstama, kad sankcijos neveikia: JAV turi kitą planą, kaip sužlugdyti Šiaurės Korėją be jokio karo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2018-01-12 16:17
Su Rusija reikaliukai negeresni. Prognozuotas bankrotas neįvyko, Putinas netik nenužudytas, bet ir neareštuotas, okupuotos sritys savininkams negrįžta. Tad sankcijos labiausiai juntamos mažose rusų kaimynėse, kurios nebegali eksportuot į RU, o dar turi KARTAIS didinti karinius biudžetus..
Shinigami 2018-01-12 19:46
Kaip sankcijos gali būti veiksmingos, kai visa Europa iš rusijos perka dujas? O Š. Korėja prekiauja su kitais diktatoriais. Niekas nededa rimtu sankcijų. Atjungtu rusija nuo pasaulinių bankų, užsuktu rusišku dujų vamzdi Europoje, tada ir pasijustu sankcijos, bet taip patys nukentės, todėl nenori to daryti. Uždeda ten sankcijas kurios rusijai nelabai ir rupi.
vanduo4 2018-01-12 20:34
- Aš tai nevadinčiau sankcijomis - tai ekonominis embargas, blokada. - Sankcijos yra tada, kai atsisakai bendradarbiauti su kuo nors, o kai kasnors neatsisako ir toliau bendradarbiauja, jų bendradarbiavimo blokavimas jau yra agresija trečiųjų šalių atžvilgiu nepaskelbus karo; - Tokių veiksmų vadinimas sankcijomis teršia žodžio "sankcijos" reikšmę; - Kaip tada paaiškinti kitiems jog dėl tavo sankcijų badu miršta vaikai? Jeigu jie miršta dėl negebėjimo savarankiškai tvarkytis - tai ne tavo kaltė, bet kai jie miršta dėl kenkėjiškų tavo veiksmų - tu esi agresorius. už agresyvią bei priešišką veiklą.
apvalus 2018-01-12 21:54
Geopolitiniai santykiai, tai ne santykiai tarp sugyventiniu. Uzsukt, atimt, uzdraust galima, daug proto tam nereikia. Tik to pasekmes gali sugrizti bumerangu, tiek finansines, tiek fizines.
punktyras 2018-01-13 09:31
Ne taip greitai viskas vyksta. Sankcijomis stengiamasi paveikti ne pačią šalį kaip tokią, o asmenis, susijusius su režimu. Vasario mėnesį turėtų būti paskelbtas naujas sąrašas asmenų, kurie artimi VVP ir kurie bus „neliečiamieji“ ir negalės skolintis Vakaruose. Rezervo fondas, kuriame buvo kaupiami naftos/dujų pinigai, šiems baigiantis (iš jo buvo mokamos pensijos, kadangi biudžete neužtenka), buvo panaikintas ir sujungtas su Nacionalinės gerovės fondu. Atskaitymai nuo atlyginimo į pensijų fondus nebeatliekami jau ne vienus metus – sunaudojami dabartiniams pensininkams. Jeigu karinį mažų šalių biudžetą taip greitai galima padidinti kartais (iki ribos, numatytos susitarime), tai veikiau rodo koks jis buvo mažas, o ne koks dabar didelis.
zaliaakis 2018-01-13 10:25
Seip tos sankcijos tik politinis akiu dumimas... Nei viena didele salis nepjaus sau sakos ant kurios sedi. Pjaus tas kurios nereikalingos ir maiso saulei patekti...
Gintaras64 2018-01-13 11:13
Na dabartinė sankcijų politika tiek Šiaurės Korėjos atžvilgiu mano nuomone yra labai atsargi ir pakankamai protingai atsargi. Yra ekonominiai ryšiai ir pinigai iš jų kylantys, tačiau daugelyje šalių labiausiai ko nenorima ir ko stengiamasi išvengti sankcijomis yra karas. Europa ir Amerika nepersistengia stabdydami Putiną sankcijomis, tačiau tai visgi lėmė ekonomikos Rusijoje kritimą ir bent jau jie yra sudėtingoje padėtyje užuot buvę geroje. Taip Rusiją padarėme silpnesnę. Gal nedaug, bet silpnesnę iki tokio taško, kur jiems jau reikia priimti sprendimus susijusius su vidaus politiką, kaip išmaitinti žmones, išmokėti pensijas, o ne tik galvoti, kad gali parduoti Europai naftą ir dujas ir tą pačią Europą bombarduoti, nes mano nuomone Rusija vienu metu pasijuto labai jau turtinga ir iš to atsirado drąsa. Bet vėlgi sankcijos duoda tokį efektą kokį ir gali duoti tokios sankcijos. Be abejo yra daug griežtesnių sankcijų, kurios daug stipriau kirstų tiek Šiaurės Korėjos, tiek Rusijos ekonomikai ir galop jas sužlugdytų, tačiau prie ko tai privestų? Nereikia žvėries įvaryti į kampą, kad šiam liktu tik puolimas. Jeigu Rusiją atjungsime nuo bankų sistemos jiems liks tik kaltinti Europą ir Jav ir jas bombarduoti... Na jeigu tikrai eitume į konfliktą stačia galva manau galima nuspėti, kad šie diktatoriai įspausti į kampą labai jau protingų sprendimų nepriimtų. Ir manau tai ir yra priežastis kodėl Jav neteikia ginklų Ukrainai, kodėl Šiaurės Koreja dar egzituoja. Manau, kad po Antrojo Pasaulinio Karo žmonės protingai įvertino tą visišką žmonijos savinaikinimo beprasmybę ir Vakarietiškų šalių vadovai karo nenori ir jo vengia kaip tik pavyksta. Todėl Barakas Obama buvo toks "silpnas" rusų atžvilgiu ir todėl visiems taip šiaušiasi plaukai nuo Donaldo Trumpo pasisakymų. Tiek Putinas, tiek ir Korėjiečiai vaidina durnus ir eina į tarptautinę areną įjungę durnių. Pasaulis tą supranta, tačiau tokia pozicija tiek Putinui, tiek Kim Yong Unui labai patogi, ir vieni ir kiti laužia lazdą ir žiūri kiek gali išspausti iš vakarų naudos, kiek galima juos erzinti ir vaidinti didelius. Ir manau pajutę, kad tą lazdą jau per daug perlenkia atsitraukia tiek Putinas, tiek ir Kim Yong Unas. Juk užimti Ukrainą ir mus - Baltijos valstybes rusams nebūtų sunku, bet jie to dar nepadarė, tad iš dalies jie ir nebelenkia lazdos iki lūžimo taško, nes naudos iš to Putinui nebūtų, jam reikia karo iliuzijos, kaip, kad dabar Ukrainoje yra, kad galėtų saviems žmonėms sakyti, kad karas vyksta ir todėl mes badaujame, tačiau tikro karo nenori. Nes kas ten gali pasakyti kas visgi geriau pasirengęs karui ir kaip ta karo eiga vyktų. Juolab, kad labiausiai tikėtinas scenarijus yra tas, kad karą pralaimės visi.
vanduo4 2018-01-14 15:38
Tai sakai jog Ukrainą užpuolė tik tam kad pateisinti badą Rusijoje?
manciukaz 2018-01-14 17:08
Rusai užpuole Ukraina, nes pasikeitė valdžia i jiems nepalankia, ir jiems reikėjo išsaugoti strategiškai svarbu krymo pusiasali kur yra ju laivyno bazė, jie rado pasiteisinima, kad ten daug rusakalbiu.. gerai, kad mes esam NATO, nes kitaip ir pas mus būtu panašiai anksčiau ar veliau.
audriusn 2018-01-16 08:45
Dabar kai raisijos pocreotai oligarchai prisipirko Maltos pilietybiu gali varyti ten riuzge mir ir ruskajazycnu gelbet