Tai geriausias vidutinės klasės 2017 m. robotizuotas dulkių siurblys pasaulyje? Už ką „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ apdovanotas dviem prestižiniais apdovanojimais (Video)  ()

Nors pasiūla robotizuotų dulkių siurblių yra didžiulė, tačiau tikrai vertų rimto dėmesio dar kol kas yra ne tiek jau daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir nors „Xiaomi“ kompanijos kalbos, kad jos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ produktas yra geriausias rinkoje galėjo kai kuriems neatrodyti kaip rimtos kalbos, dabar apie šį robotizuotą dulkių siurblį pasakė aiškią nuomonę ir tarptautiniai specialistai.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ Kinijos dizaino ekspertų įvertintas „Asia's Most Influential“ apdovanojimu bei Hanoveryje įsikūrusio Tarptautinio Dizaino Forumo apdovotas „IF“ apdovanojimu.

Tad kuo taip sužavėjo specialistus robotizuotas pirmosios kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurblys?

Pagrindiniai vertinimo kriterijai, kuriais buvo remtasi išrenkant geriausią įrenginį buvo estika ir dizaino kokybė, praktinis naudojimas, inovacijos bei autonomija.

Specialistų teigimu „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurblyje įrengta pažangiausia maršruto planavimo sistemos ir nuotolinio valdymo pultelio programa. Dulkių siurblį labai nesudėtinga valdyti dėka išmaniojo telefono. Net programėlėje galėsite matyti kur konkrečiai yra siurblys, valdyti jo funkcijas bei pasirinkti valymo režimą, laiką.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ nėra įprastas robotas, kuris atsitiktine tvarka važinėtų ir trankytųsi į sienas. Jame yra 12 skirtingų jutiklių, kurie neleidžia įrenginiui atsitrenkti į sieną ar baldus - visuomet paliekamas 10 mm tarpas, kuriuo pasirūpina šluotelės. Taip pat yra ir pagrindinis šepetys, kuris pakelia didesnius nešvarumus, o tyliai dirbantis variklis susiurbia visas smulkias ant grindų nukritusias daleles.

Kas labai svarbu šis robotizuotas dulkių siurblys gali sutvarkyti net 250 m2 plotą. Aišku tai yra teorinis skaičius, tačiau net jei baterijoje pradės trukti energijos, jums patiems nieko nereikės daryti. Pats robotas sugrįš prie įkrovimo stotelės. Viskas ko reikės, tik patikrinti dulkių talpą. „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurblyje yra 5200 mAh baterija, kurios pilnai užtenks 2,5 valandų darbui.

Tačiau svarbiausia net ne energijos sąnaudos, o tai, kad šis robotas tokiame didžiuliame plote nepasiklysta - jei naudotumėte dulkių valymo robotą, kuris neturi maršruto planavimo, jis neturi šansų švariai išvalyti tokios erdvės. 

Palyginimui, kaip mažose erdvėse elgiasi vienas geriausių biudžetinės klasės robotų dulkių siurblių „ILIFE V7S Pro“, kuris neturi maršruto planavimo ir „Xiaomi Mi Robot“ su maršruto planavimu:

Taigi, turbūt pats įspūdingiausias šio dulkių siurblio techninis bruožas yra galimybė susidaryti virtualų vietos žemėlapį ir pagal tai apsiskaičiuoti pačią tinkamiausią valymo trajektoriją.

Kad tai gebėtų padaryti „Xiaomi“ kompanija į šį siurblį įtaisė lazerinį atstumo matuoklį. Jis matuoja atstuma aplink robotą 360 laipsnių kampu 1800 kartus per sekundę, o net 3 procesoriai apdoroja šiuos duomenis ir pasirenka efektyviausią valymo maršrutą.

„Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra labai patvarus. Kiekvienas mygtukas, durelės ar bamperiai - viskas buvo išbandyta tūkstančius kartų, norint įsitikinti, kad šis dulkių siurblys tarnaus ilgus metus.

Šiuo metu internetinėje parduotuvėje Gearbest.com „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ kainuoja 255 eurus ir jei sekate šio roboto kainas, turbūt pastebėjote, kad dar šios savaitės pradžioje už jį buvo prašoma 350€. Tad dabar jam siūloma reali ir labai solidi nuolaida, tik bėda, kad ribotą laiko tarpą. 

Nors apdovanojimas buvo skirtas pirmosios kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ siurbliui, prekyboje jau yra ir antrosios kartos patobulinta siurblio versija „Xiaomi roborock S50 Smart Robot Vacuum Cleaner SECOND-GENERATION INTERNATIONAL VERSION“, kainuojanti 416€.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()